Mégis miért hinne bárki Kína koronavírus-statisztikáinak?

2020. március 23. 22:49

Peking hatalmas propagandagépezete csak nehezen tudja beadagolni pozitív üzeneteit a kínaiaknak.

2020. március 23. 22:49
Helen Raleigh
The Federalist

„Akik ismerik a KKP történetét, jól tudják, hogy Hszi nem azért ment Vuhanba, hogy megnézze, hogy mennek a dolgok. A látogatása jelzés volt. Azt jelentette, hogy attól a naptól kezdve minden, vuhani járványról szóló hírnek pozitívnak kell lennie, és valós vagy kitalált előrelépést kell mutatnia. 

Nem meglepő módon a látogatása óta az állami média halmozza a riportokat arról, hogy mennyivel jobb lesz az élet, és hogyan térnek vissza a dolgok a rendes kerékvágásba Vuhanban és Kína más részein. Most azt mondják, nincsenek új fertőzések Kínában.

Az állami tulajdonú, és a KKP szócsöveként szolgáló Hszinhua egekig magasztalta Peking »egységes és rendkívül hatékony irányítási rendszerét«, ami »átláthatósággal, gyors aktiválódással és tartományi szintű testreszabhatósággal« lehetővé tette, hogy az ország »hatékonyan megállítsa a halálos vírus terjedését« alig két hónap alatt. Az igazság viszont az, hogy ha vannak új esetek, a helyi hatóságok nem merik jelenteni őket Hszi látogatása után.

De most Peking hatalmas propagandagépezete csak nehezen tudja beadagolni »pozitív« üzeneteit a kínaiaknak. Az embereket felizgatta, hogy Peking milyen hitványan kezelte és kommunikálta le a járványt. Sok kínai ember, ideértve néhány, állami médiában dolgozó újságírót is, egyszerűen nem veszi be többé a kormány hazugságait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. március 26. 07:50
Ez is egy nézőpont. A valóságot nagyjából a közeli távolból látjuk, a nagy távolság sok feltételezést tartalmaz. Egy nagy átlátszó üveglapot tesznek a négy sarkát alátámasztó állványra. Erre az üveglapra állítanak egy lovat. Mi pedig különböző helyekről nézzük ugyanazt a lovat. Ez után megkérnek bennünket, hogy mondjuk meg, hogy milyen a ló és rajzoljuk le,az elképzelésünket. Mindenki lerajzolja azt, amit látott. Az egyik előröl, a másik hátulról, a harmadik az ő szemszögéből. Ezután, a rajzolók elkezdik egymás képeit szapulni, hogy te jobboldali vagy, te meg baloldali, pedig mindkettő ugyanazt látta, csak más szemszögből. Hiba azt hinni, hogy az én nézőpontom a helyes. Én azokat tartom igazából értelmiséginek, akik tisztában vannak azzal, hogy a valóságot ők csak a saját nézőpontjukból látják és ez a nézőpont nem általánosítható a teljes valóságra.
Sebastian Knight
2020. március 24. 11:24
Mégis miért hinne bárki Helen Raleigh-nek?
zakar zoltán béla
2020. március 24. 09:26
s neked
Senye Péter
2020. március 24. 06:18
És miért ne hinne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!