Az MSZP fellép a tavak „fideszes gyarmatosítása” ellen

2020. július 28. 12:55
A szocialisták népszavazási kezdeményezést nyújtottak be.

A Balaton, a Velencei-tó és más tavak „fideszes gyarmatosításának” megállítása érdekében kezdeményezett népszavazást az MSZP. Az aláírásgyűjtő-íveket kedden nyújtották be hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához (NVI). Tóth Bertalan pártelnök az NVI budapesti székháza előtt tartott, az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatón közölte, három kérdésben kezdeményeznek népszavazást. Szeretnék elérni, hogy lehessen ingyen fürdeni a Balatonban. A második kérdés arra vonatkozik, hogy a ma még köztulajdonban lévő strandokat ne adják el, azok ne kerüljenek a „ner-lovagok” tulajdonába. Tiltsuk meg ezek eladását! – szólított fel. Az ellenzéki politikus ismertetése szerint a harmadik kérdéssel változtatási tilalmat szeretnének elérni a még meglévő strandoknál, hogy ne lehessen lezárni azokat és ott apartmanokat építeni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke szerint az elmúlt száz évben közmegegyezés volt arról, hogy kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok fürödhetnek a Balatonban, a Velencei-tóban vagy bármelyik magyarországi természetes tóban. Hozzátette: 2010 után indult, majd 2016-ban felgyorsult az a folyamat, amelynek révén a „ner-oligarchák” az érdekeltségükbe akarják vonni a Balaton, a Velencei-tó környékét, így szembekerültek a helyi lakosokkal, a civil szervezetekkel és mindenki mással, aki olcsó pihenőhelyet keres magának.

A szocialista képviselő azt mondta, a Balaton északi pártján 2-3 szabadstrand maradt, a déli parton még van pár. Keszthelyen például a fideszes önkormányzat idén zárta be az utolsó szabadstrandot, pedig a választások alatt azt ígérte, meg fogja azt őrizni – közölte. Elmondta, olyan megoldást szeretnének, hogy a fejlesztések is megvalósulhassanak, de az emberek sem szorulnak ki ezekről a helyekről.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oké és nagyszerű.
"ingyenes,
kiépített, - mennyiért építették ki?
nyírt gyepfelület van, - ki nyírja, mennyibe kerül?
takarítják naponta,- takarítás költsége?
ürítik szemetest, - hová, ki, mennyiért szállítja a szemetet?
tiszta és ingyenes WC van"
No itt megakadtam, a WC-nél, mert tudom, van az a bal-libes, Soros WC, amely önműködően önmagát tisztítja.
Minél többen leszarják, annál tisztább, szóval ez elfogadva, hogy senkinek, soha nem kerül pénzbe.

Az ingyenes fürdés rejtett háttere, hogy: van az az emberfajta, - az MSZP szerint -, amelyik akkor érzi a komfortot, ha fürdésnél a parton kimenet-bejövet, a föveny szélső részein legalább egyszer szarba lép..., erre hajt az MSZP.
Mellesleg: olyan, hogy ingyenes, olyan szolgáltatás nem létezik.
Aki ezt állítja, egyéb szemétségre képes.
És még egy mellesleg: Mindig az ingyenes a legdrágább...
Ugyanakkor, ezeket a közbirtokokat a helyi önkormányzatok tulajdonába kell bejegyezni, amely bérbe adhatja meghatározott feltételekkel és időre.

Valakinek a végén, fizetni kell érte, úgy ingyenes...

Az MSZP következetes és hiteles párt, kivont karddal harcolt a Velencei-tó idegen kezekbe adása ellen, börtönbe juttatta Gyurcsány barátját, Tátrait is a kaszinó botrányban. Az MSZP még igazi munkáspárt, bár vezetői ebből nem gazdagodtak meg, de minden adott ehhez, már tárgyalnak Ferivel az összeolvadásról.

Ha nem fogadod el: az ingyenes a legdrágább, - mindenben - az a te dolgod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés