Vírus-virtus

2020. május 18. 13:55

Szalai Anna
Népszava
Az, hogy Magyarországon nem kellett lopva tömegsírba lökni a holtakat, valójában a vak szerencsének köszönhető.

„A vírus nem bírt a magyar virtussal. Ahogy itt fogadtuk, arra nem volt felkészülve. Nem is lehetett. A migránsharcokon edződött Orbán-kormány rögtön tudta, mi a helyes irány. A vírustámadás után egy héttel megszületett a felhatalmazási törvény, majd Semjén salátája, benne a Liget-projekt folytatását segítő passzus, a nemváltás tiltása, kastélyok egyházi tulajdonba adása. Csupa vírustántorító intézkedés. De a járvány csak duzzadt, így bevetették a különleges gazdasági övezeteket. Lévén a gödi akkumulátorgyár, s főként az ott fizetett iparűzési adója köztudottan tenyésztelepe a vírusnak. Katonák jelentek meg a fontos cégeknél, és ha már ott voltak, akkor államosítottak. Kiosztottak néhány milliárdot atlétikai stadionra, vadászkiállításra, Budapest-Belgrád vasútvonalra, cserébe a működésük határára szorították az önkormányzatokat a védekezési sarccal.

A vírus megrettent az Orbán-kormány tettrekészségétől, a világ legnagyobb számítógépeit lealázó gyors reakcióidőtől, a zseniális helyzetelemzéstől. Mert a koronavírus osztályon a baráti építőipari vállalkozótól kért két műanyagfóliából, maradék gipszkartonból eszkábált átlag covidosztályos zsilipkapun aligha akadhatott fenn. Nem sok ellenállásba ütközött a Kínából repülőgépkaravánnal érkező, első mozdulatra szakadó szájmaszkokon és gumikesztyűkön sem. Aligha fékezték a terjedését a gyakorta védőfelszerelés és pontos vezetői utasítások nélkül megnyíló koronavírusos osztályok. Az sem gátolhatta, hogy a vélt fertőzötteket 4-6 ágyas kórtermekbe zárták a teszteredményig, hadd fertőzzék egymást addig is. Igaz, a folyosó végi közös fürdő sem az izoláció magasiskolája. Aligha akadályozta a betegek különféle fekvőbeteg intézmények, szociális otthonok közötti, mindenféle teszt nélküli adogatása. Mert az drága és csak a megtévesztésre jó a fővárosi védekezést irányító operatív törzs vezetője szerint.

Az orvosok egy részét a halasztható kezelések és műtétek okán kényszerpihenőre küldték, közben egy szakorvosjelöltet rángattak be a legsúlyosabb gócponttá váló fővárosi idősotthonba orvoshiány miatt. Bár a külföldi példák egyértelműen jelezték az intézmények súlyos veszélyeztetettségét, semmit sem tettek a lakók védelmére. Magukra hagyták őket, és csak a halottszámláláskor jelentek meg mutogatva. A politika játszmák és árulások sorozata. De az, amit a kormány tett és nem tett a járvány idején a teljes felhatalmazás birtokában, több ennél. Cserbenhagyás. Az, hogy Magyarországon nem kellett lopva tömegsírba lökni a holtakat, valójában a vak szerencsének, rejtett tömeges immunitásnak vagy valami nem ismert oknak köszönhető. Orbán szerint az első csatát megnyertük. Csak abban bízhatunk, hogy a háború elmarad.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezektől ennyire telik. Remélem, még legalább 20 évig dühönghetnek az Orbán szerencséje miatt. Nagyon megérdemelnék.

Hát ha Orbán ennyire a szerencse kegyeltje, akkor kár lenne ezt lecserélni valami szerencsétlen libsire, akik ugye folyton csak "jót akarnak", csak valami miatt mindig szarul végződik a dolog.

Szerintetek ez a hülye picsa tényleg ezt gondolja? A nyilvánvaló tények ellenére? Vagy ennyire leszarja, hogy mit ad ki a kezéből?
Borzalom!

Válaszok:
Megtalálta | 2020. május 18. 15:01

Valójában azt akarta írni ez a szutyok bolsevik tetű, hogy kár, hogy nincsenek hullahegyek, mert akkor végre megdönthetnék Orbán rendszerét.

Válaszok:
Box Hill | 2020. május 18. 15:04

A hullák hasra fektetése pedig a sátáni kapcsolataiknak köszönhető.

A bolsevikok imádják a hullahegyeket. Az eddig elért 148 millió erőszakkal, időelőtt elpusztított áldozatuk példakövetésre ösztönöz.

Szokásos.
Ajvék, hazug, retteg, vádol.

Hullahegyekben bíztak, Dobrev-Jákob kormányban, az IMF bejövetelében, zsíros állásokban ezek.

Aki balra szavazott, annak balszerencséje lett. Aki jobbra annak jó szerencséje.

Melyik nép szava?

A Soros-plakát hozta ki belőle. :D

Nagyon fáj neki, hogy nem jártunk úgy, mint a legtöbb nyeu-i ország.
Ezt nem fogják tudni megemészteni.

Az ember néha beleolvas a mandinerbe, majd megállapítja, hogy az ilyen hülye DK-s provokátorok mint Te , még mindig itt vagytok, s azt hiszitek, hogy az emberek mély amnéziában szenvednek a balliberális kormányzást illetően. Az időm túl drága ahhoz, hogy veled foglalkozzak, a tényeket citáljam kormányzásotok egészségpolitikájáról, amik cáfolják a napi uszításodat, amit annak reményében követsz el, hogy valaki felfigyel rád, hogy bárki is a tárgyilagos kommentelők közé sorolna Téged. Pedig jó ha tudod, csak szánalmat keltesz, engem csak nevetésre ingerelsz.

A DK, a többi ellenzéki párt csak Téged, a hozzád hasonló szerencsétleneket tud naponta a sorompóba küldeni azért, hogy kiröhögtessétek magatokat és pártjaitokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés