Kerékpáros közlekedés: meglepően jól állunk az EU-ban

2020. június 25. 11:58
Hollandia és Dánia után Magyarország a harmadik helyen áll a mindennapos kerékpáros közlekedés részarányát tekintve – mondta el Révész Máriusz.

Sokan nem tudják, de az Európai Unió 28 országát vizsgálva előkelő helyen állunk – mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtökön a Fejér megyei Tácon, a Gorsium-kerékpárút átadásán. Révész Máriusz szerint ezért rendkívül fontos, hogy a kerékpáros infrastruktúrát még tovább fejlesszék, hiszen komoly igény van rá. Reményét fejezte ki, hogy a táci kerékpárút segíteni fogja a munkába járást, másrészt a szabadidő eltöltését, különösen akkor, ha sikerül a jövőben hozzákapcsolni a Budapest-Balaton kerékpárúthoz.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig stimmelhet. Mondjuk nyilvánvaló oka van mindhárom dobogós országban: Hollandiában, Dániában és a Trianoni Magyarországon van a legtöbb Alföld Európában. Tessék bicajutakat építeni!

"Ha sárga festékkel telepingálom az utat, és azt mondom, hogy tessék, itt egy bicikliút, az nem egy jó beruházás. Én bringás vagyok, de még soha nem mertem a belvárosban biciklizni."
Kálmán asszony, kultuszügyi népbiztos - pont egy éve.

"Ha kerékpározol nem iszol."

De!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés