Orbán Viktor: Meg fogjuk tudni védeni a nemzeti szuverenitásunkat

2020. november 27. 07:30

„Nagy perspektívát látok a közép-európai államok együttműködésében” – közölte a miniszterelnök.

2020. november 27. 07:30
null

Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorának vendége volt. A miniszterelnök a beszélgetés elején a magyar vétó kapcsán elmondta: „mindent megfontoltak, mindent meggondoltak”. Mint fogalmazott, most ősszel nem kellett volna engedni az EP-képviselőknek, és nem kellene ragaszkodni ahhoz, hogy politikai kérdéseket válságkezelési eszközökkel összekössenek.

Nagy perspektíva van a közép-európai térségben

„Mi meg fogjuk tudni a védeni a nemzeti szuverenitásunkat, meg tudjuk védeni az országainkat a bevándorlástól” – szögezte le a kormányfő. Kiemelte:

A miniszterelnök hozzátette: „ma a közép-európai államok újjászületése az egyik legfontosabb folyamat”.

„A bajba jutott államoknak minél hamarabb oda kell adni a pénzügyi alapokat”

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a magyar és lengyel szavazat nélkül nem lesz Új Generációs alap és hétéves költségvetés az Európai Unióban. Mint fogalmazott:

A bajba jutott államoknak minél hamarabb oda kell adni a pénzügyi alapokat”  – szögezte le a kormányfő. Hozzátette, hogy bár az EP és a Soros-hálózat úgy gondolta, hogy a jogállami kérdéseket a költségvetési kérdésekhez kötnék,

Mint mondta: „a háttérben Soros György szövi a szálakat. Nem egészen érthető, hogy miért kell komolyan venni Soros szavait, ha amerikai állampolgár, és semmilyen befolyása nem lehet európai kérdésekre” – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

„A bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma”

A kormányfő leszögezte azt is:

Orbán Viktor szerint a fő kérdés a közép-európai térségben épp az, hogy ne legyünk bevándorlóország. „Ha egy országban 8-10 százalék lesz a bevándorló, akkor már csak arról lehet beszélni, hogyan éljenek együtt” – tette hozzá.

Magyarország a magyaroké”

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy „a nyugat-európai hazafiak úgy érzik, napról napra csúszik ki a talaj a lábuk alól. Nekünk nincsenek ilyen problémáink, így el kell kerülni azt a helyzetet, hogy bevándorlóország legyünk.

– szögezte le a kormányfő. Semmiképpen ne nyugatosodjunk úgy, hogy átvesszük a multikulturális társadalmat” – tette hozzá. 

„Két csatatér van most: a kórházak és az iskolák”

A kormányfő szólt arról is, hogy két csatatér van most: a kórházak és az iskolák. A kórházakban életet, az iskolákban a munkahelyeket védjük” – mondta a kormányfő. A kórházakban nincsenek biztató jelek, most mindenkit kitartásra biztatok, mivel a korlátozásokból még két hét van. Összességében egyre többen vannak kórházban, és hamarosan el fogjuk érni a tízezres számot is” – mondta a kormányfő.

– tette hozzá. A kormányfő elmondta azt is, hogy az iskolákban zajlik a célzott tesztelés. Jövő hét elején általános kép lesz” , de a mintavételek folytatódni fognak. A kormányfő kiemelte, hogy a medikusok is nagy segítséget nyújtanak.

Regisztráció indulhat a védőoltásra

A kormányfő arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk”. 13 ezer helyszín lesz, ahol a tömeges oltás megtörténik majd. December-január környékén kell bevezetni azt az oltási tervet, amikor még kevesebb vakcina érkezik majd, mint amennyi az igény.

– mondta a kormányfő.

Senki ne fizessen be síutakra

Orbán Viktor a karácsonyi intézkedésekről szólva elmondta, hogy Nyugaton többen zárnának a síszezonban. Arra kérte az embereket, ne fizessenek be nyugati síutakra. „Természetesen senkit sem lehet bezárni, de amikor hazaérnek, akkor nagyon komoly karanténkövetkezmények lesznek, mivel

– mondta a miniszterelnök.

8-10 nap múlva lesz döntés az ünnepek ideje alatti védekezésről

Az Opratív Törzs egyelőre nem tudja megmondani, milyen szabályok lesznek karácsonykor. „Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni. 8-10 nap múlva fog a kormány dönteni erről” – zárta szavait a kormányfő.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 437 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. november 28. 21:55
Orbán már Nyugatról is elüldözi a magyar fiatalokat! Orbán a kivándorolt magyarokat hazazavarja :) https://kontra.hu/orban-mar-nyugatrol-is-eluldozi-a-magyar-fiatalokat
bagira
2020. november 28. 09:09
Magyarország ha a kölcsönt felveszi ezzel kezességgel a bevándorlást segíti , segít eltartani az eladósodott fizetni nem tudók helyett betolakodókat eltartsa, növeli betolakodók beáramlását. Kölcsönre rászorulók megszállt országok a betolakodók miatt adósodtak el , önerejükből adósítsák el magukat ne másokat terheljenek . Magyarország nem fogadott be nincs szüksége a kölcsönre , betolakodók az országunkat nem élik ki. Magyarország a soros kölcsönt egyáltalán ne vegye fel , nagy hiba lesz ha felveszi , betolakodók beáramlása egyre nagyobb az eladósodott országok fizetés képtelenné válnak , ezzel a kormány számoljon. Úgy tűnik az eu menthetetlen a betolakodók egyre nagyobb létszáma miatt. Másik dolog Merkel állampolgárságot ad a betolakodóknak minden eus tagországot kötelez rá . Tehát magukat bebetonozzák a betolakodók szavazatával , itt van a kutya elásva.
neociprióta
2020. november 28. 03:56
ujabb hazugságözön a cigánytól...DDDDDD Orosz vakcina gyártásban sincs belföldön, nem ,hogy előjegyezni, de megkapni sem lehet....A pfizer leszart bennünket és javasolja az orosz konkurenciát nyomatni a hontársaknak....Csak igy tovább marhák.
neociprióta
2020. november 28. 03:52
ujabb hazugságözön a cigánytól...DDDDDD Orosz vakcina gyártásban sincs belföldön, nem ,hogy előjegyezni, de megkapni sem lehet....A pfizer leszart bennünket és javasolja az orosz konkurenciát nyomatni a hontársaknak....Csak igy tovább marhák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik