Budapest-Belgrád vasútvonal: kínai vagy magyar érdek?

2019. április 25. 16:52
Szijjártó szerint exportorientált országként alapvető érdeke Magyaroszágnak, hogy a világkereskedelem egyre szabadabb legyen.

Előrelépés történt a Budapest-Belgrád vasútvonal ügyében, a felújításra kiírt tender győztese egy kínai-magyar konzorcium – írja a Portfolio. Szijjártó Péter szerint a kínált ár elfogadható. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy amint megegyezik a kínai Eximbank és a magyar kormány, életbe lép a kivitelezési szerződés.

A tervek szerint a kivitelezési munka 2020 elején kezdődhet meg, és akár öt éven belül lezárulhat a teljes beruházás. A miniszter kiemelte, hogy a vasútvonal felújításával Magyarországon keresztül vezet majd a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonala Délkelet- és Nyugat-Európa között.

Szijjártó Péter továbbá közölte, hogy a korlátozásoktól mentes kereskedelmi környezet létrehozásának érdekében közös munkacsoportot hoz létre a két ország. Emellett megállapodás született a Kína és Magyarország közötti digitális fejlesztések területén történő együttműködésről is.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a azokat nyugati országok kérdezik meg amelyeknek tengeri kikötőjük van, a kormányaik és lobbistáik azt fogják válaszolni; Nem éri meg, mert 2400 év alatt térül meg. Ugyanis a tengeri forgalmukat a felére - esetleg még jobban - lecsökkenti.

Hogyan lenne csőlátása, amikor vak?

Tucatnyi? A Forbes szerint 324 dollármilliárdosa van Kínának per pillanat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés