Áder Jánostól kér kegyelmet egy 2006-os tüntetőnek a Mi Hazánk

2019. augusztus 18. 15:43
Nem tudják elfogadni az ítéletet.

Novák Előd – budapesti vasárnapi sajtótájékoztatóján – elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 2006-os tüntetőnek kell börtönbe vonulnia Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök helyett. „Ha ez tényleg így lesz, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívott Orbán-rendszert sokkal inkább nevezhetjük a Gyurcsány Ferenccel történő együttműködés rendszerének, hiszen a Fidesz végül nem számoltatta el a volt kormányfőt és az akkori felelősöket” – mondta.

Novák Előd – aki a sajtótájékoztatót az egykori tüntetővel együtt tartotta – azt közölte: Balogh Péternek 1 év 8 hónap börtönbüntetést kell letöltenie szeptember elejétől a tévészékház 2006 szeptemberi ostromában való részvétel és egy egyszerű rongálás miatt. „Ekkora büntetést sem Biszku Bélára, sem más hasonló bűncselekményeket elkövetőre, akár gyilkosokra sem minden esetben szabnak ki” – fogalmazott.

Elmondta: Gaudi-Nagy Tamás egyéni kegyelmi kérvénnyel fordul Áder János köztársasági elnökhöz. Balogh Péter elmondta, hogy az ítéletet nem tudja elfogadni. Közölte, a tévészékház ostromakor a kiakasztott bejárati ajtót tette arrébb több társával együtt, erről fényképek is készültek, és ezért a tettéért kapta a börtönbüntetést.

A Jobbiknak az ellenzéki önkormányzati választási összefogásban való részvételére vonatkozó kérdésekre válaszolva Novák Előd – aki az ellenzéki párt alelnöke és országgyűlési képviselője volt korábban – azt mondta: „Egészen elképesztő, hogy azzal a Gyurcsány Ferenccel is képes összefogni a Jobbik, amellyel szemben létrejött.”

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ilyen cselekmény nem évül el közel 13 év után?
Ez nem vet jó fényt a magyar igazságszolgáltatásra.
Remélhetőleg Áder a józan eszére hallgat.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. augusztus 18. 16:39

"Egy ilyen cselekmény nem évül el közel 13 év után?"

Válasz.

"Az akkor 47 éves Balogh Péter nem vett részt az épületet védő rendőrök elleni támadásban, viszont kép- és videófelvételek szerint a tévészékház egyik ajtaját, amelyet addigra ismeretlenek már kitéptek a helyéről és az üvegét betörték, többedmagával együtt odavitte egy lángoló autóhoz, és rádobta.

Ezért közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolta meg az ügyészség társtettesként, majd első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírónője, Szabó Noémi – aki ma a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda partnerügyvédje – egy év nyolc hónap, három esztendő próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A verdikt 2010 decemberében jogerőre emelkedett.

Balogh Péternek most azért kell börtönbe vonulnia a felfüggesztett büntetés ellenére, mert miután elvált, a felesége bosszújának köszönhetően zaklatással, tartási kötelezettség elmulasztásával, sőt még lőfegyverrel való visszaéléssel is megvádolták – derült ki a Pesti­Srácok.hu-nak adott nyilatkozatából. Végül hatévi pereskedés után mindezért egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte őt tavaly decemberben a Budaörsi Járásbíróság, amelyből már hat hónapot előzetes letartóztatásban letöltött. Az ítélet hozadéka azonban, hogy emiatt a tévéostromért kapott felfüggesztett büntetését is le kell töltenie."
https://magyarnemzet.hu/belfol..

Válaszok:
Berecskereki | 2019. augusztus 18. 16:50
Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. augusztus 18. 16:56

"miután elvált, a felesége bosszújának köszönhetően zaklatással, tartási kötelezettség elmulasztásával, sőt még lőfegyverrel való visszaéléssel is megvádolták"
A titkosszolgálatot azért tartjuk, hogy az ilyesminek nézzen utána, 100%-os feltárással.
Mert ott bujkálhat az egész ügy mögött a Gyurcsány-Gergényi-rendvédelem önigazolása, bizony...

Válaszok:
Berecskereki | 2019. augusztus 18. 17:10

Azért én nem nevezném bosszúnak: "zaklatással, tartási kötelezettség elmulasztásával, sőt még lőfegyverrel való visszaéléssel is megvádolták".
Nem ismerem a teljes eljárás anyagát, de feltételezem, hogy az eljáró bíróság bizonyítékok alapján hozta meg az ítéletet, amely a vizsgálattal és fellebbezésekkel hat évet vett igénybe.

Tudtommal a kegyelmi kérvényt nem a Köztársasági Elnök Hivatalnál kell benyújtani, hanem az ügyben eljáró elsőfokú bíróságnál.
https://www.keh.hu/kegyelmi_ug..

Erősen kétlem, hogy a kérelem sikeres lesz.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. augusztus 18. 17:39

Mivel nem ismerem a tényállást, csak azt amit a pestisrácok.hu írása tartalmaz, ezért csak feltételezésre tudok támaszkodni.

Azt nem tudták bizonyítani, hogy az ajtó betörésében részt vett, de azt igen, hogy az ajtót kivitték, amelybe ő is részt vett és az égő autóra dobták ahol elégett. Ezzel, ha volt rajta újlenyomat bizonyítékot semmisítettek meg. A székházba pedig illetéktelenül jutott be. Mindezek figyelembevételével kerül a felfüggesztett börtön kiszabása.

A második esetben a vád; zaklatás, tartási kötelezettség elmulasztása, lőfegyverrel való visszaélés.
A jogerős ítélet hat évet vett igénybe. Kételkedem benne, hogy nem volt megfelelő bizonyíték ez idő alatt.

Szerintem visszaesőként nem fog kegyelembe részesülni.

Rendben, de mi van, ha mindez kreált, és a feleséget belevezették - valakik - a vádolásba?

Válaszok:
Berecskereki | 2019. augusztus 18. 17:56

A jog nem ismeri a "mi van ha" fogalmat.
Vádlott van és vádló. A vádlottnak hitelt érdemlően bizonyítani kell a vádat, a vádlottnak pedig hitelt érdemlően cáfolni kell.
Úgy látszik Balogh Péter nem tudott hitelt érdemlően cáfolni.

Hámondjuk azon a fotón határozottan rossz fát tett a tűzre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés