Nézed és egyszerűen nem hiszed, hogy ez megtörténik

2020. augusztus 14. 15:43

Migráns Medve
Facebook
Látva azt, hogy mi megy Belaruszban, nagyon dühös vagyok. Miért nincs komoly reakció erre a világban? 

„Nagyon nem vagyok egy agresszív, ellenzéki ember, a tüntetések ellen vagyok, soha nem mennék ki az utcára kiabálni valamit vagy követelőzni. Főleg nem mennék olyan tüntetésekre, amik mostanában az USA-ban mennek erőszakkal és vandalizmussal tarkítva. De most, látva azt, hogy mi megy Belaruszban, nagyon dühös vagyok. 

Az utóbbi napokban figyelem a híreket és szinte semmi más nem érdekel, mert egy ennyire leplezetlen diktatúrának 2020-ban Európa közepén nem sok keresnivalója van. Nézed és egyszerűen nem hiszed, hogy ez megtörténik. Annyira nem érdekel senkit ott a nép véleménye, hogy hivatalosan 82%-kal nyert Lukasenko, de a nem állami felmérésekben 20%-nál többet sosem kapott. Aztán kikapcsolták az internetet és azt mondták, hogy ezt egy másik ország tette velük, felkészítették a hadsereg jóval a választások előtt, tudva, hogy mi lesz a választások végén, aztán verik és megölik a saját népük tagjait, amelyik nem kér belőlük. De ha csak 55% lett volna, akkor az gondolták volna az emberek, hogy oké, ez van, a bajszos propagandája működött. De 82 százalék? Hol van ez a 82%-nyi ember, aki Lukasenkót támogatja, miért nem mennek ők is az utcára, hogy jelezzék az elégedetlen 18%-nak, hogy ők elégedettek? Valahogy nem áll össze, igaz? Mert hát a szeretett vezető elsöprő többséggel győzött, aztán valahogy senki sem örül. 

26 éve vezeti azt az ország Lukasenko, egyszerűen összenőtt a székével, olyannál tette az országot, ami neki tetszik, szó szerint kisajátította, aztán most már addig akarja ezt csinálni, amíg múmia nem lesz belőle. A választás előtt látszott az ő agóniája, hogy mennyire fél elveszíteni a hatalmat: Egy nappal a választások előtt országszerte koncerteket akart tartani orosz szupersztárokkal, ezért pedig a belarusz fél bármennyi (!) pénzt fizetett volna az előadóknak, ám ennek ellenére egyetlen egy sem fogadta el a meghívást, ezért le kellett bontani a felállított színpadokat.

Ugyanis addig a napig börtönbe záratta az összes addigi ellenfelét, az egyetlen, aki ezt megúszta, elhagyta az országot. Tehát egyáltalán nem volt szégyenlős, egyáltalán nem akarta még a látszatot sem fenntartani. Az egyik letartóztatott jelölt felesége lett végül a nagy ellenfele a választásokon, aki aztán a választások másnapján síró hangon egy papírból olvasta fel egy videófelvételen, hogy elmegy az országból és szerinte nem kellene randalírozni. Aztán kiderült, hogy ez a videó a választási irodában készült. Mégis mivel sikerült megzsarolni ezt a nőt? A letartóztatásban lévő férjével vagy a kamera mögött ott voltak a gyerekei megkötözve? Ezek a választások a legminimálisabb szabályok betartása nélkül zajlottak, láttam egy olyan videót, amin egy nő a szavazóhelyiség hátsó ablakán mászott le létrával több zacskónyi szavazattal. Most pedig verik és ölik az embereket, elveszik a kamerákat, egyszerűen elrabolják vagy összeverik az akkreditált újságírókat, a tüntetőket pedig köztörvényesnek és alkeszoknak nevezik. Érdeklődnék, hogy ez mégis micsoda és miért nincs komoly reakció erre a világban? 

Hogy van az, hogy azok a fekete emberek, akik Gucci-táskákat raboltak, odatették a lábukat a fehéreknek, hogy azok megcsókolják, jobban sajnálják, mint azokat az embereket, akik egyszerűen csak tisztességes választásokat akarnak, vagy legalább annak látszót és nem ezt az elmebajt?

Remélem, hogy a világ tud hatni erre a lelki beteg öregre, aki a koronavírust vodkával és traktoron végzett munkával javasolja gyógyítani. Minden vezetőnél eljöhet az a pillanat, ahonnan nincs visszaút a néppel való viszonyában - hát Belaruszban ezen sikerült túllépni, ezt az emberek sosem fogják elfogadni. Remélem, hogy a belaruszoknak sikerült felhívni magukra a figyelmet újabb áldozatok nélkül, mert nekem nincs fontosabb az emberi életnél és semmilyen tüntetés, még a leghelyesebb sem ér annyit, hogy érte meghaljunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ügyes kis Soros-ügynök a f.szi, a Migráns Medve.
Csak ott szúrta el, hogy a Medve helyett maci-t kellett volna írnia, a nagyobb behízelgés kedvéért.
Ezért Sorosnál nem jár jó pont, az írást azért megfizeti, mert a cél: Majdan2.0 Belaruszban, ezzel is, ha kicsit is, előre ment.
Azért az elgondolkodtató, ezek a Lukasenkók képtelenek egy olyan utódot találni, ahol a név lecserélődik, de amit csinált, az megy tovább.
Ez tényleg érthetetlen.

Nem felmérést, választásokat kell nyerni!

Nem nézem meg, mert nem akarok Migráns Medvét látni.
Aki se nem migráns, se nem medve, csak egy Soros-seggdugasz.

Egy orosz nő, aki Magyarországra költözött.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés