Nem vagyok méltó ellenfele Lázár Jánosnak

2019. június 21. 7:27

Márki-Zay Péter
Facebook
Nincsenek luxusautóim, vadászataim, milliós szállodaszámláim, kastélyom.

„Lázár úr tavaly még Orbán Viktor kihívójaként szerepelt az országos sajtóban, most egy sokkal szerényebb feladatot kapott, velem kell beérnie. Az elmúlt másfél évben mindhárom választáson kisebbségben voltak a fideszes szavazók Hódmezővásárhelyen (42%, 48%, 48%), de ha valakinek van esélye visszaszerezni a város feletti uralmat, az kétségkívül Lázár János miniszter úr. Ismertsége és képességei messze minden más szóba jöhető jelölt fölé emelik, jóllehet az utóbbi 10 évben aligha tudunk olyan ígéretét említeni, amit betartott volna (1500 fős munkáltató idehozatala, K-Art kárpótlás, babakötvények, templomok felújítása, sírmegváltási díj eltörlése, TAO-pénzek elvitele Makóra, Tram Train leállítása, dohányzás teljes betiltása, stb.)

Rossz nyelvek szerint Orbán Viktor választása azért esett Lázár úrra, mert ő ezzel a választással mindenképpen győz: vagy tőlem szabadul meg ősszel, vagy Lázár Jánostól.

Nyilvánvalóan nem vagyok méltó ellenfele a volt miniszter úrnak: nincsenek luxusautóim, vadászataim, milliós szállodaszámláim, kastélyom (hozzá önkormányzati utam), borosládáim, de még egy karórám sem – nem véletlenül cikkezik anyagi helyzetemről lekicsinylően a helyi sajtó, igazolandó, hogy »annyit is érek«. Teljesítményem sem mérhető a város földesurához: nem emeltem, hanem megszüntettem az építményadót, nem eladósítottam a várost, hanem visszafizettem az ő adósságait, nem látványberuházásokra költöttünk, hanem olyanokra, amelyek megtérülnek, nem kirúgtam, hanem előléptettem a hozzá hű hivatalnokokat, nem hordtam a gyermekeim hivatali autóval, ugyanis gyalog járok munkába minden nap. Sok kérdésben nem értünk hát egyet, éppen ezért lesz érdekes az a sok nyilvános vita, amit a vásárhelyiek előtt a következő hetekben le fogunk folytatni egymással – immár szemtől szembe, nem plakátokon és nem szórólapokon, hanem tisztességes közéleti beszélgetéseken, ahol tényeket és érveket ütköztetünk, és ahol meghallgattatik a másik fél is.

VÁSÁRHELY ISMÉT PÉLDÁT MUTATHAT!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudja, meg kell neki mondani:
Fejben, emberi tartásban, képességekben nem méltó ellenfele Márki Lázárnak.

Törődhet meg többet a mozgalmával, ami szintén csak a hírek szerint beszippantja a jobbikot:-)))

A lehetőségtől is megijedt.
Persze, elhiszem, hogy nehéz anyagi helyzetben van, a szülős cége befuccsolt, hazudozás miatt sok pert elvesztett, kártérítést kell fizetnie, ezért már koldult is.

Lehet, hogy még a polgármesteri fix fizutól is elesik.
Majd megoldja valahogy, sok álláshirdetés van.

Mi ez a férfiatlan rinyálás? Hol van most a keménykedő, ellentmondást nem tűrő stílus?

"Nincsenek luxusautóim, vadászataim, milliós szállodaszámláim, kastélyom."
Az ellenzék a választók megszólításának már csak egyetlen módját ismeri: rájátszani az írigységfaktorra.

Ajánlom: Márki-Zay is fetrengjen, az bejön minden kastélyon túl.

Hát, nem nagy élvezet egy vásárhelyi embernek, akit egzisztenciális kényszer biztosan nem hajt, sem fölköltözni Pestre, sem ingázni. A fiainak később ott a szegedi Egyetem, a felesége feltehetőleg szeret Vásárhelyen tanítani. Mindene megvan, a szülővárosában éppolyan okos, mint Pesten lenne és minden kis részletet, helyet pontosan ismer, sőt, van, ami az övé.

Szerencsétlen Márki-Zayt sajnálom. 7 gyerek nagyon sok, még a mostani, nagyon komoly családtámogatásokkal is. Valahogy a feleségének sem jött össze, igaz, h. valaha a gyermekek többsége otthon született, de ma már ott a lehetőség a legnagyobb biztonság keresésére és a kórház sokkal nagyobb biztonság. Nem tartom helyesnek az otthon szülés választását.

Állítólag az édesapja kapacitálta a politikussá válásra. Talán jobb lett volna egy értelmes szakmát választani, egy jó vízvezetékszerelő, villanyszerelő, kőműves, burkoló válogat a munkák között és nagyon jól megél. A részben fizikai munkákkal egy baj van, hamarabb elhasználják az embert fizikailag. Ez evidens, de nem szoktak rá gondolni.

Ő csak anyagi javakban nem tartja méltónak magát. Én meg a felsoroltak szerint sem. Azt hiszem, nem vagyok egyedül.
Cirkuszok a szülős cégnél.......
Külföldre jár dart dobálni, mert itthon valóban kevés átütő eredményt elérni. Hazudik a meghívóról. Országosan építi magát, a városával nem törődik.
Te is és én is a médiából tájékozódik, gondolom te sem vagy Vásárhelyi.

Tényleg nem vagy méltó ellenfele Lázárnak. Már azt hittem, hogy önkritikát gyakorolsz, de csak marhaságokat írtál indoknak.

Nem a bankszámlátok, vagy a gyerekeid száma fog megmérkőzni egymással, hanem az ember! Lázár János és te. Fogtad?

Tunyát lassan minden ellenzéki párt a magáévá teszi:-)

1. Parmigiani Fleurier
2. Tag Heuer
3. Maurice Lacroix

Márki-Zay siess haza, vár a mama...

"Nem vagyok méltó ellenfele Lázár Jánosnak"

Valóban. Ahhoz legalább olyan felkészültnek, és tehetségesnek kellene lenni.
Márki úr, megint fordítva ül a lovon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés