Fehéroroszország: meddig hallgatnak Orbánék?

2020. augusztus 14. 15:32

Vajon a fegyvertelen demokráciapárti civileket, vagy a saját népe ellen harcoló diktátort támogatják?

2020. augusztus 14. 15:32
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Nem csillapodnak a fehérorosz tüntetések. Immár harmadik napja vonulnak utcára a belarusz demonstrálók, miután Lukasenka elnök sokadszorra is teljesen egyértelműen elcsalt választások után folytathatja diktatórikus uralmát. 
Európai kormányok és számos nemzetközi szervezet is elítélte már a rendőrség erőszakos fellépését és az állami intézmények asszisztálását az ellenzék megfélemlítéséhez. Lengyelország még ennél is tovább ment: soron kívüli uniós csúcsot hívnának össze, ahol a Lukasenka rezsime elleni uniós szankciók bevezetése is napirendre kerülnének. 
Brüsszelben eközben úgy hírlik, hogy az EU egységét ismét a Fidesz törné meg azzal, hogy megvétózná a belarusz szankciók kivetését. Ha ez valóban így van, az újabb szégyenteljes mérföldkő: Orbánnak Lukasenka barátsága nemcsak az EU egységénél, hanem még a lengyel szövetségnél is fontosabb. De öntsünk tiszta vizet a pohárba: a kormánynak színt kell vallania, kinek az oldalán áll! Vajon a fegyvertelen demokráciapárti civileket, vagy a saját népe ellen harcoló diktátort támogatják? Hallgatásuk persze felér egy beismerő vallomással.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2020. augusztus 18. 09:39
Mindenképpen be kell avatkoznunk. Pontosan olyan mértékben, mint amilyen mértékben Fehéroroszország avatkozott be a magyar politikába. Tehát pl. a hallgatás arányos lépésként értékelendő, ugyebár? Durva szankciókat fog bevezetni Magyarország. Eltöröljük pl. a fehérpecsenye kifejezést! És akkor Fehéroroszországnak annyi. Itt fogják verni a kaput, mint Botond, hogy vonjuk vissza!
NTLLK
2020. augusztus 16. 08:22
Nem ugatnak bele egy másik ország dolgaiba, mert nem olyanok mint maguk, Cseh!
Dénia
2020. augusztus 16. 02:45
Hogy van ehhez pofátok, hogy Orbán állásfoglalását sürgessétek, mikor pont azokkal akartok együtt kormányozni, akik ezt csinálták Magyarországon 2006-ban.
zoles
2020. augusztus 15. 22:49
Fehéroroszországban, most ugyanúgy verik az embereket, mint ahogy Cseh Katalin főnöke verette 2006-ban! Mikor határolódtál el Gyurcsánytól Katika! Majd, ha a Gyurcsányi terrort is elítéled és utána Gyurcsánnyal szóba sem állsz, majd akkor pofázzál, de addig kussolj szépen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik