„Beleegyezéssel”

Cáfolta Zuckerberget a Facebook: lehallgattak Messenger-hívásokat

2019. augusztus 14. 6:50
Sajtójelentés szerint alvállalkozók százai jutottak hozzá a beszélgetésekhez.

Elismerte kedden a Bloomberg hírügynökségnek küldött közleményben a Facebook, hogy korábban – saját állítása szerint a felhasználók engedélyével – lehallgatott bizonyos beszélgetéseket, amelyekről leiratot is készített. „Akárcsak a Google és az Apple, a múlt héten mi is felhagytunk azzal a gyakorlattal, hogy a beszélgetésekről készült hangfelvételeket emberekkel hallgattatjuk meg” – tudatta a közösségi oldalt üzemeltető amerikai vállalat.

A Facebook hosszú ideig váltig állította, hogy nem hallgat bele a felhasználók beszélgetéseibe az oldalon keresztül működő Messenger applikáción keresztül, hogy pontosabban tudják célba juttatni a hirdetéseket. Tavaly tavaszi kongresszusi meghallgatásán maga Mark Zuckerberg, a vállalat alapítója és vezetője is tagadta, hogy a cég belehallgat a beszélgetésekbe.

„Önök olyan összeesküvés-elméletről beszélnek, hogy mi figyeljük, hogy mit vesznek fel a mobiltelefonok mikrofonjai, amit aztán hirdetési tevékenységhez használunk fel” – hangoztatta a milliárdossá lett Zuckerberg. „Mi nem csinálunk ilyet” – állította. A Facebook később pontosította, hogy csak akkor férnek hozzá a mobiltelefonok mikrofonján keresztül bonyolított beszélgetésekhez, ha erre a felhasználók kifejezetten engedélyt adnak.

A Bloomberg jelentése szerint a felvételeket mesterséges intelligencia segítségével számítógépek alakították írott szöveggé, és a Facebook alvállalkozók százainak fizetett azért, hogy a leiratok pontosságát ellenőrizzék, amihez meg kellett hallgatniuk a felvételeket, amelyeket a vállalat anonimizált.

Ezeket a leiratokat kezelő munkatársak aggodalmukat fejezték ki munkájuk etikai vonatkozásai miatt, mert sem a felvételek eredetét, sem a felhasználásuk célját nem ismerték – ismertette a pénzügyi hírügynökség, akinek a jelentése szerint a Facebook arról nem adott tájékoztatást, hogy a vállalat mit kezd a hangfelvételekkel.

Hasonló gyakorlatot a digitális asszisztenseket kínáló Amazon, Google és Apple is alkalmazott, ám az elmúlt hetekben a Google és az Apple is tudatta, hogy felhagytak a hangfelvételek készítésével. Az Amazon pedig lehetőséget biztosít ügyfeleinek arra, hogy kikapcsolják az Alexa nevű mesterséges intelligenciával folytatott beszélgetéseik felhasználását.

(MTI)

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem kell ahhoz telefonbeszélgetés. végezze el bárki az alábbi műveletet:

végy egy tetszőleges mobiltelefont, amire telepítve van a facebook
csatlakoztasd az internethez
tedd magad mellé, és kezd el beszélgetni arról, hogy idény nyáron kanadába tervezel nyaralást, és a Lufthansával fogsz repülni.
ne keress se google-ben, se face-en semmi ezzel kapcsolatos dologra, csak beszélj róla a telefon közelében.
garantált, hogy maximum néhány nap után megjelennek a repjegy-ajánlatok. csupa véletlenül pont a tengeren túlra.

ezt valószínűleg a két készülék gps adataiból vezeti le az algoritmus.
de azért számomra két teljesen különböző dolog az, hogy trackingelik, hogy mikor merre jártam, meg az, hogy élő emberekkel leiratokat készíttetnek az engedély nélkül felvett környezeti zajokból/magánbeszélgetésekből.

Jó kérdés.
No, éppen ezért vett a nyílt Társadalom farizeusa a részvényekből, hogy ott minden nyílt legyen és kézbe tarthassa Zuckerberget.
Mert George bácsi a tisztesség mintaképe:
Soros bevásárolt 2018. aug. 16. - Soros cége bevásárolt Facebook-, Apple- és Twitter-részvényekből. ... Soros több mint 159 000 Facebook-részvényt vásárolt, amelyek értéke ...
Tények.hu - Facebook-részvényeket vásárolt Soros György ...
https://hu-hu.facebook.com/.....észvényeket-vásárolt-soros.../1015739753298...
Facebook-részvényeket vásárolt Soros György

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés