Menczer: A Momentum beismerte, hogy magyarellenes párt

2020. február 11. 11:29
A Momentum bárkinek, bármikor odadobná a külhoni magyarokat és ugyanígy tenne veled is – jelentette ki az államtitkár.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a napokban a közösségi médián keresztül feszült egymásnak a momentumos Cseh Katalin és a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a kárpátaljai magyarok helyzetével kapcsolatban. A Momentum politikusa azt nehezményezte, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter a tárgyalások során Ukrajna NATO-tagságának blokkolását használja fel tárgyalási eszközként a kárpátaljai magyarok szabad nyelvhasználatának érdekében. 

Kedden Menczer Tamás reagált Cseh Katalin aggodalmaira és egyértelművé tette, hogy a magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarokért. Az államtitkár akkor úgy fogalmazott: „ha egy politikusnak a külhoni magyarok nem fontosak, az itthon élők sem lesznek azok! Ne legyen kétségünk! Akkor neki valami, valaki más fontos”.

Az államtitkár szavaira nem maradt el a válasz. Cseh Katalin újabb posztjában már kiállt a kárpátaljai magyarok nyelvhasználati jogáért, ugyanakkor Ukrajna NATO- és EU-tagságának blokkolását nem tartotta arányos válasznak a kérdésben. A Momentumos politikus azt nem tette hozzá, hogy akkor szerinte mi lenne az arányos válasz, azt viszont nem felejtette el hozzátenni, hogy szerinte ez csak Putyinnak jó.

Menczer Tamás végül Facebook-videóban reagált a Momentum posztjára. Azt mondta: „a Momentum tegnap nektek köszönhetően beismerő vallomást tett! Annyian foglalkoztatok a Momentum magyarellenességére vonatkozó tegnapi posztommal, hogy a párt kénytelen volt egy magyarázkodó bejegyzést kitenni” – mondta az államtitkár. „Azt magyarázzák, hogy ők szeretik a kárpátaljai magyarokat, csak másképp... Dehogy szeretik! A Momentum egy magyarellenes párt és ez a bejegyzés felér egy beismeréssel” – fogalmazott Menczer Tamás. „Ne felejtsétek el és terjesszétek, hogy akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik sem lesz az. A Momentum bárkinek, bármikor odadobná a külhoni magyarokat és ugyanígy tenne veled is” – zárta gondolatait az államtitkár.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Más.
Orbáb beismerte, hogy ő lölő és garancsi meg szíjj gazdája.
(Persze hogy csak vicceltem!)

"Vajon mit szólna ez az éleslátó liberálbolsevik bagázs, ha megtudnák, hogy aktuális védenceik, az ukránok úgy százszor nacionalistábbak a magyaroknál?"

Szerinted nem tudják? Ha megfigyeled, ezeknek az internáciknak csak a magyarok nemzettudata fáj. Hazaáruló férgek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés