Javaslat

Orbán Viktor Varga Juditot jelöli az igazságügyi tárca élére

2019. június 26. 18:41
A jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben.

Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, azt követően, hogy a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda délután.

Trócsányi László a magyar kormány jelöltje az év második felében megújuló Európai Bizottság hazánkat megillető biztosi tisztségére is. A Fidesz-KDNP EP-listavezetőjeként Trócsányi László mögött is ott áll a magyar választók példátlan, 53 százalékos támogatása, amelyet a májusi európai parlamenti választáson kapott a pártszövetség – emlékeztetett a sajtófőnök.

Havasi Bertalan elmondta: a miniszterelnök szerda délután egyeztetett a jelölttel, és ez alapján Varga Judit igazságügyi miniszteri kinevezésére tesz javaslatot Áder János köztársasági elnöknek. Orbán Viktor kezdeményezi Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Varga Judit kinevezés előtti bizottsági meghallgatását. Havasi Bertalan azt is közölte: a jövőben a Varga Judit vezette igazságügyi tárcához tartoznak a kormányon belül az európai uniós ügyek is.

(MTI)

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gratula és örülök.

Jó egészséget, erőt! Öröm, h. ő lépett előre.

Sok sikert és jó munkát.

Dehogy feltételezik. Mindenki tudja, hogy Németországban nincs demokrácia.

Gratulálok, jó választás volt.

Amiben benne van a TI az kétségeket vet fel sokunkban.
Hallottunk már a vizsgálatok módszertanáról............

Kiváló.
Mégis, hiányozni fog a brüsszeli fronton, főleg a bolgárszatyorral és a botmixerrel szemben.

Egyrészt véleményem szerint Varga Judit is többször politikusi propaganda szöveget kommunikált a múltban, mások manipulációjára, a valóság és egyenesség képviselete helyett, amely előbbi eszközökkel, módszerekkel, képviselt haladási úttal nem értek egyet, ugyanakkor azzal sem, ha észérvek helyett mások személyét amortizáljuk, főleg családtagjaikon keresztül. Mindenkit saját gyümölcsei jellemeznek, tanítja Jézus. Miért kellene Varga Juditon számonkérni édesapja tetteit? A másik pedig, ami számunkra ma a múltat képezi, az korábban a jelen volt. Egy másik és más rendszer. Most sokszor könnyen törünk pálcát a múltból sokak felett, de gondoljunk bele, aki ott élt, az nem látta a jövőt. Annak azon viszonyokat látva, azon adottságok és körülmények között kellett megnyilvánulnia, azon információk birtokában, egy teljesen más korban és világban. Nyilván így is vannak egyértelműen megkérdőjelezhető megnyilvánulások, de magam azt mondom, nem szabad pálcát törni úgy a másik felett, hogy nem ismerjük pontosan a részleteket, mások helyzetét, a megélt körülményeket. Lehetséges, hogy magunk sem döntöttünk volna mindig úgy a múltban, hogy azt a jelenben is helyeselnénk. S azt is csak kb. tudjuk elképzelni sokszor, hogy magunk mások helyében mit cselekedtünk volna.

"Mit csinált Weber 2010 után, amikor Orbán Viktor szabotálni kezdte a demokráciát Magyarországon? "
- mondja ezt a mai Politico-ban egy Franklin Dehousse nevű jogász a Liège-i Egyetemről; az Európai Unió Bíróságának korábbi bírája...
---
Ha az Európai Bíróság korábbi bírójától ennyire telik, akkor az Európai Bíróság bassza meg a jó rothschildos kurva anyját

---Nyugat-Európa IS - mint az USA - a kazármaffia, a Rothschild-kazárok kezében van.
Ebben a helyzetben addig maradunk életben, amíg törekszünk legnagyobb erőforrásunk, a szuverenitásunk megőrzésére.
Rendületlenül.

Te pedig menj, ahová való vagy, szarházi...

Az az Ószövetségnek szólt, nem Rothschildnak.,

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés