Ezért jobb vezetők a női kormányfők válsághelyzetben

2020. május 23. 18:28

Raj Persaud
Der Standard
A női vezetők nem várhatják meg, hogy adódjon számukra egy könnyebb pozíció.

„A tudósok szerint azért létezik üvegszirt, mert a szervezetek hajlamosak kétségbe vonni a status quót, ha az nem működik. A kormánynál álló nők jelentette különbség megnyugtathatja az érdekelteket, hogy valami tényleg megváltozik. Ami a nőket illeti, ők hajlamosabbak elfogadni a vezető pozíciókat válsághelyzetekben, mivel kevesebb esélyük van magasra jutni. Egyszerűen nem várhatják meg, hogy felbukkanjon egy könnyebb pozíció.

Függetlenül attól, hogy ez miért történik: az tény, hogy addig az időpontig, amíg a gazdasági vagy politikai hatalom csúcsára ér, egy nő valószínűleg már komoly akadályokat tudhat a háta mögött. Ez a férfiaknál is lehetséges, de egyáltalán nem biztos. Johnson (akit a hazugságai miatt folyamatosan kirúgtak mindenhonnan) és Trump (akinek a könyveit hanyagul vezették, kudarcokat ért el az üzletben, és többször csődbe is ment), úgy tűnik, mindig második esélyhez jutottak. Ezeknek a kormányfőknek puha párnákon kellett keresztülverekedniük magukat a hatalomért, nem pedig üvegszirteken – és ez meglátszik.

Miközben számos faktor befolyásolja a Covid-19 pandémia közbeni eredményeket, a vezetők hatalma kétségtelenül az egyik legfontosabb. Senkit sem kellene meglepnie annak, hogy – nagy vonalakban – azok a kormányfők cselekszenek a leghatékonyabban, akiknek már korábban is igazolniuk kellett magukat. És ez nagyon gyakran azt jelenti, hogy nőkről van szó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"In October 2008, Persaud resigned from his position as consultant psychiatrist at the South London and Maudsley NHS Foundation Trust, following a three-month suspension by the General Medical Council for dishonesty in plagiarising other sources in his book From the Edge of the Couch."

https://en.wikipedia.org/wiki/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés