A valóságtól való teljes elrugaszkodottság

2020. április 16. 14:53

Kovács Zoltán
Facebook
A kormány a bírósági ügyek eldöntésébe semmilyen szinten nem avatkozik bele.

„Soros György álcivil politikai szervezeteinek ha nem is egyetlen, de mindenképp egyik koronakövének mondható Riporterek Határok Nélkül teljes információs rendőrállam kialakításával kapcsolatos parádézása ékes bizonyítéka a valóságtól való teljes elrugaszkodottságnak. A »civil szervezet« azért aggódik, sőt talán még retteg is, mert szerintük a koronavírus-törvény által bevezetett rémhírterjesztésre vonatkozó büntetőjogi szankció esetében valójában a magyar kormány döntheti el önkényesen, hogy egy sajtócikk igaz-e vagy sem, tehát, hogy büntetendő-e. Ez természetesen köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ez továbbra is a független bíróságok feladata, a kormány pedig a bírósági ügyek eldöntésébe semmilyen szinten nem avatkozik bele.

A törvény elfogadását persze totális támadásként élik meg a még megmaradt szabad magyar sajtó ellen – hiszen mire is kapnának pénzt, ha nem lenne probléma a sajtószabadsággal. A probléma csak az – és ez mutatja meg igazán, hogy mennyire távol állnak a valóságtól –, hogy a most bevezetni vélt cenzúra annyira rosszul működik, hogy az általuk leírtakat bárki elolvashatja a hvg.hu-n, a 444.hu-n és egyéb elnyomott és elhallgattatott hírportálokon.

A Soros-szervezet tavaly novemberben részt vett a Magyarországra érkező Közös Nemzetközi Sajtószabadság Misszióban is (LOL), amely során – még épp a rendőrállam felállítása előtt – találkozhatott a sajtó és a civil társadalom képviselőivel. A kanadai szövetségi kormány egyik tisztviselője a napokban úgy nyilatkozott, hogy fontolóra veszik, hogy a félrevezető információk szándékos terjesztését jogsértéssé nyilvánítsák. Reméljük, az ottani helyzetet nagyobb alapossággal, de legalább ekkora lelkesedéssel fogja górcső alá venni a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság missziója...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A félrevezető információk szándékos terjesztését hívják európaiul függetlenobjektív újságírásnak.

Meg amikor Soros támogatottjai Sorosoznak.

kunfia 2020. április 16. 15:12
73
Az a rémhír jelent meg minden propagandaoldalon,hogy Orbán nem lop!

Már-már megijedtem,de ez csak rémhír!

Kíváncsi vagyok, melyik prppagandaoldal talál ki ilyen marhaságot?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés