Kurz: Biztonságban lesznek a téli turisták Ausztriában

2020. október 10. 10:17
Az osztrák kormány szeptember végén betiltotta a bulizást a sípályáknál.

Biztonságban lesznek a turisták Ausztriában a közelgő téli turisztikai szezonban a koronavírus-járvány ellenére – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a Bild című német napilapnak nyilatkozva pénteken.

Úgy lesz megszervezve a téli turizmus Ausztriában, hogy az biztonságos legyen” – jelentette ki az osztrák kancellár.

Az utazási figyelmeztetéseket ugyanakkor kihívásnak nevezte. Több ország ugyanis figyelmeztetést adott ki Bécsre és más osztrák régiókra a fertőzöttek számának megugrása miatt, ami aggályokat vetett fel Ausztria kulcsfontosságú turisztikai ágazatával kapcsolatban a síelési szezonban. Az osztrák kormány ezért szigorú maszkviselési kötelezettséget írt elő és korlátozta a magánösszejöveteleket.

Dacára annak, hogy a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen márciusban kialakult járványgócban sok turista elkapta a koronavírust, Kurz máshol látja a fertőzésveszélyt. Mint mondta, ez a bulikon, az esküvőkön és családi ünnepeken magasabb, mint a sípályákon vagy a szabadban. Ischglben is az emberek többsége a sípályáktól távoli mulatságokon fertőződött meg.

Az osztrák kormány egyébként szeptember végén betiltotta a bulizást a sípályáknál a következő téli szezonban, és 10 főre korlátozta a magánrendezvények résztvevőinek létszámát a koronavírus-fertőzés terjedése elleni fellépés részeként.

(MTI)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés