Orbán Viktor: Meg fogjuk tudni védeni a nemzeti szuverenitásunkat

2020. november 27. 7:30
„Nagy perspektívát látok a közép-európai államok együttműködésében” – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorának vendége volt. A miniszterelnök a beszélgetés elején a magyar vétó kapcsán elmondta: „mindent megfontoltak, mindent meggondoltak”. Mint fogalmazott, most ősszel nem kellett volna engedni az EP-képviselőknek, és nem kellene ragaszkodni ahhoz, hogy politikai kérdéseket válságkezelési eszközökkel összekössenek.

Nagy perspektíva van a közép-európai térségben

„Mi meg fogjuk tudni a védeni a nemzeti szuverenitásunkat, meg tudjuk védeni az országainkat a bevándorlástól” – szögezte le a kormányfő. Kiemelte:

Nagy perspektívát látok a közép-európai államok együttműködésében”.

A miniszterelnök hozzátette: „ma a közép-európai államok újjászületése az egyik legfontosabb folyamat”.

„A bajba jutott államoknak minél hamarabb oda kell adni a pénzügyi alapokat”

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a magyar és lengyel szavazat nélkül nem lesz Új Generációs alap és hétéves költségvetés az Európai Unióban. Mint fogalmazott:

Nem akarok komprommisszumot kötni, egy megoldást kell találni erre a helyzetre

A bajba jutott államoknak minél hamarabb oda kell adni a pénzügyi alapokat”  – szögezte le a kormányfő. Hozzátette, hogy bár az EP és a Soros-hálózat úgy gondolta, hogy a jogállami kérdéseket a költségvetési kérdésekhez kötnék,

nem lehet minket pénzzel megvásárolni. Ha szabadságról és a szuverenitásról van szó, akkor nem térünk el a szándékainktól.” 

Mint mondta: „a háttérben Soros György szövi a szálakat. Nem egészen érthető, hogy miért kell komolyan venni Soros szavait, ha amerikai állampolgár, és semmilyen befolyása nem lehet európai kérdésekre” – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

„A bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma”

A kormányfő leszögezte azt is:

Brüsszel fordítva ül a lovon a bevándorlást illetően, mivel a bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma”.

Orbán Viktor szerint a fő kérdés a közép-európai térségben épp az, hogy ne legyünk bevándorlóország. „Ha egy országban 8-10 százalék lesz a bevándorló, akkor már csak arról lehet beszélni, hogyan éljenek együtt” – tette hozzá.

Magyarország a magyaroké”

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy „a nyugat-európai hazafiak úgy érzik, napról napra csúszik ki a talaj a lábuk alól. Nekünk nincsenek ilyen problémáink, így el kell kerülni azt a helyzetet, hogy bevándorlóország legyünk.

Magyarország a magyaroké”

– szögezte le a kormányfő. Semmiképpen ne nyugatosodjunk úgy, hogy átvesszük a multikulturális társadalmat” – tette hozzá. 

„Két csatatér van most: a kórházak és az iskolák”

A kormányfő szólt arról is, hogy két csatatér van most: a kórházak és az iskolák. A kórházakban életet, az iskolákban a munkahelyeket védjük” – mondta a kormányfő. A kórházakban nincsenek biztató jelek, most mindenkit kitartásra biztatok, mivel a korlátozásokból még két hét van. Összességében egyre többen vannak kórházban, és hamarosan el fogjuk érni a tízezres számot is” – mondta a kormányfő.

Az egészségügy állni fogja a sarat”

– tette hozzá. A kormányfő elmondta azt is, hogy az iskolákban zajlik a célzott tesztelés. Jövő hét elején általános kép lesz” , de a mintavételek folytatódni fognak. A kormányfő kiemelte, hogy a medikusok is nagy segítséget nyújtanak.

Regisztráció indulhat a védőoltásra

A kormányfő arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk”. 13 ezer helyszín lesz, ahol a tömeges oltás megtörténik majd. December-január környékén kell bevezetni azt az oltási tervet, amikor még kevesebb vakcina érkezik majd, mint amennyi az igény.

A torlódás elkerülése érdekében előjegyzésbe vehetik majd magukat az emberek. Ez a program a jövő héten indulhat. Levélben és interneten lehet majd regisztrálni”

– mondta a kormányfő.

Senki ne fizessen be síutakra

Orbán Viktor a karácsonyi intézkedésekről szólva elmondta, hogy Nyugaton többen zárnának a síszezonban. Arra kérte az embereket, ne fizessenek be nyugati síutakra. „Természetesen senkit sem lehet bezárni, de amikor hazaérnek, akkor nagyon komoly karanténkövetkezmények lesznek, mivel

a sízések voltak a legfőbb gócpontok”

– mondta a miniszterelnök.

8-10 nap múlva lesz döntés az ünnepek ideje alatti védekezésről

Az Opratív Törzs egyelőre nem tudja megmondani, milyen szabályok lesznek karácsonykor. „Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni. 8-10 nap múlva fog a kormány dönteni erről” – zárta szavait a kormányfő.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 415 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,AZ EU SZABÁLYAIT SEM LEHET MENET KÖZBEN MEGVÁLTOZTATNI!
Nem lehet mondjuk egy boxmeccsen a 2. menet után megváltoztatni a szabályokat... és úgy dönteni A BIRÓ/ságnak/ HOGY MOST MÁR RUGDALNI IS SZABAD, MEG ÖVÖN ALUL IS SZABAD ÜTNI!

Ez az EU "jogállamisági klauzatúra" pont ilyen! AMIKOR BELÉPTÜNK ERRŐL SZÓ NEM VOLT!!!,,


Sokkal többről van szó!

A témával kapcsolatban két írásban foglalkozik Magyari Péter a 444.hu-n.
https://444.hu/2020/11/27/hoss..
https://444.hu/2020/11/17/koro..

Amennyiben elolvassuk a két írást és figyelembe vesszük az EU Alapszerződését és az EP javaslatát, döntését(?), akkor rájövünk, hogy hol van a trükközés.

Az EP javaslata, döntése(?) módosítja az Alapszerződésben a jogállamiság megsértését és ennek szankcionálását. Az elsődleges hangsúly a szankcionálás módosításon van. Az EP mindezt minősített többség elfogadásához kötné. Az Alapszerződés viszont egyhangúságot tartalmaz. Az Alapszerződés módosításához is az állam- és kormányfők tanácsának egyhangúsága szükséges. Sőt! Az elfogadás után a tagországoknak ratifikálniuk kell, vagyis az országgyűlésnek el kell fogadni. Vannak olyan tagországok ahol népszavazás megtartását írja elő az alkotmányuk.

AZ EP ezt szeretné elkerülni és ezért akarja összekötni a költségvetés tárgyalását és a jogállamiság mechanizmusának az elfogadását. Ebből egyértelműen kiviláglik, hogy az EP trükközik és blokkolja a költségvetés és a helyreállítási alap elfogadását.

Egyébként az EP mögöttes szándéka egyértelműen kiviláglik. Ez pedig nem más, mint megteremteni az EU Európai Egyesült Államhoz szükséges feltételeket.
Ennek keretében megszüntetnék az állam- és kormányfők tanácsának jelenlegi döntési mechanizmusát, melyet átvenne az EP. Az EP pedig országgyűlésként működne és döntéseit egyszerű többséggel, minősített többséggel hozná.
Másként fogalmazva az EP felette lenne az állam- és kormányfők tanácsának, ahogy ez egy szuverén államnál történik. Így lehetővé válna az is, amelyet eddig nem sikerült elvégezni, az EU Alkotmányának elfogadásához elég lenne a minősített többség.

A korlátlan migránsáradat kikényszerítése az EU 28 tagállamára: ennyi ma az Európai Unió.
A Bizottság, a Parlament, a Bíróság: ezek G. Soros NGO-ivá züllöttek, nagyon is kormányzó valóságban.
„Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!”
Sajnos, a migránsok nem a legkisebbek és nem testvéreink.
A legkisebbek és a testvéreink: szülőföldünk keresztény katolikusai.
Értjük, hogy a pápa mindannyiunk pápája, de ez nem jelenti, hogy a magyar szülőföld mindannyiunk szülőföldje.
Már csak, mert amit a migráns elhagy, neki az a szülőföld, ott élnek a legkisebb testvéreik, nem itt...
Társadalomépítési csődjük erkölcstelenség, és az isteni törvények ellen való. Ráteríteni másokra, akik ezer éveken át építettek maguk és legkisebb testvéreik számára élhető környezetet, ugyanolyan erkölcstelenség... és az otthonról hozott pusztítással elpusztítani bennünket is, ugyanaz.
Ez van.
Az életvédelmet sehol nem tiltja a Biblia, sem az Ó-, sem az Újszövetség.

Állj be a sorba, költözz, Gibraltártól, Szicílián keresztül Stockholmig:
van hely elég...

,, A ma reggeli brüsszeli olasz hiradás arról számolt be, hogy francia javaslatra kizárnák Magyarországot és Lengyelországot a helyreállítási alapból és csak 25 országgal foglalkoznának. A franciák tehát találnának "megoldást", erre nem árt felfigyelni jogászainknak.,,

Ez nem megoldás és jogellenes.

Amit a francia javaslat csak úgy vitelezhető ki, ha a hitel kormányközi hitelként kerül felvételre.

,,Ami a koronavírus miatti mentőcsomagot illeti, technikailag ugyan kivitelezhető lenne, hogy a pénzeket az EU-s költségvetésen kívül, kormányközi megállapodások útján juttassák el a tagállamoknak, azonban a Bizottság nem véletlenül nem ezt az utat választotta a csomag kidolgozásakor: így biztosítani a forrásokat nagyon bonyolult és időigényes lenne. Ráadásul még ha a hitelt lehetne is valahogy kormányközi úton rendezni, a hétéves EU-s költségvetést már semmiképp sem.,,

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. november 27. 9:18

Francia javaslatra. Jogállam...
A francia hadsereget utcai zavargásokban vetik be.
" France to deploy troops to maintain security during Yellow Vest protests .

... Franciaország katonákat telepít az utcákra a biztonság fenntartása érdekében a sárga mellényes tüntetések során."

Válaszok:
Berecskereki | 2020. november 27. 9:34

Huttinger alias vakhangyával te nem tudsz vitatkozni, mert nem vitaképes. Amikor egy témában megfogod azonnal témát vált. Most is ez történt.

Ezek szerint te migráció és gender párti vagy. Ugyanis a ti csomagokban ez is benne van.
Úgy gondolom, az elmúlt tíz év jótékony hatását a személyes életedben is érzékeled. Ha az ellenzék nyerne, ez is elmúlna.

Szerintem, ha mind a huszonhét tagországban megvizsgálná egy független szakértői csoport legalább egy tucat olyan témát találna, amely miatt Magyarországot és Lengyelországot a büntetőpadra akarják ültetni.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. november 27. 9:52

,,a fidesz aláírta még 1998-2002 között. Mikor folytak a csatlakozási tárgyalások.,,

A Fidesz semmit sem írt alá. Medgyessy Péter miniszterelnök és Kovács László külügyminiszter 2003. április 16-án, Athénban írta alá azt a csatlakozási szerződést.

,,A koppenhágai kritériumok, amelyek a csatlakozás feltételeit tartalmazzák, politikai, gazdasági, és jogrendi követelményeket is állított.,,

Jelen témában többről van szó, mint csak politikai kérdésről. A gazdasági kérdések is egyben politikai kérdése, de semmi közük az ideológiához. Ugyanakkor a mostani téma ideológiai kérdéssé vált.
Az EP az Európai Unió Alapszerződését akarja módosítani. Ehhez azonban az állam- és kormányfők egyhangú döntése szükség. Amennyiben ez megvan, a tagországoknak ratifikáltatniuk kell. Sőt! Vannak olyan országok, amelyekben népszavazás szükséges.

Nincs nagy difi. A Forbes szerint 71%-n állunk, visszaelőzve Lengyelországot ( 70%).

,,Hát ezt meg honnan veszed? emailban kaptad a fidesz.hu-ról?,,

Gyurcsány Ferenc küldte neked expressz.

,,Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? ,,

Tegyük hozzá, olyan, hogy jogállam, nem létezik és nem is létezhet, annyiféle ember, érdek, viszonyok, prioritások estébé.
Viszont, olyan, hogy törekedni a jogállamiságra, olyan nagyon is van, létezik, az Orbán-kormány rengeteg törvénye, maga az Alaptörvény pontosan erre irányul.
Hogy az állam-polgár viszonya a minél szélesebb kiegyensúlyozottságot helyezze előtérbe.

Te meg ugye tudod, hogy minden lezárt fejezetet újra lehet nyíltani. Ahogy ez némelyiknél meg is történt.
Így végül a kész csatlakozási szerződés aláírása a döntő momentum.

,,És a 2006.-os választás után megkezdődött a kiigazítás. Amit például az államilag támogatott lakáshitelek okoztak a költségvetésnek.,,

Na ja megkezdődött. A lejtőn való rohanás. A befektetők 2007-ben végrehajtották a tőkekivonást, 2008 évben már a pénzpiac nem hitelezte a költségvetést, amiért segítségért az IMF-hez kellet fordulni. Akkor Gyurcsány azt kommunikálta, csak biztonság célját szolgálja. Ugyanakkor novemberben az aláírás másnapján az első részletet lehívták, hogy a költségvetés a tartozásokat ki tudja fizetni.

A lakáshitelek támogatását már közvetlen a kormányalakítás után módosították, majd megszüntették.

A jogállam azt jelenti:
mindenkinek, mindig, mindenhol igaza van, plusz az államnak egyidejűleg szintén.
Ez lenne a jogállam.

A lehetőség megvan a perspektívában, akár az is bekövetkezhet, pár év és a szlovákok, csehek egyesülést, föderációt kérnek Magyarországtól!
Hogy ez őrültség?
Egy migránsok nélküli Magyarország és egy migránsokkal teleárasztott Szlovákia, Csehország rémképe alapján nem őrültség.
Nagyon is realitás - lehet...
Nem mintha vágynék rá.

Hülye gyerek, mit gondolsz, miért bocsátottunk ki JÖVŐ ÉVI lejáratú kötvények lecserélésére MÉG IDÉN, a vétó előtt állampapírt?
Mégis, mi a hozzáállásod ehhez a kérdéshez.
Az MNB-t, a kormányt most nem SimorAndrások, vagy Gyurcsány-Bajnaik vezetik...

Ezért kapott X-et, nem fáraszt tovább...

Hamis amit írsz.

,,Az IMF-hitelek lehető legalacsonyabb kamata ugyan csak 1,09 százalék éves szinten, de az összeg emelkedésével és a futamidővel ez 3,09-4,09 százalékra is felszökik. A kamat ráadásul változó és emelkedhet is, közben futamidő viszonylag rövid. Jelenleg nem látszik érdemleges kamatelőny a nemrég kibocsátott dollárkötvényekhez képest – tudtuk meg piaci szakértőktől. ,,

Ezt még növeli az átváltási költség is.

A kérdés a csatlakozási szerződés aláírása volt és nem a hozzájárulás.

Újranyitott fejezet. Pl. Újratárgyaljuk az adókérdéseket http://nol.hu/archivum/archiv-..

Ez igaz. Un. tükröket kellett készíteni, ahol pontosan be kellett mutatni azt, hogy melyik uniós jogszabály melyik lényegi előírása, melyik magyar jogszabályban szerepel pontosan, melyik paragrafusban, mindezt angolul. Amikor kész lett egy fejezet (pl. a környezetvédelmi, amihez egy rakás jogszabály tartozott), akkor az Unió átnézte, pontosításokat kért aztán lezárta és nézte a következő fejezetet. Ennek a sziszifuszi munkának a döntő többsége az Orbán kormány alatt ment le 1998-2002 között. 2003-ban volt még némi pontosítás, és a Csatlakozási szerződés aláírása, 2004. májusában pedig a tényleges csatlakozás.

Az eladósodásnál az egyik szempont a jólét illuziója volt, a másik viszont maga a termelés. Nagyon sok olyan exportcikkünk volt, amelynek magas volt a nyugati importtartalma (kemény valuta), de a KGST-be vittük ki puha pénzért illetve áruért. Ezen állandó huzakodás volt, amiből ritkán jöttünk ki jól.

Az állam- és kormányfők tanácsának 2020. július 21. megállapodása itt olvasható.

https://data.consilium.europa...

Miért nem elégséges ez az EP-nek?

,,Nem kell emlékezni, ezért van az írásbeliség, aláírt szerződés a csatlakozáskor, vagy júliusban jegyzőkönyv.,,
Itt olvasható tejes terjedelemben a júliusi megállapodás magyarra fordítva.
https://data.consilium.europa...

Ismered?

,,Nem látom bene sem gendert, sem a buzulást, sem a migránsok betelepítését, mint alapvető pénzelosztási normát.,,

Ez a baja az EP-nek, hogy ezek nincsenek benne.

(Ezek szerint elolvastad. Így az ezt megelőző bejegyzésem tárgytalan.)

,,A bíróság felülvizsgálja a kormány jogertelmezeset a törvényekről amit a parlament hoz. Tegyük fel a kormány messzebb menne el mint a parlamenti törvények engednék, a bíróság felügyeli.

Azt mondani hogy a bíróság csak bűncselekmények eseteben jön be a képbe, hibás. Mit gondolsz, miért volt alkotmánybíróságunk?,,

Pongyola megfogalmazás.

A Bíróságok a végrehajtó hatalmat képviselik.

Más a helyzet az AB esetében. Az AB azt vizsgálja, hogy az országgyűlés által hozott jogszabály összhangban van e az Alaptörvényben foglaltakkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés