Maguk visszahoznák a sorkatonai szolgálatot?

2020. november 20. 20:19

Székely Sándor
Munkások Újsága
Magyarországnak tömegével van szüksége olyan emberekre, akikre lehet számítani, ha baj van. Interjú.

Egyedül szavazott nemmel a Fidesz felhatalmazási törvénye ellen. Valamint csak önök akarják visszavonni az egészségügyi törvényt. Valamint ha jól értem, pártját az Igen Szolidaritást a többi ellenzéki párt nem akarja elismerni.

Mindig csapatban dolgozom. Ilyen értelemben nem vagyok egyedül soha és nem is akarok egyedül maradni. Tény, hogy politikai pályafutásom első 8-9 éve a kényszeres szövetségkötési időszak, a mindenkinek való megfelelés ideje volt. Ennek viszont mára vége. Bátran megyek szembe akár az egész országgyűléssel is, ha úgy érzem hogy azt kell tennem, illetve ha erre pártom elnöksége felhatalmazást ad.

Terveznek szövetséget kötni a hat párttal, akik most úgy tűnik, hogy összefogtak? Indulnak az előválasztásokon? Vagy elindulnak inkább külön, hátha a Fidesz megsegíti önöket egy kis médiával, pénzzel?

Nehéz ügy. A frakcióval rendelkező pártok 2010 és 2020 között folyamatosan azt mondták, hogy ők bizony nem működnek együtt senkivel, hiszen mindenki más vállalhatatlan. Ebből lett Orbán Viktornak több kétharmada. Mi ezzel szemben azt mondtuk már az alakuláskor is, hogy mi egy baloldali párt vagyunk, nem szeretjük a kapitalizmust, utáljuk a fogyasztói társadalmat, küzdünk a 200.000 forintos nettó minimálbéréért, de Orbánék leváltása miatt hajlandóak vagyunk együtt dolgozni a többi párttal. Akik alapvetően mind konzervatívok vagy liberálisok, tehát nem éppen olyanok akikkel mi közel állnánk ideológiailag. Ehhez képest egyelőre nem tűnik úgy, hogy ezek a pártok, akik már 10 éve ellenzékiek, olyan nagyon szóba akarnának állni velünk. Szóval rajtunk nem múlik. Van miniszterelnök-jelöltünk, programunk, jelöltjeink, szervezetünk. Szeretnénk részt venni az előválasztásokon, mint egyenrangú fél. Ha ez megy, akkor jó. Ha nem, akkor sem esünk kétségbe.

...

Szanyi Tibor ismertsége 75 százalékos, de csak 9 százalékos a tetszési indexe.

Nézze. Mi 2022-ben, egy frakcióval rendelkező párt leszünk a Magyar Országgyűlésben. Ha minden jól megy, az ellenzéki együttműködés keretében még kormányra is fogunk kerülni. A 9 % egy nagyon szimpatikus szám, ha támogatottságról beszélünk.

Beszéljünk a programról. Önök a napokban nyilvánosságra hozták a 82 pontból álló programjukat. Mit várnak ettől? Olvas ma bárki is programokat?

Hogyne olvasnának! Azoknak akiknek ez a dolga, azok olvassák. A választókat is érdekli, hogy mire szavaznak minden ellenkező híreszteléssel szemben. Aki ezt elolvassa, az pontosan tudhatja, hogy mi mit akarunk.

De miért gondolják, hogy bárkit is érdekel?

Nézze. Mi a 200.000 forintos minimálbérért, a 37.500 forintos családi pótlékért, a 100.000 forintos minimumjövedelemért és a 37.500 forintos havi korpótlékért küzdünk, melyet a nyugdíjasok minden hónapban megkapnak. Nagyot csodálkoznék, ha ez valakit nem érdekelne Magyarországon. Szeretnénk, ha a választókort levinnék 16 éves korra. Valamint önkéntes formában visszavezetnénk a fiataloknak a lehetőséget arra, hogy kapjanak katonai, egészségügyi, katasztrófavédelmi kiképzést.

Maguk visszahoznák a sorkatonai szolgálatot? Jól értem?

Arról van szó, hogy egy önkéntes ösztöndíjjal megtámogatott program keretében lehetővé tennénk, hogy 18 életévüket betöltött emberek fél évig kaphassanak katonai, egészségügyi, és egyéb kiképzést.”

És miért gondolják, hogy ez népszerű lenne?

Magyarország,mint már említettem, nemcsak Budapest belvárosából áll. Azért mert elkényeztetett soha fel nem növő gyerekek, akiknek mindent szabad, nem szeretik a kötöttséget, vagy felelősségvállalást másokért, attól még Magyarországnak tömegével van szüksége olyan emberekre, akikre lehet számítani ha baj van. Ha árvíz van, ha meg kell védenie a barátait, vagy esetleg életet kell mentenie, mert kevés az ápoló. Azt akarjuk elérni, hogy a magyar társadalomban erősödjön az összetartás. Hogy az egyes társadalmi osztályokban nevelkedett fiatalok legalább fél évre találkozhassanak, ismerkedjenek, vegyüljenek.

Természetesen nem a szívatásra építenénk a rendszert. Hanem a pozitív, összetartó előrevivő dolgokra. Ha Svájcban, Németországban, Izraelben és sok más országban sikeresen tud ez működni a hadseregben, talán ideje Magyarországon is kipróbálni. Már nincsenek itt az oroszok. Már nem lehet a srácokat megfélemlíteni. Ideje lenne viszont megtanítani, hogy hogyan tudnak együtt dolgozni a közösség sikeréért. Ezen fog múlni országunk jövője.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A régi mániám
Tankkal végigmenni Románián

Sándor!

fantasztikus a 82 pontos programotok, amikből nekem különösen az alábbiak tetszenek:
- a kapitalizmus felszámolása, a nagytőkések vagyonának felülvizsgálata, jövedelmükre, vagyonukra nyolcvan százalékos adó kivetése a tervezett életszínvonal emelés fedezésére
- a rabló privatizációban részt vettek elszámoltatása, vagyonelkobzás
- az MSZMP-t megtagadó álbaloldaliak közéletből való kizárása
- valamennyi ágazatban teljes államosítás, beleértve a könyvkiadást és terjesztést is
- a földek államosítása, a nagyüzemi gazdálkodás helyreállítása
- a közigazgatásban a tanácsi rendszer visszaállítása
- a papír-és cukoripart kiárusítók bírósági felelősségre vonása
- a közműveket korábban külföldi kézre játszók börtönbe csukása
- a külföldről támogatott civil szervezetek feloszlatása
- a munkás-paraszt hatalom újjászervezése
- kilépés az EU-ból és a NATO-ból, csatlakozás az Eurázsiai Együttműködéshez
- a globális nagytőke érdekeit képviselő balliberális pártokkal - DK,MSZP, PM, LMP, Momentum, Jobbik - való bárminemű együttműködés kizárása

Sándor! Itt már valóban csak az utcakő segít - lásd Sadr: Utcakő a proletariátus fegyvere -, csak a burzsulyok elleni forradalom segíthet az ígéretek megvalósításában.

"utáljuk a fogyasztói társadalmat, küzdünk a 200.000 forintos nettó minimálbéréért"

És ha megkapják abból nem vesznek semmit. Remek elképzelés.

Ebben viszont, ebben az egyben, 100%-osan igaza van, magam is régóta propagálom:
"egy önkéntes ösztöndíjjal megtámogatott program keretében lehetővé tennénk, hogy 18 életévüket betöltött emberek fél évig kaphassanak katonai, egészségügyi, és egyéb kiképzést.”"

Igazad van, a kutyám is megugatott érte

Természetesen nem olvastam el belőle semmit sem, pusztán ironizálni volt kedvem, jól, vagy rosszul.

Én úgy emlékszem, azok zavarodtak meg - Orbán nem! - akik túl komolyan vették, vagy nagy balszerencséjük volt és futkosóra kerültek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés