„Egyfajta fasizmus” – nekiment az új balliberálisoknak a brit tévésztár

2019. augusztus 23. 20:45
„A liberálisok végletesen, őrületesen illiberálisok lettek, és ez súlyos probléma” – mondta Piers Morgan brit újságíró és műsorvezető Ben Shapiro amerikai konzervatív kommentátornak adott minapi interjújában, kifejve ellenérzéseit az új progresszívekkel szemben. Szerinte az, hogy a liberálisok meg akarják mondani az embereknek, hogyan éljenek, és azzal fenyegetnek, hogy az ennek ellenszegülők hírnevét tönkreteszik, „egyfajta fasizmus”.

Piers Morgan, a CNN-en is megjelenő, az ITV reggeli műsorát vezető televíziós személyiség Ben Shapiro műsorában a populizmus előretörésének okát a liberálisok kibírhatatlanságában látja – mindezt úgy állítja, hogy magát egyébként liberális újságírónak tartja. „A liberálisok végletesen, őrületesen illiberálisok lettek, és ez súlyos probléma” – fejtette Morgan.

Szerinte hiába nevezi magát liberálisnak az, aki nem fogadja el, hogy mások más nézőpontból látják a világot.

Morgan kikelt a „snowflake culture”, azaz „hópehely-kultúra” néven közismert újbaloldali túlérzékenység és az áldozat-mentalitás ellen, és megjegyezte: a hírességek múltjában turkáló liberális erénykommandónak köszönhető, hogy egyre nehezebb az Oscar- vagy az Emmy-gálára műsorvezetőt találni. „Mindenki ember, mindenki gyarló, úgyhogy már senki nem nyerhet díjakat, mert mire kiérnek a színpadra, már nem lesz alattuk platform” – fogalmazott Morgan.

A liberálisok szerinte „humortalan ürességre” vágynak, ahol „senki nem mer csinálni valamit, nevetni valamin, vagy úgy viselkedni, ahogy az az ő merev életmódjuk szerint nem illő”. 

Morgan szerint az, hogy a liberálisok meg akarják mondani az embereknek, hogyan éljenek, és azzal fenyegetnek, hogy az ennek ellenszegülők hírnevét tönkreteszik, „egyfajta fasizmus”.

A politikailag korrekt kultúrából kiábrándult emberek szerinte „erős személyiségek” felé fordulnak, így Donald Trump népszerűsége sem érte meglepetésként. Szerinte a populizmus azért erősödik, mert az embereknek elegük van a politikailag korrekt kultúrából.

Úgy fogalmazott, Donald Trump „Godzillaként emelkedett efölé, és azt mondta, ha harc, hát legyen harc”.

Piers Morgan felhívta a figyelmet arra is, hogy „Európa-szerte ugyanez történik".

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Úgy fogalmazott, Donald Trump „Godzillaként emelkedett efölé, és azt mondta, ha harc, hát legyen harc"."

Mi is ezt mondjuk 2016 óta. Donald Trump őszinte marhaságai sokkal szimpatikusabbak a ballib píszí hazugságainál.

Én ugyan nem nézem hülyének. Szerintem kivételesen intelligens, és baromi profin használja a médiát.

Tisztán látja a helyzetet.

Ez is igaz. A riportalany nyelvhasználati szinten belement azok játékába, akiket amúgy értelmesen bírál.

Régóta használom a liberalfasiszta kifejezést

A történelemben is igaz: egyszer mindenképp "Eljön az igazság pillanata!"
Amit 1920, Versailles-ban, Párizs-Trianonjában a Sátán létrehozott, az USA-t is vastagon bevonva, az nem tart örökké.
És mivel az USA a Sátán legnagyobb, legerősebb szolgája, a változás ereje ott lesz a leghatalmasabb...
Hogy Sátán nincs is, nem létezik?
Aki így tudja, komolyan gondolja, tényleg?...

Ez történik akkor, amikor felborul az egyensúly, és az egyik ideológia hegemón helyzetbe kerül.
Legyrn papíron akármilyen széplelkű is egy ideológia, legyen szó kommunizmusról, liberalizmusról, vagy éppen a kereszténységről, a követők kezében az ideológia csupán eszköz, a cél pedig minden esetben a kizárólagosság, a totális uralom.

Egyébként érdemes megjegyezni, hogy a liberalizmus úgy került hegemón helyzetbe, hogy az emberek ebből soha sem kértek.
A mai naptól 45-ig visszamenőleg ott, ahol szabad választások vannak és voltak, a jobboldal és a még klasszikus baloldal váltogatta egymást, a liberálisok fasorban sem voltak sosem.
Ennek ellenére a jobboldal megszűnt létezni olyan létfontosságú területeken, mint a média, az oktatás, a tudományos élet, és a woke-kapitalizmussal, a tech óriások átpolitizálódásával a java még csak most jön.
Hogy történhetett ez?
A jobboldal hiába nyeri sorra a csatákat, a háborút a fentiek nélkül esélye sincs megnyerni, pedig az emberek igényelnék a változást, hiszen pár kivételtől eltekintve már a sokadik választásokon vagyunk túl, ahol a jobboldal kerül ki győztesen.
A jobboldal eltunyult, és megelégszik az egyre jelentéktelenebb parlament nyújtotta illúzióval, eközben pedig a balliberálisok röhögve leuraltak minden mást, amik jóval többet érnek, mint 4-5 évet a szemétdomb tetején.

A fogalmak tisztázásához:
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés