Fogy a Fidesz körül a levegő

2020. július 10. 18:36

Cseh Katalin
Hírklikk
Történelmi helyzet előtt áll Európa. Interjú.

Az osztrák-magyar határon robogó vonaton értük utol – a politikai programjában is deklarált  zöldöntudat miatt választotta a hosszabb hazautat?

Részben, mivel a Helsinki irányába induló repülőjárat felesleges kitérőt jelentett volna – ez, így célirányosabbak tűnt a járványhelyzetet követő nehézségekkel küzdő légijáratok alternatívájával szemben.

A koronavírus elleni megpróbáltatásokat követően most ült össze először érdemben az Európai Parlament, ahol Ön azonnal Európa legjelentősebb hatalmú politikusához, Angela Merkel német kancellárhoz fordult a tervezett költségvetéssel kapcsolatos felvetéseivel. Mitől félti az uniót?

Valóban történelmi helyzet előtt áll Európa, mivel az a költségvetés, amit jelenleg az Európai Tanácsban tárgyalnak, alkalmas lehet arra, hogy egy fejlődő, kiegyensúlyozottabb egyenlőséget, a szegénység nagyobb fokú támogatását biztosító jövő felé haladhasson Európa. Hatalmas az EP és a soros elnök Merkel asszony felelőssége mindabban, hogy ezt a hatalmas összegű részben vissza nem térítendő támogatást, illetve hosszúlejáratú kölcsönt, amit a járvány utáni időszak normalizálására szánnak, milyen felelősséggel osztják ki a tagállamoknak. Ugyanis amennyiben Európa nem lép fel kellő hatékonysághal a közös európai normák betartatásáért s az európai emberek közös pénzének ellopása ellen, akkor hosszú távon veszélybe kerülhet az európai stabilitás. Ami nem mellesleg a magyar demokráciára nézve is végzetes csapás lenne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU évek óta történelmi helyzetek előtt áll, egyiket sem tudta megoldani. Némelyiket fel se ismerte.

Soros ügynökei ezen dolgoznak, Budapesten és Belgrádban. Nehéz lehet egy gyökértelen embernek, aki megvásárolható. Pártjukat úgy hívják, hogy Momentum. Árfolyamuk van.....

Az állítólagos "közös európai normák" azok, amit a liberálisok annak tartanak. De: ez a nő még mindig nem érti, hogy Merkel tessék-lássék Orbán-kritikus retorikája éppen arról szól, hogy nem eszik olyan forrón a liberális kását...

Má megisbukott a Basi, de ha még nem, akkor tegnap, holnap feltétlenül.
Mondogassátok csak!

Nem Merkel tette vezető hatalommá, hanem Adenauer. Merkel az, aki lejtmenetre állította.
Megy a vetítés, de még mindig az alapszerződés érvényes.

Mit kapott a balliberális üzleti világ......hol van 170 milliárd a 4-es metró bizniszből. Az egyik mérnök barátommal vacsoráztam, akkor Ő azt mondta, hogy Demszky, az SZDSZ ötven milliárdot rabolt le akkor, s még nem értek a végére......

Zentai ma reggel a Klubrádióban a német elnökség témakörében faggatott egy felkészült, a Zentait tárgyilagosságával kissé zavaró politológust. Merkel, a német elnökség várható lépéseit járták körül.

Zentai alátámasztását remélte annak, hogy most azután Merkel megregulázza, Zentai szavaival, a "kevésbé demokratikus keleti országokat /ért a lengyeleket és a magyarokat/, véget vet a nyájból való kibeszélésnek.

A szakértő, Zentai csalódottsága mellett kifejtette, hogy Merkel, a tervezett programok támogatását szem előtt tartva, nem engedhet meg magának semmilyen politikai konfliktust az említettekkel kapcsolatosan. Azaz, a szakértő lehúzta a valóság talajára Zentait, legközelebb talán már be sem hívják a rádióba, hiszen eltért a rádió eszmeiségétől. A szakértő nem csatlakozott Zentai uszításához, kritikai észrevételeit nem a Klubrádió hangnemére, stílusára mérten, hanem nagyon kulturáltan, kizárólag szakmai érvek mentén fogalmazta meg. Hogy miért kell a Klubrádió minden műsorában, a témáktól függetlenül mindig Orbán ellen uszítani, olykor nem értem.

Szóba került az USA-EU kapcsolatrendszer is. A hazai balliberális média teljes gőzzel szítja a gyűlöletet Trump ellen, Zentai is ezt tette. A szakértő e témában is jelesre vizsgázott. Elmondta, hogy Obama is kérte uniós partnereitől a védelmi költségek két százalékra emelését, halkan, míg Trump az asztalra csapva. Zentai próbálta kierőszakolni, hogy a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok negatívumai is Trump személyéhez, alkalmatlanságához köthetőek.

A szakértő, Zentai elálló lélegzete mellett közölte, hogy a legprotekcionistább irányvonalat az amerikai demokraták testesítik meg. Ők szorgalmazták a Kanadával, Mexikóval kapcsolatos megszorításokat is, így a demokraták is keményen felsorakoznak Trump, EU-val és Kínával kapcsolatos kereskedelempolitikája mögé. Tehát nem Trump az EU egyedüli "ellensége", a demokraták még nála is nemzetibb irányvonalat képviselnek.

Az ilyen jelentéktelen fizetett ügynökök, zsoldosok, mint ez a nő egy rendkívül buta, tájékozatlan figura, s nem ért semmit abból, hogy egy kormány, egy elnök, ellenzéki támogatással a nemzeti érdekeket helyezi mindenek fölé. A Momentum, s társaik csak elárulni tudják az országukat, s nem tanulnak az amerikai demokratáktól.

Sokan támadják Orbánt, demokrácia deficitet harsogva bele az éterbe. A demokrácia deficit legfőbb hordozója a német-francia tengely, s Brüsszel.

Az itt élő ellenzékieket nem zavarja például az, ami zavarja a hollandokat. A holland és az olasz kormányfő ma Hágában folytatott igen éles hangú megbeszélést. A holland miniszterelnök számonkérte olasz kollégáján a régóta ígért reformokat, s tiltakozott az olasz kormány azon terve ellen, hogy a 100-as program keretében korábban mehessenek nyugdíjba az olaszok. Például, ha valaki harminchat évet dolgozott, akkor hatvannégy évesen nyugdíjba vonulhatna. A munkában töltött éveknek és az életkornak kell száznak lennie, de ez a mai szabályoknál korábbi nyugdíjba vonulást tenne lehetővé.

A hollandok aggódnak a 750 milliárdos projekt olasz részét illetően. A felvett hiteleket az olaszok helyett, a többieknek kell majd kifizetnie.

Ez a momentumos kijáró vajon csatlakozik-e a normálisabb uniós országok ebbéli aggodalmaihoz? Ez a nő aggódik-e azért, s e témában fordult-e a kancellárhoz, hogy a biztosra vehető olasz és más déli régiós fizetésképtelensége a magyar embereket, unokáinkat is agyon nyomhatja?

A momentum majd akkor szólaljon meg, ha vak Orbán-gyűlölete mellett, helyett valami értelmeset is kitalál az ország érdekében, s Brüsszelben, Berlinben, másutt elsősorban a nemzeti érdekeket képviseli. Amíg ezt nem teszik, addig az ország ellenségeihez sorolhatók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés