Koronavírus: tovább emelkedett az áldozatok és a megbetegedések száma

2020. január 29. 7:55
Egy szájmaszkokat forgalmazó boltot megbüntettek Pekingben, mert drágán árulta a vírus ellen amúgy hatástalan védőeszközöket.

Kedd estére 132-re emelkedett Kínában a tüdőgyulladást okozó koronavírus miatt elhunytak száma, azaz egy nap alatt további 25 beteg halt meg Ýadta hírül a kínai egészségügyi hatóság. A bizonyítottan a kórokozó által fertőzöttek száma 1459-cel 5974-re emelkedett, a gyanús eseteké megközelíti a 10 ezret.

Malajziában – az ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint – négyről hétre nőtt a fertőzöttek száma, mindannyian kínai állampolgárok. Kedd este kiderült, hogy Németországban már három embert betegített meg a koronavírus, mindannyian a ottani „páciens zéró” közeli munkatársai.

Közben megbüntettek egy boltot szerdán Pekingben azért, mert túl drágán árult szájmaszkokat, kihasználva a koronavírus miatti keresletnövekedést. A kínai főváros piacellenőrző hatóságának közlése szerint az üzlet hatszor drágábban árulta a maszkokat, mint amennyiért azok neten rendelve kaphatók. A boltnak 3 millió jüan - 133 ezer forint - bírságot kell fizetnie.

A kiskereskedelmet felügyelő pekingi hatóság nemcsak a tisztességtelen drágítást próbálja kiszűrni, hanem a spekulatív célú készletfelhalmozásért is büntet.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés