Szulejmán is ott volt a trianoni kivégzési kísérletnél

2020. május 25. 13:32

Vésey Kovács László
Pesti Srácok.hu
Nem lehet a múltat befejezetlenül magunk mögött hagyni.

„Mint amikor az embert letaglózzák egy husánggal, olyan volt a trianoni békediktátum: térdre rogy, forog vele a világ, és azt se érti, mi történt. Máig nem hevertük ki sem országként, sem nemzetként. Akik azt követelik, hogy hagyjuk már ezt a Trianon problémát, inkább a jövővel foglalkozzunk, azok nem vesznek tudomást a valóságról, mert nem lehet a múltat befejezetlenül magunk mögött hagyni. Erre maga Trianon megtörténte is jó példa, hiszen az sem előzmények nélkül pottyant a nyakunkba. Száz évvel ezelőtt is a megoldatlan múltnak, a saját mulasztásainknak és az ellenségeink ügyeskedéseinek közös gyümölcse érett be.

Mai szemmel már szinte elképzelhetetlen, hogy Magyarország párját ritkítóan stabil és egységes országként, Európa egyik vezető hatalmaként érkezett a középkor végéhez. A zászlósurak ha be is avatkoztak időnként a király dolgába, és fel tudták forgatni a belügyeket, az egységes királyi hatalom meglétét senki sem kérdőjelezhette meg. A királyság komoly erőtartalékokkal rendelkezett, gazdag volt nemesfémekben, ércekben és sóban, nem beszélve az élelmiszerről. Magyarországnak másfélszer annyi lakosa volt, mint Angliának vagy Lengyelországnak, két és félszer több Csehországnál, döntő befolyással voltunk Kelet-Közép-Európa és a Balkán életére. Egységes Németországról meg Olaszországról ekkoriban még szó sem volt, Franciaország éppen a központosított királyság kialakításán dolgozott, ahogy Hispániában is hasonló folyamat zajlott a reconquista sikere után. Ez utóbbi két állam volt igazi katonai nagyhatalom a korszakban rajtunk kívül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trianon is a törökdúlással kezdődött. a magyarság 4,5 millióról 1,5 millióra való leholokausztozását nem lehetett behozni.

Párizs-Trianonban az abszurd dráma tombolt.
Az abszurditást kellett realitásként létrehozni, ez volt a győztesek feladata.
Ha egy Magyarországot abszurd módon feltrancsírozhatnak, ebből reális igazságot csinálnak, akkor ennek létezhet abszurd-reális fordítottja. Egy olyan új állam létrehozása, amely ezer évekig nem létezett: Izrael.
Ezért történt Trianonban, ami történt.
Ehhez kellett: nemzetközi cionizmus; magyarországi uszított-uszító kollaboránsaik; koncra leső, uszított-uszító szomszédnépek.
Mára a helyzet változott: nemzetek feletti pénzoligarchia; magyarországi uszított-uszító kollaboránsaik; a területrablásuk jogát harsogó uszított-uszító szomszédnacionalizmusok.

Fejtő Ferenc a manapság sokat hangoztatott "európai értékekről":

"De tudni kell, hogy Trianon, az egy szabadkőműves klikknek a műve volt, akiket a cseh és a román vezetők befolyásoltak. A szerbek nem, mert azt kiderítettem az okmányokból is, hogy a szerbek nem akartak ilyen nagy közös délszláv államot, a szerbek nagy Szerbiát akartak. Jugoszláviát, vagy ahogyan akkor nevezték, a Szerb-Horvát-Szlovén királyságot a franciák, a csehek és az angolok kényszerítették rájuk."

Forrás: Szidiropulosz: Trianon utóélete, Kairosz, é.n., interjú Fejtő Ferenc történésszel, 289.old.

Tehát Jugoszlávia 1941-45-ös, valamint az ötven évvel későbbi mészárlásos "polgárháborúi" a franciák, csehek és angolok számlájára írható.

Tudjuk.
Magyarország Izrael mögött, után alapították meg galíciai jöttmentek.

TASZ, Helsinki, Transparency International, A város Mindenkié és a megszámlálhatatlan, aljas pénzekkel fizetett Soros-kollaboránsok:
ezek Trianon egyenes részei, folytatásai, ma!

Igen, a történet erről szól.
A 20. és most már a 21. századi is.
Szövevényesnek, vontatottnak, több szálon futóként nehezen érthető sok ember számára.
Sok megvezetett, mert felszínesen gondolkodó ember számára.
Pedig a történet egyszerű: alakítsd át az organikus világot mesterséges világgá, átprogramozott mechanizmusokkal és ott már a settembrinik és cipollák irányítanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés