Ringo 80

2020. július 7. 21:31
Nyolcvanéves lett a Beatles legendás dobosa.

Sir Ringo Starr (eredeti nevén Richard Starkey) (Liverpool, 1940. július 7.) brit zenész, a Beatles együttes egykori tagja. 

Starkey Liverpool munkásnegyedében nőtt fel. Gyermekkorában két súlyos betegsége is volt, amelyek miatt összesen három évet töltött kórházban, így iskolai tanulmányaival lemaradt kortársaitól. A liverpooli Rory Storm and the Hurricanes dobosa volt 1959 és 1962 között, akikkel ugyan azokban a klubokban játszott Liverpoolban és Hamburgban, mint a Beatles. 1962. augusztus 16-án a Beatles megvált akkori dobosától, Pete Besttől, s Ringót kérték fel a helyére.

A többi (zene)történelem. Ringo Starr ma a 78 éves Paul McCartney-val együtt a Beatles két utolsó életben lévő tagja.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Született már nála jobb dobos is. Ugyanakkor, ha nem ő lett volna a
Beatles dobosa, akkor az egy másik zenekar lett volna.

---
Kedves spellchekingen felnőtt újságírók! "ugyan az" nem egyenlő "ugyanaz". Gondoltam szólok.

Mi van? McCartney végigdolgozta a 70-es 80-as éveket, 90 után is rendszeresen jelennek meg 2-3-5 évenként szólóalbumai, az Egypt Station 2018-ban jött ki. Személy szerint az ő lemezeit tartom a legjobbnak, egyenletesebbek, mint Lennon vagy a többi Beatle szólólemezei, bár ez ízlés dolga. Minden esetre korához képest Macca ma is aktív.
https://en.wikipedia.org/wiki/..

A Rolling Stones sem "újult meg" soha, de ettől még álltak elő időről-időre remek új dolgokkal. Amúgy a "nem Lennon-McCartney írta elmélet" teljesen valószerűtlen, hacsak nem állt Lennon és Macca mögött is egy-egy rejtélyes zeneszerző 60 évig. A valóság az, hogy a "közös" szerzemények többségét nem együtt írták, hanem külön-külön, de olyan is volt hogy egy dalt, pl. A Day in The Life-ot két külön részből raktak össze, aminek egyik felét az egyik, a másikat a másik írta. Némi hallással a legtöbb esetben pontosan felismerhető, hogy melyik kitől származik, de a dalok keletkezéstörténete elég pontosan dokumentálva van. A külön szerzett dalokat azért jegyezték mégis közös néven, mert még viszonylag korán kötöttek erről egy szerződést, ami szerint 50-50%-ban osztoztak a jogokon. (Amivel a zenekaron belül monopolizálták maguknak a dalszerzést.) Ebből később kerekedett egy vita már Lennon halála után Macca és Ono között, mivel McCartney szerette volna teljes egészében megkapni a legnagyobb jogdíjbevételt hozó Yesterday jogait, amit nemcsak az első hangtól az utolsóig ő írt, de az egészet ő is játszotta és énekelte fel, csak a kész szerzeményt mutatta meg a többieknek, de Ono elutasította kérését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés