Bölöni László lett a Gent labdarúgócsapatának vezetőedzője

2020. augusztus 20. 21:01

A Gent a belga sorozatok mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt, a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.

2020. augusztus 20. 21:01
null

Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klub honlapjának csütörtöki bejelentése szerint az erdélyi születésű szakember megbízatása két évre szól. A Gent a belga sorozatok mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt, a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.

„Érzem a felelősséget, érzem azt, hogy milyen munka vár rám”

„Érzem a felelősséget, érzem azt, hogy milyen munka vár rám” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának a 67 éves edző, aki – mint arról korábban írtunk –, Puskás Ferenc óta az egyetlen magyar BEK-győztes futballista, valamint aki edzőként portugál és belga bajnokságot nyerve olyan sikereket ért el, amilyenekhez hasonlót sem produkált más magyar szakember.

Bölöni László csütörtökön már edzést is tartott új állomáshelyén, és mint a telefonos interjúban elmondta, a játékosok 60 százalékát már ismerte. „Ellenfélként általában a pozitív, a jó dolgokat látod bennük elsősorban, mikor pedig a saját játékosaid lesznek, akkor sokkal kritikusabb leszel velük szemben” – emelte ki Bölöni. Leszögezte: célja az, hogy tükörbe nézve azt érezze, képességei maximumát nyújtotta a csapatért. „Senki nem akar jobban bajnok lenni, mint én, ám az elvárásokat mindig leredukálom arra, ami számomra a legfontosabb, hogy a munkámat kritikus szemmel nézve tudjam pozitívan értékelni.”

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.

Cristiano Ronaldo felfedezője a Mandiner hetilapban

Bölöni Lászlóval, mint a nemzeti régiós európai polgári kezdeményezés egyik vezéralakjával olvasóink idén júliusban is találkozhattak, hiszen a Mandiner hetilap hasábjain olvasható interjúnk során a szakembertől megtudtuk például, hogy „a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás után elkeseredésében évekig csak románul adott interjút a magyar sportújságíróknak”, de az Írd alá! kampány kapcsán Bölöni László például arról is beszélt lapunknak, hogy szerinte „a civilizált Nyugatnak halvány gőze nincs, kik is a székelyek. Erdély, Kárpátalja, Felvidék – ezekről nem is hallottak”.

Amennyiben kíváncsi a szakemberrel készült teljes interjúra, a teljes beszélgetést ide kattintva olvashatja.

(MTI/Mandiner)

Címlapkép: Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. augusztus 21. 06:58
Bölöni 3 hónapig itt tartózkodott Magyarországon, tudomásom szerint. Itt nem kellett, az MLSZ-nek sem, elvégre a magyar futballkultúra olyan magas fokon áll, egy Bölöni miért is kapna itt munkát?
Mr. Tommy Lee
2020. augusztus 20. 22:17
Sok sikert!
3M..
2020. augusztus 20. 21:55
"évekig csak románul adott interjút a magyar sportújságíróknak" LOL Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik