Szigetvári: Undorodom a pedofilozástól, amit Gyurcsány csinál

2018. február 21. 14:30
„Nálamnál egyházi ügyeket érzékenyebben közelítő ember kevés van a baloldalon” – mondja a Mandinernek Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke, akit vidéki aláírásgyűjtő útján értünk utol telefonon. Hozzátette: szerinte Magyarországon a jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásra van szükség.

Robespierre, a „megvesztegethetetlen”, a francia forradalom jakobinus diktatúrája vezetőjének képe díszíti Szigetvári Viktornak, az Együtt választmányi elnöke Twitter-fiókjának fejlécét. Mivel Robespierre –t és a jakobinusokat példamutató elődöknek tekintették mind a kommunisták, mind a nácik, alatta csattogott a legsűrűbben a guillotine, ami vele is végzett, ezért küldtünk pár kérdést a politikusnak.

Minthogy a francia forradalom a jobb-bal szembenállás origója, egyben az egyik legmeghatározóbb történelmi esemény napjaink politikájára nézve is, ami érzelmeket és indulatokat vált ki, nem fukarkodtunk a kérdésekkel, tesztelendő Szigetvári felkészültségét a témából. Kérdéseink tehát ezek voltak:

Miért Robespierre a Twitter-fiókjának az avatarja? Egyébként katolikusként nem zavarja, hogy a Robespierre által vezetett jakobinus diktatúra szélsőségesen egyházellenes volt? A Robespierre-féle jakobinus diktatúrát mind a nácik, azaz Hitlerék, mind a kommunisták büszkén tartották előfutáruknak. Mint demokrata, nem érez ellentmondást politikai meggyőződése és jakobinus diktatúra valósága között? Ha már mindenképp a francia forradalomhoz nyúlt vissza, miért nem inkább Dantont választotta, a Gironde egyik vezetőjét? Hogyan viszonyul Vendée királypárti parasztfelkelőihez? Biztos, hogy a francia forradalom a legjobb jelkép 2017-ben egy demokratikus megmérettetésen? Mit gondol a legitim király, XVI. Lajos koncepciós perben elkövetett kivégzéséről? Nem rossz előjel az ön számára, hogy a forradalom fölfalja gyermekeit, ahogy tette azt Robespierre-rel is?

Szigetvári Viktor, aki épp aláírásokat gyűjt, telefonon válaszolt nekünk, valahol Sárbogárd és Nyíregyháza közt autózva. Mint mondta: kicsit azért túlgondoltuk a kérdéseket, ahhoz képest, hogy egy Twitter-illusztrációról van szó. Ezt aláírjuk. Hozzátette: „Ez csak egy finom, a Twitterre szánt ironikus gesztus, tisztában vagyok azzal, ki volt Robespierre.” Szigetvári inkább Condorcet eszméire voksol. 

Szigetvári leszögezte: „Nálamnál egyházi ügyeket érzékenyebben közelítő ember kevés van a baloldalon”, s elsorolta, ki mindennel ápol „tisztességes kapcsolatot” Várszegi Asztriktól Beer Miklósig és Nyeste Pálig, aki a piarista gimnáziumban volt az osztályfőnöke. Ezzel együtt, mint mondta, ő nem hisz Istenben és nem vallásos, de sokat kapott az egyháztól. Ezért aztán „undorodom a saját oldalam egyházellenességétől”, sőt „undorodom a pedofilozástól, amit Gyurcsány csinál”.

A francia forradalom eszméi szimpatikusak Szigetvári Viktor számára, és Robespierre-t azért is tette ki a Twitterre, mert „én személyesen azt gondolom, hogy Magyarországon a jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásra van szükség, ami nem jelenti azt, hogy akasztani kell; tudom, hogy a tumblren nagy divat akasztást követelni, én nem ilyen vagyok”. Ezzel együtt „azt gondolom, hogy a demokratikus bársonyos átmenetek és a teljesen demokratikus rendszerváltások, meg az emberhalált okozó forradalmak közt vannak átmenetek.” Sőt, „nem legitim a mai politikai rendszer”, és a rendszerváltást politikai eszközökkel kell megoldani, nem jogi eszközökkel.

 

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha annak idején lett volna "jogfolytonosságot megszakító rendszerváltás", a mai "demokratikus" ellenzék tagjai szalagmunkásként dolgoznának valahol...

„én személyesen azt gondolom, hogy Magyarországon a jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásra van szükség, ami nem jelenti azt, hogy akasztani kell; tudom, hogy a tumblren nagy divat akasztást követelni, én nem ilyen vagyok”.

Pedig a jogfolytonosságot megszakító váltás könnyen káoszba , majd azt követően diktatúrába torkollik.

Szétverjük a jogot, és arra számítunk, hogy majd magától szárbaszökken az elődjénél sokkal jobban funkcionáló rendszer? Mi a garancia arra, hogy nem a francia-, az orosz forradalom, a kínai kulturális forradalom, az arab tavasz ismétlődik meg? Mi a garancia, hogy nem vérengzésbe torkollik?

:: Jogfolytonosságot megszakító rendszerváltás ::

Ha erről hallhatnánk egy kicsit bővebben. Mert ez nagyjából a magyar államiság megszűnését jelenti.

Igen. Ha jól értem, Szigetvári hasonló technikák bevezetését látná helyesnek. Igazi "demokrataként"...

Nem érdekel a Fidesz. 1974 novemberében születtem. Sem nekem, se a szüleimnek, se a nagyszüleimnek nem volt semmilyen pártfunkciója a pártállamban. Ez érdekel.

Meg az, hogy akiknek viszont volt ilyen pártfunkciója egy igazi diktatúrában, most már "európaiak" és "demokraták". És kioktatnak engem például, akinek a nagyapja Recsken volt fogoly. És akinek az apja útlevelet sem kaphatott osztályidegenként.

Lehet, hogy jobb lenne, ha tényleg károsodott volna a hosszútávú memóriám. Nem kellene ezekkel szembesülnöm.

Bocs, ezt egy másik fórumtársnak is megírtam. Nem szeretem ismételni magam, de néha muszáj.

Nem érdekel a Fidesz. 1974 novemberében születtem. Sem nekem, se a szüleimnek, se a nagyszüleimnek nem volt semmilyen pártfunkciója a pártállamban. Ez érdekel.

Meg az, hogy akiknek viszont volt ilyen pártfunkciója egy igazi diktatúrában, most már "európaiak" és "demokraták". És kioktatnak engem például, akinek a nagyapja Recsken volt fogoly. És akinek az apja útlevelet sem kaphatott osztályidegenként.

Lehet, hogy jobb lenne, ha tényleg károsodott volna a hosszútávú memóriám. Nem kellene ezekkel szembesülnöm.

Milyen vicces lesz, ha többszázezer embert az utcára
küldenek. Vagy, ha megszűnik az ingatlannyilvántartás
jogfolytonossága. Esetleg egy összegben vissza kell fizetni a
családtámogatást. Mókás lesz ahogy a közjegyzői letétek is
nyilvántartások érvényüket vesztik... ... és a legvégén
ott lapul a nemzetközi szerződések ellehetetlenülése,
beleértve a máig hatályos békeszerződéseket is.

Tudod a jogfolytonosság egy elég szerteágazó dolog, épp ezért
RENDKÍVÜL fontos.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. február 21. 15:49

Meg aztán az sem mellékes, hogy a forradalmi káoszból nem feltétlenül a baloldal kerül ki győztesen. Az Usában az antifa mesélhetne erről, hogy amikor nagyon agresszíven akartak nyomulni, gyorsan szembetalálták magukat néhány white-supremistt figurával. Akik közt rengeteg fegyverőrült is akad, ellentétben ugye a "kulturális marxista" baloldali nagyszájúakkal.

Szóval forradalmat akarnak, meg lámpavasakat? Ne akarjanak, mert nem biztos, hogy nem őket húzzák fel azokra a lámpavasakra.

Frappáns érvek. Az egyszerűbb ügymenet érdekében
meghajolok előttük.

A jogfolytonosság nélküli rendszerváltás kifejezésre reagáltam. Lehet, hogy a hosszú távú memóriám nem az igazi, de nem tűnik rosszabbnak a te szövegértési képességednél.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. február 21. 15:58

Tiltsd le ezeket a frusztrált trollokat. Csak ahhoz értenek, hogy szétverjék a normális párbeszédet.

Viktor! Kár a benzinért!

Az előbbi nem, ez viszont neked megy.
Igen, Szigetvári katolikus, - volt. Amint olvashattad, már nem hívő.
A szüleit, pedig ne bántsd, mert hívő katolikusok.

Én sem értem a Dantonra való hivatkozást. Danton nem volt girondista, Danton radikális volt. Ő akarta eltüntetni a mérsékelteket. Az lett a végzete, hogy Robespierre, hasonlóan Sztálinhoz, elhatározta, hogy miután végzett ellenfeleivel, végez riválisaival is.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. február 21. 16:53

És ha egyszer beindul az öldöklés (XVI. Lajosnak azért kellett meghalnia, mert ő volt megtestesítője a királyságnak, nem azért, mert bűnt követett el), akkor utána igen nehéz gátat szabni neki.

Ahhoz képest, hogy Juhász, öt azaz 5 képviselőjüket vizionálta a 2018-as parlamentbe.

A szülei nem voltak, hanem vannak. És leírtam, hogy kik.

Van, természetesen. Bizonyos értelemben nagyobb is, mint az ellenzékkel. Az ellenzék, hogy úgy mondjam, jogfolytonosan kommunista. Abból a kultúrkörből származnak. Az úgynevezett nemzeti oldal viszont megfertőződött velük. Sajnos. És nem veti ki őket. Még sajnosabb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés