Áder Jánostól kér kegyelmet egy 2006-os tüntetőnek a Mi Hazánk

2019. augusztus 18. 15:43

Nem tudják elfogadni az ítéletet.

2019. augusztus 18. 15:43

Novák Előd – budapesti vasárnapi sajtótájékoztatóján – elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 2006-os tüntetőnek kell börtönbe vonulnia Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök helyett. „Ha ez tényleg így lesz, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívott Orbán-rendszert sokkal inkább nevezhetjük a Gyurcsány Ferenccel történő együttműködés rendszerének, hiszen a Fidesz végül nem számoltatta el a volt kormányfőt és az akkori felelősöket” – mondta.

Novák Előd – aki a sajtótájékoztatót az egykori tüntetővel együtt tartotta – azt közölte: Balogh Péternek 1 év 8 hónap börtönbüntetést kell letöltenie szeptember elejétől a tévészékház 2006 szeptemberi ostromában való részvétel és egy egyszerű rongálás miatt. „Ekkora büntetést sem Biszku Bélára, sem más hasonló bűncselekményeket elkövetőre, akár gyilkosokra sem minden esetben szabnak ki” – fogalmazott.

Elmondta: Gaudi-Nagy Tamás egyéni kegyelmi kérvénnyel fordul Áder János köztársasági elnökhöz. Balogh Péter elmondta, hogy az ítéletet nem tudja elfogadni. Közölte, a tévészékház ostromakor a kiakasztott bejárati ajtót tette arrébb több társával együtt, erről fényképek is készültek, és ezért a tettéért kapta a börtönbüntetést.

A Jobbiknak az ellenzéki önkormányzati választási összefogásban való részvételére vonatkozó kérdésekre válaszolva Novák Előd – aki az ellenzéki párt alelnöke és országgyűlési képviselője volt korábban – azt mondta: „Egészen elképesztő, hogy azzal a Gyurcsány Ferenccel is képes összefogni a Jobbik, amellyel szemben létrejött.”

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2019. augusztus 19. 13:43
Hámondjuk azon a fotón határozottan rossz fát tett a tűzre.
atila68
2019. augusztus 19. 00:03
Ahogy olvasom a hős forradalmárnak a próbaidő alatt volt pár megcsúszása.
Newman
2019. augusztus 18. 21:40
Ez az a faszi, akit a felesége bíróként tett szopóágra?!! Hiába a Magyar bíróságokon NÉZŐPONTOK vannak, nem IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS!!!:)
Pelso j.
2019. augusztus 18. 20:08
Előd, te azt hiszed, hogy ügyesen tematizáltok, pl ezzel a javaslattal is? Mert nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik