Szlovénia: véget ért a koronavírus-járvány

2020. május 31. 16:39
Szlovéniában harmadik napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet, és ötödik napja senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében; derült ki a válságkabinet vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A legfrissebb információk szerint az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 1473, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma pedig 108 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze hatan vannak kórházban, közülük kettőt ápolnak intenzív osztályon.

Szlovénia március 12-én hirdetett járványhelyzetet. A Covid-19 megbetegedés terjedésének megakadályozására bevezetett szigorú korlátozásokat fokozatosan, április végén és május elején kezdte feloldani.

A szlovén kormány még május közepén, elsőként az Európai Unióban, hivatalosan is kihirdette a járvány végét, vasárnaptól pedig adminisztratív értelemben is véget ér a koronavírus-járvány. Ez annyit jelent, hogy hatályon kívül kerülnek azok a rendelkezések, amelyeket a járvány megfékezésére hozott a kabinet.

(MTI)
 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A világban mindeközben mindennap egyre több ismert új eset van :(

Igen. Gyurcsány vezetésével már rég. Sőt, akkor senki nem fertőződött volna meg! Lenne a 10 millió egészséges embernek 10 lélegeztetőgép, és minket irigyelne Európa.

napi ÚJ esetre írtam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés