A Fidesz és a Jobbik jegyesek

2019. január 21. 22:09

Az Európai Baloldal nem a Jobbik, hanem Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós elköteleződésére támaszkodik.

2019. január 21. 22:09
Vajnai Attila
Európai Baloldal Sajtóiroda

„Az Európai Baloldal nem a Jobbik, hanem Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós elköteleződésére támaszkodik. Elutasítjuk Karácsony Gergely és az MSZP alkuját a Jobbikkal és Puzsér Róberttel.

A  magyar társadalom legsúlyosabb problémája a szegénység drámai mélyülése, a gazdagok és szegények közötti szakadék növekedése, a kisebbségekkel szembeni gyűlölet terjedése.

A Fidesz és a Jobbik olyan rendszer kiépítésében értett egyet az Alaptörvény 7. módosításának megszavazásakor, amely bünteti a szegénységet, a társadalmi egyenlőségért kiálló civil és politikai mozgalmakat.

Az Európai Baloldal olyan szervezetekkel szövetkezik, amelyek az Alaptörvény helyett Alkotmányt akarnak, és ebben az Alkotmányban készek garantálni az alapvető szociális jogokat, köztük a lakhatáshoz való jogot.

Budapest levegőjét nem a gazdagoknak adott villanyautókkal, hanem a szegényeknek biztosított korszerű fűtési rendszerekkel lehet megtisztítani. 

Számunkra a nemzetközi elköteleződést nem a rasszista gárdát szervező és náci karlendítésről hírhedt Jobbik politikusai adják, hanem Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós.

Vagy igaz világ lesz, vagy nem lesz itt semmi.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2019. január 22. 19:20
Nagyon bölcs akart lenni, ...hát nagyon nem sikerült. :)))
Box Hill
2019. január 22. 17:07
Ady irígykedő helyzetjelentése: "Ennyi zavar, vágy, indulat, zsidó Nem tombolt soha semmiféle népben" "Minden semmirevalónak, Gácsnak, svábnak, zsidónak Grádics adatott: Itt alant már csak egyedül Maradok" "Grófék élik, mi érték, Zsidó fölszedi bérét, Barátságos a magyar világ."
Box Hill
2019. január 22. 17:05
Ami pedig a gyűlöletet illeti, ott latin példaképet is találunk: “A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget.”- fogalmazta Ernesto “Che” Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.
Box Hill
2019. január 22. 17:03
Az európai baloldal Leninre, Sztálinra, Rákosira, Honeckerre, Zsivkovra, Kádárra, stb. támaszkodik. Egyszóval főpribékekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik