Jeffrey Epstein halálának okát a boncolás után sem tudták megállapítani

2019. augusztus 12. 7:14
Egy névtelen informátor szerint kizárt, hogy Epstein öngyilkos lett.

Jeffrey Epstein halálának okát a boncolás után sem lehet egyértelműen megállapítani, ehhez még több információra van szükség – közölte dr. Barbara Sampson igazságügyi orvosszakértő vasárnap este New Yorkban.

Az igazságügyi orvosszakértő nem mondott további részleteket: sem azt, hogy milyen jellegű információkra van még szükség, sem pedig azt, hogy gyanakszik-e valamire. Azt azonban elmondta: a boncoláson Epstein ügyvédjeinek kérésére részt vett dr. Michael Baden magánorvos, patológus is. A The New York Times című lap idézte New York város egyik, neve elhallgatását kérő tisztségviselőjét, aki azt mondta: Sampson doktor azt valószínűsíti, hogy Jeffrey Epstein felakasztotta magát, de ennek megerősítésére még további információkra van szüksége. 

Több politikus is magyarázatot követelt

Az emberkereskedelem és kiskorúak megrontása vádja miatt korábban előzetesbe került Epsteinre szombatra virradóra találtak rá manhattani börtöncellájában. Eszméletlen volt, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A rendőrség szombati közleménye szerint öngyilkosságot követett el. A The Washington Post című lap azt is tudni vélte, hogy felakasztotta magát. 

Több politikus is magyarázatot követelt, kiváltképp azért, mert a különlegesen szigorú és biztonságos manhattani börtönben a 66 éves Epstein három héttel ezelőtt már megkísérelt öngyilkosságot. Akkor a börtönben szigorú megfigyelés alá helyezték, elkerülendő az újabb öngyilkossági kísérletet, ám szombaton kiderült, hogy ezt a megfigyelést július végén felfüggesztették. 

Vizsgálat indult

William Barr igazságügyi miniszter még szombaton közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: az ügy „komoly kérdéseket” vet fel. Egyúttal vizsgálatot rendelt el. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) már megkezdte a nyomozást Epstein halála körülményeinek feltárására. 

Közben az amerikai sajtóban a börtön tisztségviselőitől származó értesülések jelentek meg arról, hogy Epstein felügyelete nem mindenben felelt meg az előírásoknak. Nem tartották meg a félóránként esedékes ellenőrzést, és a cellájából máshová helyezték a másik rabot, holott az előírások szerint mindig két fogolynak kell tartózkodnia egy cellában. Rod Rosenstein, az igazságügyi tárca volt helyettese Twitteren azt írta: „a pedofíliával megvádoltaknál nagy az öngyilkosság kockázata”, ezért „különös figyelmet kell fordítani rájuk”

Névtelen interjú

A 66 éves Jeffrey Epstein halála összeesküvés-elméletek özönét indította el a közösségi médiában. Ezeket az elméleteket tovább táplálja egy – eredetileg szombaton a New York Postban megjelent, de azóta több médiumban is közölt – interjú, amelyet a manhattani börtön egyik volt rabja adott. 

Az illető névtelenül nyilatkozott, és elmondta: szerinte kizárt, hogy Epstein öngyilkos lett. „Egyszerűen nem lehet, hogy az a férfi öngyilkos lett. Én túl sok időt töltöttem azokban a speciális cellákban, és tudom, hogy ez lehetetlenség. A plafon és a padló között 8-9 láb (körülbelül 2,5-2,7 méter) a távolság. Nincs hová csatlakoztatni bármit is”. Majd részletezte, hogy a cellában ugyan vannak lepedők, de ezek papírvékonyságúak, nem elég erősek. „Kilencven kilós volt, nem bírták volna el” – utalt Epsteinre a volt rab. 

A lap két újságírójának kérdéseire válaszolva a volt rab azt is elmondta: az ágyra sem köthette fel magát a milliárdos, a priccs ugyanis acélból készült, mozdíthatatlan, tovább nincsenek villanykapcsolók és rácsok sem. „Nem adnak neked semmit, amit sikeresen halálos fegyverré alakíthatsz át. Ha levelet akarsz írni, akkor gumiból készült tollat adnak és talán hetente egyszer egy darab papírt” – fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, részvét bennem sincs sok, de az ember azért elgondolkodik, hogy egy szuperhiper amcsi börtönben hogyan lehet öngyilkosnak lenni, ráadásul második nekifutásra.

Majakovszkij iránt sem vagyok tele részvéttel, de azért szoktam idézni a vélhető utolsó szavait: "Elvtársak, ne lőjetek!"

Egyelőre, nem.
A kereszténység félrevezetése, leuralása akkora méreteket öltött, hogy itt már csak felső erő közbelépése segíthet.
Elhiszik, vagy tudják, hogy hazugság, mégis ez a hivatalos álláspont, az USA Alkotmány legfőbb emberével, a főbíróval megerősítve:
J. F. Kennedy-gyilkosságot
5,6 másodperc alatt,
három célzott lövéssel,
53, 73, 81 méter távolságból,
forgó-tolózáras gyalogsági karabéllyal,
aminek újratöltési ideje egyenként 2 másodperc,
katonaként gyenge lőeredményekre képes ember
követte el.
Ezt a teljesítményt a legképzettebb mesterlövészek közül,
soha, senki, sehol nem tudta produkálni.
Mégis, így történt, mert úgy volt.
Ennyi.
Ezek után mit várhatunk?
Ora et Labora!
És qrvára tartsd karban magad!!

Folytassuk.
Ha ez az Oswald a Szovjetunióban akkora jó lövővé vált, ahogy állítod, hogy jön a képbe?
1. Fotóztatja magát provokatív módon ugyanezzel a fegyverrel! Majd:
2. Ugyanez a villogó ember viszont határozottan tagadja a látszatát is, hogy ő tette!
Teljes abszurd, életszerűtlen.
"Bizonyíték" két lövésre? nyilván időközben leesett, hogy a három, az teljes agyrém. De akkor a reprodukciónál a leghíresebb mesterlövészekkel miért végeztettek el hármat?
A négyszeres nagyítású távcsőben a 53, 73, 81 méterek azok messze nem azonosak. Ráadásul: mozgó pontok.
De ha visszaugrok az utolsó mondatodhoz, a kép letisztul, ez kétségtelen.
A Kreml, Moszkva felbérelte, rávette, zsarolta Epsteint, vigyen pedofíliába annyi amerikai közéleti embert, politikust, amennyit csak tud.
Majd, amikor ez megtörtént, és lebukik, beindul az eljárás, a Kreml fogja magát és megöli.
Látod, ezért hiszek én a hozzád hasonlóknak, hogy a világ egyetlen bajáért nem vagytok felelősek, sőt, mindent - ősi rabbi ukáz szerint - a világ jobbá tételéért tesznek a hozzád hasonlók.

A rejtélyes Clinton kór áldozata lett.

Nyilvánvalóvá válik, rgyre erősebb a gyanú:
ez az Epstein egy fogott ember volt, akit a szolgálatnak dolgozott.
Kompromittáljon politikusokat, közéleti, gazdasági. pénzügyi embereket pedofíl háttérrel..., akiket alkalomadtán a cég, a Rothschild Company kellemesen zsarolni, irányítani tudjon.
Mint anno Maxwell, aki más profilban utazott.
Hogy mindkettő erőszakos halált halt?
Pedig mindketten lelkesen szolgálták a ... mit is?
Ahogy a rabbik nevezik:
A világ jobbítását.
Mindkettőjük halálának oka végül: fulladás...
Az egész kísértetiesen hasonlít a nem keresztény ÁVH-sok meggyőzéseihez:
a vádlott büszke volt rá, hogy a Pártért végzik ki...
Nem véletlen, az alom: ugyanaz.
És Epstein még büszke sem lehet.
Mint anno egy harmadik madár, Bernie Madoff, a hazugságok varázslója, aki 65 milliárd dollárt lopott, ... miközben rengeteg pénzt keresett és sikeres volt a spekuláns bennfenntesek üzleti világában.
Vagy egy negyedik spekuláns, aki tengeri utazásokat szervez gumicsónakokban, fekete afrikaiaknak, Európa elszínesítése érdekében, no meg: az emberiségért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés