Nem, Jézus nem tüntet az Indexért

2020. július 28. 9:42

Gacsályi Sára
egy.hu
Vagy igen. Isten tudja. De nem Lukácsi Katalin.

„Az utóbbi hetekben nagy figyelem övezi az Indexet. Mindent is olvasni arról, mi történik most a lapnál, ember legyen a talpán, aki valóban tudja. A szekértáborok már felsorakoztak, tüntetés szerveződött, és a magyar politika és közélet apraja-nagyja veretes Facebook-bejegyzésekben nyilatkozott, védve a maga világnézetéhez, szája ízéhez jobban illeszkedő változatát az igazságnak – amiről bizonyos tudással túlnyomó többségben nem rendelkezünk.

Lukácsi Katalin sem maradt ki az állásfoglalók sorából, szelfit posztolt a tüntetésről, melyen Hodász Andrással mosolyognak. A kép önmagában semmilyen hírértékkel nem rendelkezik, hiszen sok meglepetést egyik érintett véleménynyilvánítása nem tartogat, ugyanakkor Lukácsi pár mondattal megtoldotta a fotót. A leírásban így fogalmazott: »Az Index.huért, de sokkal többért is, a szabad, boldog és valóban polgári Magyarországért tüntetünk. Ketten vagy hárman összejövünk, itt van Jézus köztünk, tehát Jézus is tüntet az Indexért«.

Ez pedig nagyon sok ponton nagyon nem oké.

Kezdjük a nehezével, a teológiával: itt ugyanis bizonyos dolgokban biztosak lehetünk, másokban annál kevésbé, így aztán nehéz bármire is jutni. Kétségtelenül benne van a Bibliában, hogy ahol ketten vagy hárman összegyűlnek Jézus nevében (ez mondjuk Lukácsinál már kimaradt), ott ő is ott van.

És én is azt gondolom, hogy Jézus is foglalkozik az Index ügyével, ahogyan azzal is foglalkozik, ha kihullik egy szál hajunk: ha elhisszük, amit a Biblia állít, akkor Jézus mindenről tud, ami történik, és minden fontos neki, ami foglalkoztat bennünket. Tehát van értelme annak, amit Lukácsi mondott. Mégsem gondolom, hogy szabadna ilyet mondani – pláne akkor, ha fontos valaki számára a hit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én a minden elsöprő, a demokráciát idézőjelbe tevő KORRUPCIÓ ellen tüntetnék.
Gyurcsányi ne röhögj, neked is szól!

Van úgy a jelek szerint, hogy a keresztények, sőt, papok politikai állásfoglalása mégiscsak megengedett. Miazhogy, nagyonis!

Lukácsi mindig megbotránkoztat. Tisztára hülye ez a nő!
3 éve kijelentette, hogy "Jézus is ott vonulna a Priden."
Ugyan erre hivatkozott, hogy ahol ketten hárman vonulnak a keresztények is, akkor Jézus is ott vonul köztük.
Akkor Hodász Andrással folytatott vitájában, András atya azt mondta Lukácsnak, hogy "Természetesen Jézus nem ment ki a pridera". Megindokolta, hogy miért. Volt olyan plakát is, aminek a felirata, "A szeretet valóság, Isten csak mese"
Mondjuk Lukácsi a melegek házasságát sem tartja elvetendőnek, ha polgári. Azt hiszi, ha megengedne az Egyház ilyen dolgokat, akkor közelebb kerülnének az ateisták Jézushoz.
Nagyon kiforratlan és idealista ez a nő.
Volt egy humornak szánt beszólása Lukácsnak: "mi lenne, ha a cölibátust eltörölnék és csak a melegházasságot engedélyeznék"
Bolond ez a Lukácsi.

http://www.keresztenyelet.hu/7..

Azt mondta Hodász Atya, ha valaki kimegy a Priedra, akkor le okézi azt a magatartásformát.

Azt gondolod, hogy neked nem?

Nyilván megtanulta az anyagot. De nem él, nem gondolkodik aszerint. Éretlen idealista, mint majd minden felnőtt korban megtért.

És bizony, mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól. Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. Mt 18,15-20

Lukácsi, te az Index nevében tüntettél, az Indexért és nem Jézusért, Jézus nevében.

Tüntettél-e a legújabb Jézust leszbikus nőként bemutató film ellen?

Ha Hodász atya nem követne el bűnt, mint ahogyan mindannyian elkövetünk, nem menne ugyanúgy gyónni, mint mi valamennyien hívő, gyakorló katolikusok élen a mindenkori pápánkkal.

Csak elvégezte, úgy tudom, hogy sosem tanított.
És az ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozásai után a püspöke nem is engedélyezné.

Kar, hogy ezek a tuntetok nem Jezus neveben, hanem az Index erdekeben gyultek ossze.
Viszont Jezus latja, hogy az Index tovabbra is mukodik.

Minden mondatoddal egyetértek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés