Koronavírus: három újabb megbetegedést mutattak ki Németországban

2020. január 28. 22:34

Mindhárman az első beteg munkatársai.

2020. január 28. 22:34

Három újabb esetben mutatták ki az újtípusú koronavírus okozta megbetegedést Németországban, valamennyit Bajorország tartományban, a bizonyítottan fertőzöttek száma így négyre emelkedett – közölte kedd késő este a tartományi egészségügyi minisztérium.

Mindhárman ugyanannál a vállalatnál dolgoznak, amelynél az első beteg, aki egy belső továbbképzésen kapta el a fertőzést egy kínai kolléganőjétől – áll a közleményben. A három új beteget egy müncheni klinikán helyezték el, elkülönítve, ugyanúgy, mint az elsőt, akinél hétfőn mutatták ki a fertőzést.

A cégnél mintegy 40 olyan személyt azonosítottak, akik szoros kapcsolatban lehettek a fertőzöttekkel. Esetükben szerdán elvégzik a kórokozó jelenlétét vizsgáló tesztet, és a vírus elleni védekezés irányítására a tartományi egészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságnál felállított munkacsoport szakértői alaposan ki is kérdezik őket – nyilatkozott Melanie Huml egészségügyi miniszter.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2020. január 29. 13:46
Azt nehéz megérteni hogy tekintettel arra, hogy behatárolt volt a rendezvény ahol a hölgy meg tudta fertőzni a kollégáit, miért vártak szerdáig a szűréssel. Az első megbetegedés és a fertőzés alkalma már ismert volt.
bispora
2020. január 29. 12:12
Elnézve a járvány adatait, mortalitását, ez bizony fényévekre van egy jobb influenzajárványtól (olyan három nagyságrendre a fertőzöttek számát, halottakat nézve). Miért ez a hihetetlen rettegés?
cutcopy
2020. január 29. 10:16
"A három új beteget egy müncheni klinikán helyezték el, elkülönítve" Újabb szegregációs per lesz ebből, meglássátok..
sagirdilsiz
2020. január 29. 09:13
Mivel Franciaországban néhány koronavírus-esetet fedeztek fel, az ázsiai eredetű franciák a #JeNeSuisPasUnVirus hashtag alatt a közösségi hálózatokon kifejtették, hogy napi rasszizmus áldozatává válnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!