Amikor Rákosi boldog karácsonyt kívánt

2020. november 28. 17:42
Az Antall család iratai közül került elő egy különös karácsonyi üdvözlet.

Antall György ügyvéd – Antall József miniszterelnök fia, idősebb Antall József kisgazda politikus unokája – a Facebookon tett közzé egy különös ritkaságot – Rákosi Mátyás karácsonyi üdvözletét.

„Nagyapám kapta, gondolom a koalíciós időkben. A kis szines amúgy az, hogy Rákosi alatt pár évig karácsony csak egynapos ünnep volt fenyőünnep néven, s a karácsony második napja már nem is volt munkaszünet. Apám akkoriban járt egyetemre, s konzekvensen mindenkinek karácsonyt kívánt, s az értetlenkedők számára előhúzta ezt a névjegyet a szivarzsebéből. Az íróasztalfiókomban próbáltam rendet csinálni ... akkor találtam meg. Már azt hittem, elveszett” – osztotta meg a Mandinerrel Antall György a mikrotörténelmi lelet hátterét.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehéz ezt így utólag megitélni ( Maléter ), aki különben 56-s tevékenységével és halálával biztos, hogy bocsánatot nyert. Kevesen tudják azt, hogy a Vörös Hadsereg ( felvidéki harcok) vezető tisztjeinek zömét a Horthy hadsereg simán leigazolta és később nem egyből lett tábornok. A kivétel a vezető, Stromfeld Aurél volt, aki egyébként a vh-ban elismert vezérkari tisztként szolgált.

ez semmi, 46-47 volt o sokszor keresztapa is

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés