Müller Cecília: Legalább annyi küzdelem áll előttünk, mint amennyi mögöttünk van

2020. október 18. 10:06
Vasárnapra virradóan újabb 33 áldozata van a koronavírusnak, zajlik a második hullám hazánkban.

Elhunyt 33 ember, és újabb 1474 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést; közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 46 290-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1142-re emelkedett, 14 088-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 31 060. Az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 41 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 25 734-en vannak, a mintavételek száma 894 385-re nőtt.

Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést; írták. Hozzátették: Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy nem szabad belefáradni a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk.

Felhívták a figyelmet arra, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban. Este 11 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A vírus közösségi terjedésének megfékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy más közösségben gócpont alakul ki, a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket - hangsúlyozták.

Közölték azt is, hogy a kormány, az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken dolgozik.

(MTI)

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Éppen a britek óriási számban tesztelnek (lakosságarányosan is).
Európában majdnem csúcstartók a jarványban eddig elhunytakat tekintve (abszolút számban azok is).

Az USA-ban még többet tesztelnek. Ők sem állították meg a terjedést, nagyon finoman fogalmazva...

ő azt is mondta, hogy mindenkit meggyógyít. Ő és a kis barátai.

"Ami a maszkviselést illeti teljességgel egyetértek veled, annak semmi értelme, hogy le-föl rángatják magukon a maszkot kézmosás nélkül."

Egy másik topic-ban ezt már leírtam. Csehországban mindenhol kötelező a maszk. Ezért megvizsgálták a néhány órán keresztül viselt maszkot és az egy-két nap használat utáni maszkokat. Az eredmény lehangoló volt. Már a néhány óra használat utáni maszkban jelentős mennyiségű kórokozó baktériumra leltek, melyek akár tüdőgyulladást is okozhatnak. A legnagyobb számban a férfiak által hordott maszkokban találtak, ahol egyben több volt a szőrzsír maradvány is.

Újabb 1474 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 46 290-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1142-re emelkedett.
Ezzel szemben a szomszédos Ausztriában 1672 állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 64.806-re nőtt az Ausztriában azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 893-ra emelkedett.
Ebből az derül ki, hogy szeptember 8. után Ausztriában is drasztikusan megnövekedett a fertőzések száma, a fertőzöttek összes száma is sokkal magasabb, mint Magyarországon, mégis a halálozások száma Ausztriában nem növekedett olyan nagy mértékben, mint Magyarországon.

Mi lehet ennek az oka?
Talán Ausztriában az orvosok sikeresebben gyógyítják a fertőzötteket, mint Magyarországon?

Tudnak valamit a gyógyítással kapcsolatban, amit mi Magyarországon nem tudunk?

Válaszok:
Gregorius | 2020. október 18. 15:39

Szerintem az osztrák kórházak általános felszereltsége egyszerűen jobb, mint a magyaré. Több és modernebb eszköz segíti az egyébként kb. azonos tudás szinten levő gyógyítók munkáját. Ahogy a GDP-jük is magasabb így az orvosok és szakdolgozók munkáját is jobban fizették/tik. Ráadásul ők az első lépcsőben jobban megégették magukat, így valószínűleg jobban is figyelhetnek. Az, hogy ott az idős-otthonokba mennyire tört be a vírus azt nem tudom, de nálunk ( MC) már igen.

Mondjuk én nem. Ha kiugróan elcsesznék más országokhoz képest, én bezony köpnék Orbánék után. Viszont úgy látom, sejtik, hogy nem egyedül vagyok ezzel így, ezért igyekeznek. Hajrá!

A beteg agyacskád mutatja nem a számok!

Akkor lehetséges okoknak maradnak az idős-otthonok és a magyar lakosság általában rosszabb egészségi állapota, mint az osztráké.

A Próféta beszéljen belőled ( tetőzés közeli állapot). Mérnökként én csak egy emelkedő görbét látok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés