Amikor Rákosi boldog karácsonyt kívánt

2020. november 28. 17:42

Az Antall család iratai közül került elő egy különös karácsonyi üdvözlet.

2020. november 28. 17:42
null

Antall György ügyvéd – Antall József miniszterelnök fia, idősebb Antall József kisgazda politikus unokája – a Facebookon tett közzé egy különös ritkaságot – Rákosi Mátyás karácsonyi üdvözletét.

„Nagyapám kapta, gondolom a koalíciós időkben. A kis szines amúgy az, hogy Rákosi alatt pár évig karácsony csak egynapos ünnep volt fenyőünnep néven, s a karácsony második napja már nem is volt munkaszünet. Apám akkoriban járt egyetemre, s konzekvensen mindenkinek karácsonyt kívánt, s az értetlenkedők számára előhúzta ezt a névjegyet a szivarzsebéből. Az íróasztalfiókomban próbáltam rendet csinálni ... akkor találtam meg. Már azt hittem, elveszett” – osztotta meg a Mandinerrel Antall György a mikrotörténelmi lelet hátterét.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. november 30. 10:42
ez semmi, 46-47 volt o sokszor keresztapa is
NTLLK
2020. november 29. 20:16
Meg kell hagyni Matyinak volt a legtöbb esze a bandában...
neociprióta
2020. november 29. 05:32
néhány tény a nagykommunista reformerek életutjáról....Nagy Imre a cári családot bestiálisan kivégző un. Ipatov különitmény tagja volt, rábizonyitották az oroszok , de természetesen tagadta. Rákosi a legnagyobb nélkülözésben pusztult el a délorosz Elisztában egy másfél szobás hruscsovkában élve le utolsó éveit.
írmag
2020. november 29. 00:52
Tetszettek volna forradalmat csinálni ügynökmaszlag válasza a taxisblokád volt, még Karácsony előtt 1990.-ben, az 1956.-os Kossuth téri mészárlás évfordulóján kezdve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik