Marion Smith: Kína befolyása alatt áll az Egészségügyi Világszervezet

2020. március 26. 11:30
Mivel a WHO élén a kínai érdekek afrikai képviselője áll, ezért nem vehető komolyan, amint a szervezet Kínával kapcsolatban mond – hangzott el a Fox News műsorában.

Az Egészségügyi Világszervezet a kommunista vezetésű Kína befolyása alatt áll – nyilatkozta a Fox Newson Tucker Carlson műsorában Marion Smith, a washingtoni Victims of Communism Memorial Foundation igazgatója. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a szervezet etióp elnöke, maláriakutató, volt etióp egészségügyi és külügyminiszter egyben meggyőződéses marxista is, aki Marion Smith szerint Kína segítségével került a WHO élére. Tedros odahaza Kína afrikai befektetéseinek támogatója volt.

Az igazgató emlékeztetett: a kínai hatóságok decemberben elhallgattatták azokat az orvosokat, akik figyelmeztettek a koronavírusra, és Kína még januárban is hazugságokat terjesztett a vuhani helyzettel kapcsolatban. Mint Marion Smith rámutatott: Tedros és a WHO nem kritizálta Kínát, hanem megvédte a kommunista párt álláspontját, s később sem indított vizsgálatot Kína állításaival kapcsolatban. 

Így aztán azok a hírek sem vehetők komolyan, amelyek szerint Vuhanban már nincs több megbetegedés, hiszen semmi biztosat nem tudunk az ottani helyzetről. S  ez részben annak köszönhető – jegyezte meg Marion Smith – hogy a WHO-nak fontos a Kínai Kommunista Párttal való jó viszony, fontosabb, mint az egészségügyi helyzet a világon.

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik szervezete, a nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik. Székhelye a svájci Genf városban található. Irányító testülete a 193 tagállamból álló közgyűlés, mely évente ülésezik.

Arról, hogy Kína miként hazudott a világnak hónapokon át a koronavírussal kapcsolatban, itt olvashat többet.
 

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kína kirobbantotta a III. világháborút a biológiai fegyverével.

Mit érdemel ezért Kína?

És gyorsan megölte saját 4000 emberét.... míg orosz és amerikai alig halt meg eddig.

Gleiwitz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés