Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket

2019. augusztus 18. 09:18

Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése.

2019. augusztus 18. 09:18

Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják ezt meg – írja a hvg.

Május közepén súlyos döntést hozott meg az amerikai kormányzat: Donald Trump szükségállapotot rendelt el arra hivatkozva, hogy „megvédje az amerikai informatikai hálózatokat a külföldi ellenségektől”. Ez lényegében a Huawei elleni embargó bevezetését jelentette, amire elsőként a Google reagált: lényegében elvették a kínai cégtől az Androidot.

Néhány nappal később Washington jelezte, három hónapra felfüggesztik az amerikaiak a Huawei elleni intézkedéseket, hogy mindenkinek (mármint az amerikai cégeknek és kormányzati egységeknek) könnyebb legyen az átmenet. Bár azóta felpuhították a céget érintő korlátozásokat, hivatalosan még senki sem mondta ki, hogy vége az embargónak.

Éppen ezért kérdéses, hogy mi történik, ha augusztus 19-én lejár a korábban adott 90 napos határidő. A jelek szerint semmi, a Reuters információi szerint ugyanis az amerikai kormányzat újabb 90 napra fel akarja függeszteni a Huawei elleni intézkedéseket. Mindez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok novemberig tolhatja ki a most lejáró határidőt.

A Reuters szerint a hétvégén Dolanld Trump és Hszi Csin-ping kínai elnök telefonon fog beszélni egymással, hogy megvitassák a Huawei helyzetét. A cég eközben már felkészült arra, hogy mi lesz, ha végleg elveszítik például az Androidot: saját operációs rendszert fejlesztettek, amire szerintük 1-2 nap alatt át tudnának állni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2019. augusztus 19. 08:11
Becsicskultak... :)
makám
2019. augusztus 18. 10:16
"ha végleg elveszítik például az Androidot: saját operációs rendszert fejlesztettek, amire szerintük 1-2 nap alatt át tudnának állni." ami miatt végleg eladhatatlan lesz a termékük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik