Így terheli a környezetet Thunberg atlanti vitorlázása

2019. augusztus 16. 11:39
Greta Thunberg klímavédő óceáni vitorlázása érdekében hatan repülnek keresztbe-kasul az Atlanti-óceán fölött.

Greta Thunberg azért ment luxusvitorlással Amerikába, az ENSZ ülésére felszólalni, hogy ne kelljen repülőre szállnia, és így spóroljon a kerozinon. Összesen hat tengerésznek kell azonban átrepülnie az óceánt a hajóút miatt – írja a német taz.

Nagyjából öt tengerészre lesz szükség, hogy hazavigyék a hajót. Ők repülővel érkeznek az Egyesült Államokba. Andreas Kling, Thunberg kapitányának, Boris Herrmannak szóvivője úgy nyilatkozott: „Természetes, hogy repülnek, ez nem megy másképp." Herrmann maga is hazarepül majd Amerikából, így a „klímavédő” hajóút gyakorlatilag hat transzatlanti repülőutat eredményez. Ha Greta édesapjával kettesben repülőn utazik New Yorkba, ez mindössze kettő utast jelentett volna.

Egy repülőút az Atlanti-óceán felett az atmosfair kalkulációja szerint ugyanolyan hatással van a klímára, mint 1800 kilogramm kibocsátott széndioxid. Ez több mint háromnegyede annak a mennyiségnek, amely évenként egy emberre maximum juthat, ha meg akarjuk állítani a Föld felmelegedését kettő foknál.

(taz)

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valami think tank fizeti ezt az egész cirkuszt hogy cégek nagy megrendeléseket meg dotációt kapjanak.

Ahogy elnézem, a német sajtó berágott Grétára. Bizonyára nem tetszett nekik, hogy kritizálta a német szénbányákat. Pedig abban a témában Grétának kivételesen igaza volt.

Egyébként már az is kérdéses, hogy Gréta tkp. mi a fenére akarja felhívni a figyelmet ezzel az akcióval? Arra, hogy az emberek ne közlekedjenek repülővel? Kvázi maradjanak otthon a seggükön? Kivéve persze a gazdagokat, és a médiasztárokat, nekik szabad.

Hát egy botmixerrel elég fájdalmas lenne szegénynek. Jó sokáig eltartana. De ha valaki zöld, akkor az elvek mindenek előtt, így szükség esetén ezt is vállalni kell.

Klímadzsidadisták. Hozzuk vissza a Pannon tenger életét hogy ne legyen melegebb!

Ez a Gréta súlyosan felelős tudatos környezetszennyezésért, és a korosztálya átvágásáért.

Abból aligha fussa hülyécske, nyilván ezért annyira nagy titok:

https://atlatszo.hu/2019/01/02..

Nem a kisebbik lányát nézi az anya, hanem azt, ahogyan köti a cipőfűzőjét az apa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés