Weber szerint nem a fideszes képviselőkön dől el Európa jövője

2019. február 22. 17:17
Svéd konzervatívok a Fidesz kizárását kezdeményezik az EPP-ből.

Manfred Weber, az CSU alelnöke, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Süddeutsche Zeitung című német lap pénteki számában megjelenő, előzetesen ismertetett nyilatkozata szerint úgy vélekedett, hogy a magyar kormányfő évértékelő beszédének egyes részei és a migrációval kapcsolatos új kormányzati kampány „nagyfokú értetlenséget és bosszúságot váltottak ki az Európai Néppártban”. A politikus elfogadhatatlannak nevezett „némely megfogalmazásokat”, és hozzátette: arra számít, hogy a CSU és a nagyobbik uniópárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is foglalkozni fog az üggyel.

A ZDF német közszolgálati televízió csütörtök este sugárzott Maybrit Illner című műsorában a Fidesz kizárásáról nem beszélt, hanem azt mondta, hogy európai alapértékekből Orbán Viktor sem kaphat kedvezményt, sem a néppárton belül, sem azon kívül. Egyértelművé tette ugyanakkor, hogy úgy véli, a magyar miniszterelnöknek változtatnia kell a jelenleg követett irányon.

Elfogadhatatlanok a kijelentések

Markus Söder, a német szövetségi kormánykoalícióban részt vevő Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke azt mondta: „Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok”. A bajor tartományi kormányfő a Frankfurter Allgemeine Zeitung című napilap pénteki számából előzetesen idézett nyilatkozata szerint hozzátette, hogy a magyar miniszterelnök által választott út „sajnos rossz irányba vezet”. „Rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem” – fogalmazott Markus Söder.

Annalena Baerbock a düsseldorfi Rheinische Post című regionális lapnak adott nyilatkozatában arra az álláspontra helyezkedett, hogy a plakátkampány rágalmakat fogalmaz meg az Európai Unióval és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével szemben, és méltatlan egy európai kormányzó párthoz. „Ilyenkor felmerül az emberben, hogy minek kell még történnie ahhoz, hogy Manfred Weber végre helyre tegye párttársát, Orbán Viktort, és kizárja a Fideszt az EPP-ből” – fogalmazott Baerbock. A zöldpárti politikus szerint a kampány az európai politikai konszenzus ellen intézett támadásként is értelmezhető, mert az EU-t magát támadja és állítja be hazugságként. „Ezt Manfred Webernek nem szabadna eltűrnie, ha a progresszív Európa mellett óhajt kiállni” – magyarázta Baerbock.

Svédek a Fidesz kizárását kezdeményezik

Merkel is megszólalt az ügyben, ő Burkina Fasó-i látogatásakor a következőket mondta: „Teljes mértékben kiállok Jean-Claude Juncker mellett, szolidárisak vagyunk, és ezt a Magyarországgal folytatandó tárgyalásainkon is világossá tesszük majd.”

Pénteki svéd sajtóbeszámolók szerint a Mérsékelt Párt vezetője, Ulf Kristersson és a kereszténydemokrata párt is az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Fidesz távozását sürgeti az EPP-ből a magyar kormány legújabb plakátkampánya miatt. „Úgy véljük, hogy a Fidesz már nem tartozik az Európai Néppárthoz, és ki kell zárni” – idézte a Kereszténydemokraták honlapja Peter Kullgren pártelnököt. A kormányzati plakátkampány mellett a két párt a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárást is indoklásul hozta fel követelése alátámasztásához.

Tudósításában az APA osztrák hírügynökség felidézte, hogy pénteken Sebastian Kurz osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt elnöke elfogadhatatlannak nevezte a magyar kormány plakátkampányában a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban megfogalmazott állításokat, csütörtökön pedig vezető német politikusok határolódtak el tőlük.

(MTI)

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért kár volt regelni! Én nem vagyok kiváncsi rád! Szia!

Ja, mint tavaly a választásokon. Akkor is azt álmodtátok, hogy nyertek.

Csak egy kérdésem van, milyen jogon nevezik magukat kereszténynek az említett "keresztény" pártok? Ezek???? A koptok talán, vagy Irakban, de ezeknek szerintem már semmi közük a kereszténységhez, a zsidó-keresztény kultúrkörhöz, moralitáshoz.

Előttünk áll a velejéig korcs nyugati országok sora. A lengyelektől Itáliáig kell kiépíteni egy egészségügyi védőövezetet, lezárva a határokat. S kimondani, hogy Európa az Uráltól a magyar-osztrák határig terjed, hozzáértve Olaszországot is, akit korridorral kell összekötni Európa egészséges felével.

Lejáratás? A TÉNYEK is erről szólnak?

"Kroft: – Ön egy magyar zsidó… aki megmenekült a holokauszt elől, azáltal, hogy kereszténynek adta ki magát.

Soros György: – Így van.

– És látta, amint sokakat a haláltáborokba szállítanak.

– Igen, 14 éves voltam. Elmondhatom, hogy akkor alakult ki a személyiségem.

– Milyen tekintetben?

– Olyan értelemben, hogy az embernek előre kell gondolkodnia, és meg kell érteni és előre kell érezni az eseményeket, amikor az embert fenyegetés éri. Ez a gonosz erős fenyegetése volt. Úgy értem, hogy nagyon személyes módon tapasztaltam meg a gonoszt.

– Úgy tudom, hogy a védelmezőjével együtt járt-kelt, aki megesküdött, hogy ön az ő örökbe fogadott keresztfia.

– Igen, igen.

– Valójában együtt ment vele és segített neki a zsidó vagyonok elkobzásában.

– Igen. Ez így volt, igen.

– Úgy tűnik nekem, mintha ez egy olyan megtapasztalás lenne, ami miatt sokan hosszú-hosszú éveken át pszichiáterhez kényszerülnének. Nem volt nehéz ez önnek?

– Nem, egyáltalán nem. Egyáltalán nem. Talán gyerekként az ember nem látja az összefüggést. De ez nem okozott semmi, de semmi problémát.

– Semmi bűntudatot nem érzett?

– Nem."

https://vigyazo.blog.hu/2017/0..

Ezt a személyt a kutya sem választotta meg, mégis nagyobb szava van az EU-ban, mint a választott képviselőknek. Arról már nem is szólva, hogy szerinte mennyi megbízható képviselő segíti az általa elképzelteket.

Manfred Weber és a többi ágáló előbb ezzel foglalkozzon és ne Magyarországgal.
Úgy látszik nagyon sokba fog kerülni Manfred Weber elnökké választása.

Manfred Weber már tudja, hogy nem lesz elég az EP-ben a nagykoalíció és helyezkedik. Ahogy azt is tudja; az EPP kívül is van élet.

A választások után majd létrejön a Nemzetek Európája elnevezésű frakció és akkor kiderül, hogy ki a nemzeti és ki az aki a Soros ideológia mögé sorakozik fel.
Hajrá Weber, előre a soros úton!

"Ez a pali lassan már Vonával vetekszik..."

Inkább Gyurcsányéval.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés