A gyerekek minden korcsoportja fogékony a vírusra

2020. augusztus 03. 13:37

A vírus annak ellenére is terjedt, hogy a tábor szervezői minden, a fertőzés megelőzésére ajánlott legtöbb módszert és eszközt alkalmazták.

2020. augusztus 03. 13:37

A gyerekek minden korcsoportja fogékony az új koronavírusra az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) tanulmánya szerint. A gyerekek ezért fontos szerepet játszhatnak a vírus terjesztésében. A jelentés alapját az a több tucatnyi koronavírusos eset adta, amelyet egy Georgia államban szervezett nyári gyerektáborban tártak fel június végén.

A tesztelt gyerekek 76 százalékánál lett pozitív az eredmény, a pozitív esetek negyede nem mutatott tünetet. Akik tüneteket tapasztaltak, lázról, fej- és torokfájásról számoltak be. A táborban 600-an voltak, közülük csak 344-en végeztek koronavírustesztet, közülük 260-an, tehát a tábor csaknem fele bizonyult fertőzöttnek. A pozitív estek közül 51-en tízévesek vagy annál fiatalabbak, 180-an tizenévesek, 29-en pedig nagykorúak voltak. Mivel nem mindenkit teszteltek, úgy vélik, a fertőzöttek száma magasabb lehetett.

A CDC közlése szerint a vírus annak ellenére is terjedt, hogy a tábor szervezői minden, a fertőzés megelőzésére ajánlott legtöbb módszert és eszközt alkalmazták. A gyerekeket ugyanakkor nem kötelezték maszk vagy más, az arcukat eltakaró eszköz viselésére, a tábor 250 alkalmazottját és önkéntesét azonban igen. A beltéri programokon az ajtókat és ablakokat nem tartották nyitva, hogy a szellőzést elősegítsék. Két nappal a vendégek érkezése után, június 23-án az egyik tizenéves gyereket megfázásos tünetekkel hazaküldték. Miután az ő koronavírus-tesztje pozitív lett, június 27-én bezárták a tábort.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2020. augusztus 03. 21:23
Eddig nem azt mondták hogy a gyerekek észre sem veszik ?? Most meg már csak a negyede ??
Akitlosz
2020. augusztus 03. 16:49
"A gyerekek minden korcsoportja fogékony a vírusra" Persze, csak észre sem veszik, hogy betegek. Van sok olyan betegség, ami fel sem tűnik, ez is olyan a gyerekeknél. Soha veszélyesebb betegséget a gyerekeknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik