Mexikóban durvul a vírushelyzet, már a harmadikok a halottak számát tekintve

2020. augusztus 2. 7:08
Az Egyesült Államok és Brazília után, megelőzve Nagy-Britanniát.

Mexikóban második napja rekordmértékű a koronavírussal fertőzöttek számának növekedése: szombaton az új fertőzéses esetek száma meghaladta már a kilencezret.

A tényleges szám még nagyobb lehet

Az egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatójában 8458 új fertőzöttről adott hírt, a szombati összesítésében pedig már 9556 regisztrált vírushordozó szerepelt. A kormány is elismeri azonban, hogy a fertőzöttek tényleges száma valószínűleg ennél sokkal nagyobb. A tárca adatai szerint egy nap leforgása alatt 784 ember halt bele a Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe. Összességében a járvány kezdete óta 434 193 ember kapta el a fertőzést, és 47 472-en haltak meg.  

Zsugorodó gazdaság, súlyos járványhelyzet

Az ország szemlátomást nehezen birkózik meg a járvánnyal, és közben május vége óta próbálja újraindítani a gazdaságot, amely a második negyedévben több mint 17 százalékkal zsugorodott az előző év hasonló időszakához képest. A latin-amerikai országok zömében súlyos a járványhelyzet. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki jelentéseben azt írta, hogy a múlt héten a térség országaiban a fertőzéses esetek száma meghaladta az Egyesült Államokban és Kanadában együttesen regisztráltakét.

(MTI)

Fotó: Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, becenevén El Chapo, magyarul a „Köpcös” mexikói bűnöző, drogbáró nevével és arcképével ellátott védőmaszkot tart a kezében egy nő a mexikói Guadalajarában 2020. április 16-án. A koronavírus-járvány elleni védekezésül szolgáló védőmaszkot a helyi lakosok között osztják szét. MTI/EPA/EFE/Francisco Guasco

 

 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés