Elfogták az Iszlám Állam afganisztáni vezetőjét

2020. április 4. 20:24
Az Iszlám Állam 2015-ben jelent meg Afganisztánban, azóta számos támadást hajtott végre.

Elfogták az afgán különleges erők az Iszlám Állam afganisztáni vezetőjét és a terrorszervezet további 19 harcosát, köztük két magas rangú parancsnokát – jelentették az afgán biztonsági hatóságok.

Az Aszlam Faruki néven ismert terroristavezér elfogásáról további részleteket a következő napokban tesz közzé az afgán titkosszolgálat. Az ENSZ egyik jelentése szerint a Maulavi Abdullah nevet is használó férfi nagyjából egy éve irányította az Iszlám Állam afganisztáni működését.

Az Iszlám Állam 2015-ben jelent meg Afganisztánban, azóta számos támadást hajtott végre elsősorban síita mecsetek ellen, illetve különféle rendezvényeken. Az ENSZ adatai szerint a legtöbb merényletet a kelet-afganisztáni Nangarhar és Kunar tartományban, valamint Kabulban hajtották végre. A terrortámadásaik száma különösen 2018-ban volt magas, azóta csökken. Az Iszlám Állam tagjaival a tálibok is harcban állnak.

Legutóbb a terrorszervezet márciusban egy elhunyt síita politikai vezető megemlékezésén, majd egy szikh templomnál hajtott végre támadást, ezekben a merényletekben legalább 55 ember halt meg.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés