Orbán fejlett maffiaállamáról nyilatkozott Soros György Davosban

2018. január 25. 22:42
Orbán megvásárolta az MSZP vezetőségét, ahogyan a kisebb pártokba is beférkőzött – mondta Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon.

Soros György is beszédet tartott csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon, ahol szóba került Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin és Donald Trump is. Soros szerint Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, maffiaállama pedig olyan fejlett, hogy a közelgő választáson minden esélye megvan az újraválasztásra – közölte az Index. 

Az üzletember sokat beszélt Magyarországról: elmondta, hogy Orbán az ő személyére, annak démonizálására alapozta kampányát, amit a nemzeti konzultáció milyensége is mutat. Véleménye szerint a konzultációban hét olyan állítás szerepel, amit mind megcáfolt, s amelyek közül egyről még pert is nyert a Magyar Helsinki Bizottság. Kifejtette: ebből is látszik, hogy a miniszterelnök „nagy sikerrel működteti a maffiaállamát”. A továbbiakban Soros azt mondta, Orbán megvásárolta az MSZP vezetőségét, ahogyan a kisebb pártokba is beférkőzött, ezzel akadályozva az ellenzék összefogását. Az üzletember szerint ezért valószínű az, hogy a 2018-as választásokat is a Fidesz nyeri – olvasható a cikkben. 

A maffiaállamokról azonban nem csak Orbán kapcsán beszélt Soros. Véleménye szerint Donald Trump is maffiaállamot építene ki, de nem megy neki – írja a CNBC. Kritikájában elmondta: szerinte Trump vezetése veszélyt jelent a világra, ugyanakkor úgy véli, ez egy átmeneti jelenség, ami 2020-ra, vagy akár korábban is megszűnhet. 

A politikán túl, a technológia világában is nyilatkozott az üzletember: kritikát fogalmazott meg a Facebook és a Google kapcsán is. Mint elmondta, szerinte szigorúbb szabályozás alá kellene vonni a techóriásokat, ugyanis a monopolizált cégek működésének a felhasználók és a verseny is kárát látják – írja az Index.

Összesen 228 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért érdekes, hogy Soros átvette Magyar Bálint bukott szdsz politikustól (bukott szdsz is) a maffiaállam kifejezés használatát. Ezt a fogalmat egy olyan bukott miniszter kezdte használni, aki többek között olyan szemét módon bánt Magyarországgal, hogy jelenleg a magyarok becsukott szemmel is szavaznak az őt megbuktató Orbánra.

Mit képzelnek ezek? Mi lenne, ha valaki azt mondaná, hogy a szadesz alatt zsidó állam volt Magyarországon? Micsoda üvöltés lenne ezért a kifejezésért!

pont fordítva. soros nem függ orbán viktortól, nincs mitől féljen. ezért csak tárgyilagosan kritizálja, és szerényen támogatja a magyar demokráciát.
ezzel ellentétben orbán retteg sorostól, meg a soros által pártolt demokráciától, ezért semmit sem sajnálva hergel soros ellen, és próbálja lejáratni őt.

orbán százszor-ezerszerannyit költ a mi pénzünkből a gyűlöletkampányára, mint amennyivel soros civil szervezeteket támogat magyarországon.

semmi meglepő nincs ebben.
az már rég bebizonyosodott, hogy az mszp-t a fidesz tartja életben. szükségük van a bábellenzékre.

Ezzel amiatt nincs baj, hogy személyesen üzente meg a vén hülye az övéinek, hogy 2018-ban nem tudnak választást nyerni.
Nem is értem, hogy lehet ilyen ökör valaki, hogy egyik kezével kurva sok pénzt tesz egy csomó tróger bolsilibsi "politikusba", Davosban meg elmondja, hogy úgysem mentek semmire.

Egyébként a barom szadezsos taplóság ott bújik ki belőlük, hogy faszizmust üvöltöznek, mert nem ők kerülnek hatalomra. Ezt a baromságot el is hiszik.

Pedig két dolog van, ami miatt nem tudnak választást nyerni.

Az egyik, amit fennebb említettem. Magyar Bálintot, Horn Gábort, Pető Ivánt, a tróger Gyurcsányt stb. megutálták a magyarok.

De legalább annyira lényeges, amit a fidesz csinál. Hadd álljon itt egy példa, az index írásából ollózva:

"Megszépülnek az észak-balatoni vasútállomások, nyolc megálló korszerűsítésére írtak ki tervpályázatot, írja a Magyar Építők.

Több ezer négyzetméternyi épületet újítanak fel Balatonakarattyán, Csittényhegyen, Balatonkenesén, Balatonfűzfőn, Balatonalmádiban, Káptalanfüreden, Alsóörsön és Aszófőn. Több mint száz férőhelynyi P+R parkoló korszerűsítési munkáit is előkészítik.

Ez a 29-es vasútvonal mentén van, amit szintén felújítanak és villamosítják a pályát. Az Iho.hu szerint 64,5 kilométernyi vasúti vonal fölé húznak felsővezetéket, energiatávvezérlési-rendszert alakítanak ki, egy új alállomást építenek, hat vasúti átjárót adnak át és 44,6 kilométeren végeznek el szabályozási munkálatokat."

Aki jár- kel az országban látja, hogy az utóbbi 8 évben mintha újjá épült volna. A népek nem hülyék, látják ezt. Nézzétek meg, hogy Budapest szürke maradt a Demszky 20 éve alatt, 8 év alatt pedig egy pezsgő, remek várossá vált.

Ettől kezdve azt gondolják az emberek, hogy ezek is lopnak, meg azok is, de most legalább valami épül is.

És igazuk is van.

jó, értem, hogy a kormányt próbálod parodizálni, de ezen a fórumon tényleg vannak olyanok, akik komolyan gondolják ezeket...

Érdekes, hogy ez a szegény, ártatlan Soros az EU-ban, meg Davosban is osztja az észt. Mitől olyan fontos figura?

Sikerült fordítva felülnöd a lóra.

melyik állításommal nem értesz egyet?

Azzal nem értek egyet, hogy olyan kontextusba helyezed a kérdést, ki fél kitől. A migráns ügyben Soros arca, frontembere egy szélesebb körű törekvésnek, ami lépten-nyomon látható, hiszen még sehol nem mondták ki, hogy a migránsokat és az őket támogató embercsempész-jogvédő szövetséget távol kell tartani Európától.

A Momentum közvetve elismerte ezt szövetséget, amikor úgy fogalmazott, hogy a Stop Soros törvénnyel gyakorlatilag az embercsempészetre vetnének ki illetéket

A Soros kampányra - egyébként túlzott mértékben - költött pénz pedig töredéke annak a 18 milliárd dollárnak, amivel Soros feltőkésítette a államokkal szemben a civil szervezeteket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés