Pálinkás József új pártjáról: Ez egy szabadelvű, konzervatív, középen álló párt

2020. október 16. 11:10
Az Új Világ Néppárt elnöke szerint a miniszterelnök-jelöltségről szóló minapi mondatát csak a sajtó provokálta ki.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, aki nemrég egy új párt alapításával hívta fel magára a közvélemény figyelmét.

„Ez egy szabadelvű, konzervatív, középen álló párt” – mondta a műsorvezető kérdésére az Új Világ Néppárt elnöke. „Ez egy praktikus, pragmatikus középpárt” – folytatta, hozzátéve hogy szeretnék megszüntetni a középen húzódó árkot.

„Kinek jött létre ez a párt?” – kérdezte Rónai Egon. Pálinkás válaszából kiderült, hogy olyan embereknek, akik kiábrándultak a Fideszből, de nem találnak maguknak másik pártot, illetve olyanoknak is, akik bár kiábrándultak a Fideszből, még mindig a kormánypártra szavaznak, mert a másik oldalra nem akarnak. Szerinte a „józanul gondolkodó embereknek elegük van a politikából”, amit a vasárnapi szerencsi időközi választás részvétele is bizonyít.

Pálinkás elmondta: az UVNP szakembereket kíván bevonni a politikába. A műsorvezető következő kérdése a Pálinkás miniszterelnök-jelöltségére vonatkozott, ugyanis a politikus a 24.hu-nak adott tegnapi interjújában – amiről lapunk is beszámolt – nem zárkózótt el a lehetőségtől.

Pálinkás szerint a címet a sajtó provokálta ki, és „az interjúban nem hangzott el olyan, mondat, amit címnek adtak”.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg.

 

 

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, de kiknek a pártja? Csak nem 'mindenkié'?

A Fideszt olykor bíráló, de alapvetően józanul gondolkodó, nem politikai prostituált embereknek az olyan megvásárolható, kicsinyes, sértettségükön felemelkedni nem tudó, a balliberálisok szekerét toló, a konzervatív oldalt megosztó emberekből van igazán elege, mint Te magad. S nem a Fideszből.

Még senki sem tette fel neki a döntő kérdést, csatlakoznak-e a moslékkoalícióhoz, mert Pálinkás személy szerint odavaló.

Pálinkás túlértékeli önmagát. Csak kevés naiv embert tud a fogadkozásaival megtéveszteni. Másfél év alatt ki fog derülni, hogy se jobb- se baloldalon nem kell Pálinkás. Jobboldalon azért, mert Orbán sokkal kvalifikáltabb, baloldalon meg azért, mert ott már így túl sok az "eszkímó"...

A 24.hu-nak adott interjúban Pálinkás bejelentette, hogy Új Világ Néppárt néven indít pártot, aminek célja a kormányzóképesség felmutatása...
Az alapítók között szerepel a volt SZDSZ-es külpolitikus Szent-Iványi Istvánt, Lantos Gabriella egészségközgazdász és a volt LMP-s Ábrahám Júlia.

Madarat tolláról, embert barátjáról, az Új Világ Néppártot alapítóiról lehet megismerni:
Ki is az a Lantos Gabriella?
A Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója volt 8 évig.

A 24.hu 2020. 04. 27. 11:14 számában magas lóról, hosszasan ócsárolta az állam által működtetett egészségbiztosítás rendszert, mintha Ő mint egy magánkórház volt igazgatója fölényes tudással rendelkezne a "kutyaütő" állami alkalmazottakhoz képest.

Pedig például Izrael állam által működtetett egészségbiztosítási rendszere az amerikai Bloomberg üzleti információs szolgálat tanulmányában vizsgált 56 állam közül a hatodik legjobb.
Ennek megfelelően a tanulmány 56 ország legfrissebb elérhető adataira épül 2014-ből. A rangsort meghatározó indexet a várható élettartamból, az egy főre eső egészségügyi kiadásokból és a GDP-hez viszonyított relatív költségek alapján számítják ki. Csak azokat az országokat vették fel a rangsorba, ahol legalább ötmillió lakos él, és amelyek várható élettartama legalább 70 év.
A hatodik legjobb Izrael Egészségügyi rendszer: az egy főre eső kiadás 2756 dollár volt.

Érdekes módon az USA egészségügyi rendszere , mely egy főre számítva a legtöbbet 9536 dollárt költött,
az amerikai Bloomberg üzleti információs szolgálat tanulmányában vizsgált 56 állam közül Azerbajdzsánnal holtversenyben az utolsó előtti 54. helyre került.
(Olvasható az osztrák Kronen Zeitung 22.09.2018 13:51 WELTWEITES RANKING
Nur Platz 32 für Österreichs Gesundheitssystem, című cikkében)

Csak egy világtudós, aki sokkal inkább hisz a világban, mint a magyarban.
Volt már ilyen sok.
És még sokabb volt az az ár, amit a magyar emberek fizettek, sőt, a kamatok miatt, ma is fizetnek az ilyen Pálinkások miatt...

"Soros Györgynek van patája?
Nincs. Ugyanis Soros nem ördög, hanem ember. Még akkor is, ha vagyonát nem a legszimpatikusabb módszerekkel, konkrétan javarészt pénzügyi manipulációval szerezte.

Soros György veszélyes Magyarországra?
Soros semmilyen veszélyt nem jelent Magyarországra. Számára Magyarország nem is különösebb célpont, de persze, ha beleköt a magyar kormány, olykor visszaszól.

Brüsszelt Soros irányítja?
Ugyan. Ennél abszurdabb tesztkérdés ugye nem lesz?

Professzor úr, ön tisztában van vele, hogy a Föld lapos?
...Einstein mondása jut eszembe: „Két dolog van, mi végtelen, az egyik az emberi butaság, a másik az univerzum..."

Amit az emberi butaságról mond Pálinkás, abban kivételesen IGAZA van. Csak a tükörbe kell néznie.

Igen. Ha a sajtó belőle kiprovokal valamit, amit nem is akar mondani, akkor saját maga bizonyítja be, hogy alkalmatlan.

OV hülyét csinált a felkészületlen Svabybol:-))))) Sváby percekig lapoz, keresi a választ OV kérdésére, csend van a stúdióban:-)))
Imádtam:-)

12-en vannak, de még a neveket sem tudja pontosan:-) gáz

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés