Gulyás: Tíz évre szóló Budapest-stratégiát tervez a kormány

2018. május 14. 16:32
Tíz évre szóló Budapest-stratégia mielőbbi elfogadását nevezte meg egyik fő feladataként a Miniszterelnökség élére jelölt Gulyás Gergely a parlament igazságügyi bizottságában tartott hétfői meghallgatásán.

Tíz évre szóló Budapest-stratégia mielőbbi elfogadását nevezte meg egyik fő feladataként a Miniszterelnökség élére jelölt Gulyás Gergely a parlament igazságügyi bizottságában tartott hétfői meghallgatásán.

Miniszterelnökség

A kormánypárti politikus ismertette: a Miniszterelnökségen 6 államtitkár és 1 kormánybiztos dolgozik majd, illetve az egyik államtitkár kormánybiztosként is feladatot kap. A stratégiai államtitkárság létrejöttét a kabinetrendszerrel magyarázta; a szerv feladata az előkészítés lesz és ez tölti be a parlamenti államtitkárság szerepét is, Orbán Balázs vezetésével. Gulyás Gergely a területi közigazgatásért felelős államtitkárságról szólva jelezte: a Tuzson Bence által vezetett egységhez nemcsak a kormánymegbízottak, kormányhivatalok és járási hivatalok tartoznak, hanem az építésügy, a közbeszerzések és az építésügy is. Utóbbi később jó eséllyel nem fog – jegyezte meg. Beszámolt arról, hogy az uniós kormánypolitikáért két államtitkár felel: Takács Szabolcs a stratégiaalkotásban, Varga Judit az uniós kapcsolatos terepén kap feladatot.

A Fürjes Balázs vezette Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkárságról szólva jelezte: érdemes arra egységként tekinteni, a hatásköröket Tarlós István főpolgármesterrel egyeztetésben alakítják ki. Az új szervezeti egység működése önkormányzati hatásköröket semmilyen formában nem érinti – jelentette ki.

Budapest-stratégia

A fideszes politikus azt is megfogalmazta: „viszonylag hamar” egy 10 éves, összefüggő stratégiát fogadhat el a kormány.

A Modern Városok programot – a modern falvak programmal kiegészítve – Gyopáros Alpár kormánybiztosként irányítja.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökség fontos feladataként határozta meg, hogy egyfajta „kormányzati agyközpontot” képezve koordinációs feladatokat lásson el, együttműködve a Miniszterelnöki Kabinetirodával és a Miniszterelnöki Kormányirodával.

Sikeresnek értékelte a végbement területi közigazgatási változtatásokat, így az állami és önkormányzati feladatok egyértelmű elválasztását, továbbá a járási rendszer helyreállítását. A miniszterjelölt emlékeztetett: több mint 1500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, az éves ügyszám megközelíti a 25 milliót, s az ügyek 80 százalékában 8 nap alatt döntéssel végződik az eljárás.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Budapest fejlődése a zelmúltnyolcévben: fantasztikus.
Mégis vesztettetek, vesztettünk ott.
Miért?
Mert Budapest a bal-lib "média" markában van, bukik a botrányokra, illetve a botrányra generált nulla jelentőségű eseményekre, az ő szófordulatukkal: a kormányzat, tarlós mulasztásaira, bűneire.
Amiket még soha, senki nem látott, de ez a média prostijait és stricijeit, a Soros-érzékenyítők résztvevőit cseppet sem izgatja, ellenkezőleg.
Tehát, ha nem mondjátok el minden egyes korrupciós, lopásos vádjaikra, csak annyit: hazugság, szándékos uszítás, akkor lehet a világ legjobb stratégiátok, Budapesten VESZÍTENI FOGTOK-FOGUNK.
Miért, annak egyszerű az oka.
A budapesti nép, tisztelet a kivételnek, végtelenül felfuvalkodott, hamis önértékeléssel, társadalomban betöltött szerepét teljesen félreérti.
Elhitették vele, - amikor nemzeti kormány kormányoz, - hogy
Ő, BUDAPEST TÖBBET ÉRDEMEL...
(Miközben a nemzeti magyar kormány VALÓBAN EMELI AZ ORSZÁGOT, BUDAPESTET)
Ha kettőt kap, legalább négy jár neki, ha hármat, akkor mindjárt legalább öt-hat és így tovább...
És semmi más nem kell a meggyőzésükhöz, csakis EGZAKT SZÁMOK, SEMMI, DE SEMMI MÁS.
Aki ebből nem ért, magára vessen, ezt is hozzá kellene tenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés