„Egyfajta fasizmus” – nekiment az új balliberálisoknak a brit tévésztár

2019. augusztus 23. 20:45

„A liberálisok végletesen, őrületesen illiberálisok lettek, és ez súlyos probléma” – mondta Piers Morgan brit újságíró és műsorvezető Ben Shapiro amerikai konzervatív kommentátornak adott minapi interjújában, kifejve ellenérzéseit az új progresszívekkel szemben. Szerinte az, hogy a liberálisok meg akarják mondani az embereknek, hogyan éljenek, és azzal fenyegetnek, hogy az ennek ellenszegülők hírnevét tönkreteszik, „egyfajta fasizmus”.

2019. augusztus 23. 20:45

Piers Morgan, a CNN-en is megjelenő, az ITV reggeli műsorát vezető televíziós személyiség Ben Shapiro műsorában a populizmus előretörésének okát a liberálisok kibírhatatlanságában látja – mindezt úgy állítja, hogy magát egyébként liberális újságírónak tartja. „A liberálisok végletesen, őrületesen illiberálisok lettek, és ez súlyos probléma” – fejtette Morgan.

Szerinte hiába nevezi magát liberálisnak az, aki nem fogadja el, hogy mások más nézőpontból látják a világot.

Morgan kikelt a „snowflake culture”, azaz „hópehely-kultúra” néven közismert újbaloldali túlérzékenység és az áldozat-mentalitás ellen, és megjegyezte: a hírességek múltjában turkáló liberális erénykommandónak köszönhető, hogy egyre nehezebb az Oscar- vagy az Emmy-gálára műsorvezetőt találni. „Mindenki ember, mindenki gyarló, úgyhogy már senki nem nyerhet díjakat, mert mire kiérnek a színpadra, már nem lesz alattuk platform” – fogalmazott Morgan.

A liberálisok szerinte „humortalan ürességre” vágynak, ahol „senki nem mer csinálni valamit, nevetni valamin, vagy úgy viselkedni, ahogy az az ő merev életmódjuk szerint nem illő”. 

Morgan szerint az, hogy a liberálisok meg akarják mondani az embereknek, hogyan éljenek, és azzal fenyegetnek, hogy az ennek ellenszegülők hírnevét tönkreteszik, „egyfajta fasizmus”.

A politikailag korrekt kultúrából kiábrándult emberek szerinte „erős személyiségek” felé fordulnak, így Donald Trump népszerűsége sem érte meglepetésként. Szerinte a populizmus azért erősödik, mert az embereknek elegük van a politikailag korrekt kultúrából.

Úgy fogalmazott, Donald Trump „Godzillaként emelkedett efölé, és azt mondta, ha harc, hát legyen harc”.

Piers Morgan felhívta a figyelmet arra is, hogy „Európa-szerte ugyanez történik".

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. augusztus 24. 16:29
A fogalmak tisztázásához: „A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.” Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.
Pierre
2019. augusztus 24. 11:48
Terry Gilliam a Narancsnak: MN: Nagy vihart kavart azzal, hogy kritikusan nyilatkozott a #MeToo mozgalomról. Azt is mondta, hogy voltak, akik profitáltak a Weinsteinnel esett találkozásból, és voltak, akik nem. TG: Harvey súlyos büntetést érdemel mindazért, amit az évek során művelt. Mint producer csinált jó dolgokat, sok érdekes filmet, ami persze semmit nem tesz jóvá a bűneiből. Ugyanakkor boldog vagyok, hogy a #MeToo lecsendesedett egy kicsit. (...) MN: Jókat kacarászik, ha meglátja Johnsont a tévében? TG: Letargiába dönt. Trump világa ugyanúgy, mint Boris Johnson és a Brexit világa, Salvini világa és az önök miniszterelnöke is, aki szintén egy szörnyeteg. A nevét most blokkolta az agyam. https://magyarnarancs.hu/mikrofilm/terry-gilliam-a-narancsnak-122434
hentes
2019. augusztus 24. 10:14
Ebben van igazság, sok
catalina9
2019. augusztus 24. 09:44
„Egyfajta fasizmus” – nekiment az új balliberálisoknak a brit tévésztár" hol van ez a fasizmustól...Mussolini rendet, jólétet teremtett az országában, a liberálisok meg rendetlenséget, káoszt teremtenek világszerte..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik