A politika árulásáról beszél a cigány autonómia szorgalmazója

2017. október 3. 13:55
A magyarságnak sem mindegy, hogy a jövőre nézve a cigánysággal milyen viszonyban vannak – mondja Kamarás István, az Opre Roma Cigány Demokrata Néppárt elnöke a Mandinernek. Kamarás cigány autonóm területet szeretne létrehozni négy északkelet-magyarországi megyében. A cigány politikust jobbikos és KDNP-s múltjáról, valamint a többi roma vezetőhöz való viszonyáról is kérdeztük. Nagyinterjúnk.

Mit gondol a katalán függetlenségi törekvésekről?

Remélem, hogy sikerül nekik, és ugyanilyen jó szívvel szurkolok a székelyeknek is. Európai értéknek kell lennie annak, hogy ha nép vagy nemzet úgy gondolja, hogy autonómiában szeretné leélni az életét, mert úgy több lehetőségük van az önmegvalósításra, akkor azt engedni kell. Egy európai demokratikus kultúrának ez alapja kell, hogy legyen. Az én tudtommal az európai uniós kutatások szerint a legsikeresebb integrációs eszköz az autonómia. Jól jár az is, aki kapja, és az is, aki adja. Ezekkel lehet a legjobban megelőzni a társdalmi problémákat, a gondokat, az összeütközést.

Katalónia függetlenséget szeretne, autonómiája elég széles körű most is. Így is támogatja a függetlenségüket?

Abszolút! Attól függ, mit gondolunk az Európai Unióról: én azt gondolom az EU-ról, hogy azok az emberek, akik ezt kitalálták, azok hasonlót szerettek volna, mint az Európai Egyesült Államok, s ennek a nagy ideálja az, hogy a nemzetállami ideál, ami több évezreden keresztül egymásnak ütköztette az érdekeket, vérontás lett a következménye és két világháború is kirobbant is emiatt, az idejétmúlt dolog. Ha Európai Egyesült Államokban gondolkozunk, abban nincs helye, hogy ha valaki megfogalmazza az önállósi igényét, akkor azt letörjük. Ha Texasról le akar szakadni egy rész, akkor miért kéne a texasiaknak agyonverniük a leszakadókat? Vagy ha Miskolcról le akar szakadni egy rész, önálló faluvá akarna válni, akkor miért kéne ennek keresztbe tenni? Mert erről van szó, csak nagyban. 

Az ön pártja, az Opre Roma Cigány Demokrata Néppárt is önálló cigány autonóm területet szeretne négy északkelet-magyarországi megyében. Viszont nincs cigány többség ezekben a megyékben. Hogyan érdemes így területi autonómiát csinálni, miközben személyi autonómia van, hiszen vannak országos, megyei és települési kisebbségi önkormányzatok?

Szerintem személyi autonómia nincs, kulturális autonómia valamilyen szinten működik, de igazából behalt. Az a probléma, hogy olyan sok többletterhet raktak rá a kisebbségi önkormányzatokra, hogy abba belebuknak. Hemzsegnek a korrupciótól, az aktuális magyar kormány kiszolgálóinak számítanak, soha nincs önálló gondolatuk, végrehajtó szerepük van. Nem is értjük, hogy ez mire jó. Azt gondolom, hogy ez egy jól átgondolt taktika arra, hogy miként kell megosztani a cigányságot. Ez hosszú távon visszafelé fog elsülni. Ennek a következménye az is, hogy mi most autonómiáról beszélünk.

Ha az integráció bármilyen szinten megvalósult volna Magyarországon, akkor a cigány autonómia se jött volna.

Az a megalázás, kirekesztettség, hogy a saját magunk dolgába semmilyen szinten sem tudunk beleszólni, még az önkormányzati rendszeren át sem, mert ki vagyunk szolgáltatva. Ezért mondjuk, hogy itt vagyunk az országban több évszázada, másfél millióan, a gyerekeink létszáma az lassan eléri a születendő gyerekek felét, s ez igenis nagyon komoly érték olyankor, amikor a nemzetállami Európa saját magát a kihalás szélére sodorta, mert nincs gyerek. A cigányoknál van gyerek. Ez komoly emberi és keresztény érték is. Még a nemzetstratégiai dolgokba is régen be kellett volna vonni a cigányokat, de hogy a saját magunk dolgában nem tudunk döntést hozni, az elfogadhatatlan. Zsigó Jenő szándékos népirtásról beszél a cigánysággal szemben. Én nem fogalmazok ilyen erősen, de én is azt mondom, hogy ennyire nyomorban tartanak minket, az nem a véletlen műve. Meg kell próbálnunk ebből a saját magunk erejéből kitörni.

 

Akar-e Ön autonóm cigány tartományt Magyarországon?

 

Nincs ebben felelőssége a cigányságnak is, főleg a cigány vezetőknek?

Van, megmondom, hogy mi: elpazaroltunk harminc évet arra, hogy nincsen önálló pártunk.

Számos roma párt van, talán nyolc.

Vannak azért kamupártok is: mi nem kamupárt vagyunk, hanem kis párt vagyunk, de persze szeretnénk megerősödni. Ha megnézi, mikor alakultak ezek a pártok, látni fogja, hogy elvesztegettünk harminc évet. Ezek szerintem nem vezetők voltak, hanem a többségi politika számára megfelelő emberek: analfabéták vagy félműveltek, primitívek, sokszor börtönviseltek, lehetett őket zsarolni, lopásokba bevonni. Közben elment harminc év, és a saját közösségéről senki nem gondoskodott. Ez nem a mi hibánk, hanem azoké, akik ebben részt vettek. Valóban számon kellene kérni őket.

Ha megvalósulna az autonómia, nem akarnának elszakadni és önálló Cigányországot létrehozni?

Nem akarunk elszakadni, az ország integritását és szuverenitását szeretnénk megtartani. Az én nagyszüleim, dédnagyszüleim itt vannak eltemetve. Unokanagybátyám az életét adta az országért a Don-kanyarban. Vissza is kérdezhetnék, hogy tud-e egyetlen egy magyar emberről, aki életét adta a cigányságért?

Mi, cigányok nagyon sok embert áldoztunk azért, hogy ez az ország fennmaradjon. Viszont szeretnénk a saját magunk dolgába beleszólni.

Az elit valamiért ebben a témakörben összefogott, s ez arról szól, hogy a cigányságnak megvan a maga helye, és maradjon is ott. Egyszer nekem azt mondta egy magyar politikus, hogy a cigányság annyira fontos ügy, hogy nem engedhetjük, hogy a cigányok képviseljék. Itt eldőlt az, hogy mennyire kell komolyan venni a magyar elitet. Ez visszataszító és lenéző. Ez a párt nem autonómiakövetelésekkel indult, hanem leraktunk az elit elé témákat, hogy miként látnánk szívesen az országot. Leraktuk a programpontjainkat, elküldtük minden pártnak. Például sarkalatos pontunk a mindenkinek járó alapjövedelem. Amikor azt mondja egy fideszes közgazdász, hogy nem tudunk az út széléről mindenkit felvenni, akkor mi tudjuk, hogy az rólunk szól, és egyébként ők állítottak minket oda. Szerintünk mindenkinek meg kell fogni a kezét, mert ebben az országban minden ember egy hatalmas kincs. Robotizáció van, s ennek a következménye az lesz, hogy az emberek sorra elveszítik a munkájukat. Az alapjövedelem komoly baloldali érték. Minden magyar állampolgárnak, aki itt él, adni kell alanyi jogon járó alapjövedelmet. Mi havi százezer forintra gondoltunk nettóban. Az, hogy Csenyétén havi húszezer forintból kell megélnie egy embernek, az tarthatatlan. 

Nem tartanak attól, hogy ebben a négy megyében a magyarok a Jobbik felé sodródnak, ha önök az autonómiát hangsúlyozzák?

Minket nem ez érdekel. Ha állandóan azon rágódnánk, hogy a félelmeink hova vezetnek minket, akkor ebből a nehéz helyzetből, ami egy modern rabszolgaság, soha nem tudnánk kijönni, mert mindenki megharagszik ránk. A Jobbik erősödni fog tőlünk függetlenül is. Kolompár Orbán egyedül hozott a Jobbiknak 3 százalékot, amikor nekiment a pártnak. azóta Kolompár Orbán börtönben ült, a Jobbik pedig a Parlamentben. Nem ezzel foglalkozunk, hogy ki fog győzni. A magyar politika elárulta a cigányságot. Kihasználta, de a status quón nem akartak változtatni, hogy esélyünk legyen a beilleszkedésre. Ebből el kell kezdenünk kitörni, akárki akármit gondol is. 

Ön is volt jobbikos, majd KDNP-s. Hogyan került ezekbe a pártokba?

Vona Gábor, Kovács Dávid és Nagy Ervin, akik alapították a Jobbikot, nekem évfolyamtársaim voltak az ELTE-n. Megkértek, hogy segítsek – Kovács Dávidról beszélek –, s azt mondtam nekik, hogy ha garanciát adnak, hogy a Jobbik nem fog elsodródni egy szélsőséges irányba, akkor segítek, mert én büszke vagyok erre az országra és keresztény ember vagyok. Református presbiter voltam Albertirsán. Dávid azt mondta, ő garanciát is ad, és ez be is jött, ő nem csapott be. Ezután jött egy váltás, ami nekem elfogadhatatlan volt, és ott is hagytam őket. Elindultam egy másik úton. Talán Soltész Miklós keresett meg, hogy szeretné, ha a KDNP-ben politizálnék. Ő azt mondta, hogy meg fogják mutatni, miként kell a cigányságot keresztény alapokon tisztességesen képviselni és segíteni. Én keresztény ember vagyok, én bíztam ezekben az úgynevezett keresztény emberekben. De sajnos csalódnom kellett, mert becsaptak ők is: rájöttem, hogy ők is ugyanott tartanak, mint az „elmúlt nyolc év”. kimentem Kanadába, menekültstátuszt kértem és borítottam az asztalt. Eddig senki sem csinált olyat, hogy amikor a saját pártja győzött és a húsosfazék közelébe kerülhetett volna, elment, és azt mondta volna, hogy cigányság számára ez nem jó, és nem kérek belőle. A cigányság számára mindez tanulópénz. Azt gondoltuk, hogy a meglévő pártokba integrálódva tudunk segíteni a cigányságnak. Én fél év után rádöbbentem, hogy ez becsapás. Az előző garnitúra azonban erre harminc év alatt sem döbbent rá. Nem is akart rádöbbenni, mert ebből élt. Én nem ebből élek, én minden nap megdolgozom a pénzemért a feleségemmel együtt, s ebből is politizálok. Nekem a magyar politikai elitből sosem volt pénzem, sem a KDNP, sem a Jobbik idején. 

Budaörsön dolgozik, ha jól tudom. Hogyan van ideje munka mellett politizálni?

Nehéz. Van három lányom, mindegyikkel szeretnék sokat foglalkozni. Építkezünk is. A párt minden vezetője a polgári állásából él, és amellett politizálunk. Harminc évből le kell tudni vonnia egy történésznek konzekvenciákat.

Ez a harminc év bebizonyította, hogy mi, cigányok a politika számára csak játszótér vagyunk.

Ha véletlenül egy cigány hazavisz egy rőzse fát, akkor megverik vagy börtönbe csukják, mert már minden a cigányé, csak az erdő nem, de az erdőtulajdonos azt se tudja, hogy az az ő erdője. A cigány meg ott lakik, csak az erdő nem az övé, ahonnan vihetne némi rőzsét haza. Mint mikor a nábob nem engedte a makkoltatást a parasztoknak, akkor sem, ha nem tudta, hol az erdeje vége. Most ugyanott tartunk. Újra lettek magyar nábobok, földbirtokosok, urak, s a cigányságnak megvan az a státusza, hogy ebbe születnek és ebbe is kell meghalniuk. Ebből szeretnék kirángatni a cigányságot. Több megbecsülést, több lehetőséget és persze több felelősséget követelünk. Szerintem a magyarságnak sem mindegy, hogy a cigánysággal, ami a jövőképet és a megmaradás lehetőségét adják a gyerekeiken keresztül a magyarságnak, milyen viszonyban vannak. Hogyan várnak el cigánytól felelősséget, amikor erre semmilyen lehetőséget nem is adnak? Magyarországon nincs a cigányságnak még középrétege sem. S akkor azt mondják a cigányok, hogy mi itt vendégmunkások vagyunk, a vendégmunkásoknak pedig semmi nem drága. Utána az özönvíz, mert nincs veszíteni valója. A szabolcsi, hevesi és nógrádi nyomortelepen meg végképp nincs veszíteni valójuk. Voltam a felvidéki és kárpátaljai cigányságnál, és voltam Erdélyországban is, azok is ugyanúgy beszélnek magyarul, mint mi és ugyanolyan cigányok, mint mi. És lehet, hogy csak magyarul beszélnek, színtiszta cigányfaluban. A kitörés Magyarországnak is érdeke. Ez ilyen, egyre erősödő népcsoportot szándékosan nyomorban tartani, az nemzetrombolás. 

A többi cigány vezetővel milyen a kapcsolata?

Hát, nem is tudom, vannak? Én nem tudom, hogy volnának. Nekünk van egy erkölcsi mércénk. Ha valaki kijön a börtönből, ahol emberölésért ült, és másnap pártot alapít, az nem szalonképes. Ha szétlopta a cigányság pénzét, nyolc általánossal, majd ült érte három évet a börtönben, és másnap pártot alapít, az sem szalonképes. Ha mutat egy cigány pártot, ami becsületes, programokon keresztül küzd a saját pénzéből, s nem lopott-rabolt a cigányság kárára, azzal szívesen leülök beszélni. Mindkettőre van példa. A civil szervezett mögé bújtatott, harminc éven át folytatott lopást nem tudjuk értékelni. Van egy morális mércénk, ne lopjunk a cigánytól, ne lopjunk senkitől, ne legyen börtönviselt, akivel esetleg leülünk tárgyalni, és legalább érettségije legyen, a Jóisten áldja meg. Ha ezeknek megfelel, leülünk. Per pillanat ott tartunk, hogy senkivel nem tudunk leülni. 

Kötnének koalíciót a Fidesszel vagy a Jobbikkal?

Senkivel nem kötnénk koalíciót. Nem azért, mert a Fidesz vagy Jobbik a számunkra gusztustalanabb lenne más pártoknál, hanem mert a mi lecsúszásunkat 1990 óta semelyik kormány nem akarta megakadályozni. Azért nem kötünk koalíciót, mert nem így gondolkodunk. Úgy gondolkodunk, hogy ha a programpontjainkat, a szociális biztonság, lakhatási biztonság és fizikai biztonság pontját tudja valaki garantálni, főleg az alapjövedelmet, azzal a párttal leülünk. A Fidesz nem tudja garantálni, mert nem tudja elfogadni az alanyi jogon járó alapjövedelmet, így ő biztos, hogy szóba se jöhet. De a DK és a liberális párt se tudta elfogadni, így ők sem jönnek szóba. Azt szeretnénk, hogy minden egygyermekes család kapjon tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást, két gyerek esetén tizenötöt, három gyermek esetén pediglen húszmilliót. Ki akarjuk hagyni a bankokat. Ebből vegyenek maguknak házat vagy építsenek. Ez a lakhatási biztonság. A fizikai biztonság arról szólna, hogy felelős döntéseket hozhassanak az emberek. Ez a kvóta bevezetésével valósulhatna meg a stratégiai helyeken, tehát legalább a törvényhozásban, a végrehajtó hatalomban, a bíróságokon és az ügyészségen, az önkormányzatoknál, iskoláknál a cigányságnak létszámarányosan kell jelen lennie. Aki ezekben partnerek tudnak lenni, azokkal tárgyalunk, másokkal nem. A cigányság nem eladó.

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Különlegesen önellentmondó nyilatkozatok tömkelege ez az interjú. Egyrészt az Európai Egyesült Államok nemzetek fölöttiségét hangoztatja, másrészt viszont ebből levonja azt a következtetést, hogy a katalán függetlenség üdvözlendő törekvés.

Megalázottságról, kitaszítottságról beszél, ugyanakkor meg akarja tartani az integritást azokkal, akik ezt művelik a népével, és akik közül szerinte senki sem adta az életét a cigányokért. (Ha pikírt akarnék lenni, azt írnám: önként talán tényleg kevesen. Áldozatként viszont elég sokan. Lásd: Szögi Lajos tanár úr, és a névtelenek.)

A cigányság tényleg figyelemre méltó szaporodási rátáját keresztény értéknek tartja, pedig szerintem inkább egy megélhetési stratégia része.

Satöbbi.

Azt hittem, hogy valami értelmes gondolattal kezdi, de csak a píz kell ennek is. Mondjuk nem kellene a dolgos magyarok zsebére tíz gyereket szülni, tudatosan a nyomorba. Milyen erkölcsi alapon kellene elvárni másoktól, hogy a felelőtlen, emberi léptékű családtervezésre, társadalmi beilleszkedésre képtelen embereket eltartsa?

Kezdjétek el a tudatos születésszabályozást, a családok munkára, tisztességre nevelését, mert most a társadalom többsége csak élősködőnek tart Titeket. Ha egy utcába cigány költözik, nem lehet eladni a házat. Vajon miért?

Hazának meg tényleg ott van India, besegítek a repülőjegybe.

Kamarás István téved, mert a cigányságot saját maguk juttatták oda ahol vannak. Ebben élenjárók voltak a cigányság vezetői, akik a kapott támogatásokat nem tudták, vagy nem akarták a közösség javára hasznosítani.
Magyarországon korábban és most is lehetőségük volt a tanulásra, a képzésre, csak a szorgalom az önbecsülés hiányzott. Helyette a követelődzés került előtérbe.
Így akár Marosán Györgytől is idézhetjük némi szócserével: "Nem a zsömle kicsi a szátok nagy" .

Az a megalázás, kirekesztettség, hogy a saját magunk dolgába semmilyen szinten sem tudunk beleszólni, még az önkormányzati rendszeren át sem, mert ki vagyunk szolgáltatva.
Rendben.
És a 100 ezer forintos alapjövedelem, az jelentené a beleszólást?
legalábbis annak egy pontját?
És akkor mi lenne?
Elmondom: ugyanaz, mint most, pontosan ugyanaz.
Ellenben: ha a magyar állam 21 éves kor alatt semmiféle támogatást, senkinek nem adna, csak és kizárólag akkor, és addig, míg az illető tanul: ez lenne egy megoldás.
Természetesen: 21 éves kor alatt a szülésre sem adhatna az állam semmilyen formában támogatást.
Minden szimpla gyermeknemzés ugyanis a létezést megalapozó családi háttér nélkül:
a gyermekgyilkosság egy sajátos formája.
Megölik a gyermek gondolatát, személyiségét, mielőtt emberi (humán) formát ölthetne. Az, hogy b...sszál, az kevés, az nem emberi élet. Az, hogy a szülői gondoskodás-nevelés hiányát hozza helyre a társadalom, nevelje meg az iskola, az nem megy.
Az a tény, hogy "a cigánygyerekeink létszáma az lassan eléri a születendő gyerekek felét, s ez igenis nagyon komoly érték olyankor, amikor a nemzetállami Európa saját magát a kihalás szélére sodorta, mert nincs gyerek".
Magyarországot pontosan az sodorta a kihalás szélére, hogy arányaiban igen kevés aktív munka tart el igen nagy számú passzív egyedek gyermekeit. Akik 14-15 éves koruktól kezdik az exponenciális szaporodást. Állami támogatással.

"ennyire nyomorban tartanak minket"

Anyátok picsája, az. Vagyonokat öl a mindenkori kormány a gengszterváltás óta az ún. felzárkóztatásba, de nemcsak azonos körülmények között, hanem kivételezett helyzetben sem lehet a cigánysággal kezdeni semmit. Nem csak ebben az országban, hanem a környezőkben sem. Természetesen erről a cigányság nem tehet, ők nyomorban vannak tartva.

A képről pedig egy ídézet jutott az eszembe.

"Aki hazudik, magának hazudik, aki csal, magát csalja, aki mutogat, magára mutogat, aki kardot ragad, kard által vész el, aki áskálódik a másik ellen, a végén pórul jár, aki gonosz, magát bántja, ha vagyon gyűjtesz szegénnyé válsz, ha hadakozol, magaddal vívsz csatát, ha ölsz, magadat ölöd, ha hangos vagy, szavad alig hallik, ha irigykedsz, a magad hiányosságait hánytorgatod fel, ha kiabálsz a másikra, ha mutogatsz rá, magad balgaságára hívod fel a figyelmet. És ha másnak ásod a vermet, végül magad esel bele. Mert amit másokkal teszel, magaddal teszed. Legyen az jó, vagy sem. Minden visszaüt, minden visszajön hozzád, te magad vagy mindennek az elindítója, s hozzád tér vissza minden, lett légyen az jó, vagy gonosz. Ha jó, hát jót kapsz vissza, ha gonosz, azt kapod vissza. Ki mit választ. Ki mint vet úgy arat - tartja a közmondás."

akik a háborúban a magyar hadseregben harcoltak, azok a Hazáért haltak meg. nem a cigányságért, nem a magyarságért, nem a szőke hajúakért, vagy a kovácsokért. volt ott mindenféle ember, alacsony, magas, szőke, barna, tanult és tanulatlan, cigány és magyar, tót és rác, katolikus és református, patikus és kubikus.
ebből kiemelni a cigányságot, hogy ők a magyarokért haltak meg, bezzeg mi nem haltunk meg értük - nettó értelmetlenség. (ahogy minden háború nettó értelmetlenség)

szépen hangzanak a tervek, de a politikusoknak nem azzal szokott problémájuk lenni, hogy hogyan osszanak el sok-sok pénzt az emberek között. a nehézséget általában az okozza, hogy HONNAN vegyék azt a sok-sok pénzt. és ha már osztanak, ne osszanak többet, mint amennyi van.

szívesebben olvasnék arról, miként tennék versenyképesebbé a hazai munkaerőpiacot, hogyan pörgetnék fel a gazdaságot. aztán ha ezekből a lépésekből megvan a sok pénz, akkor lehet osztani a 10-15-20 milliót a családosoknak, meg a garantált alapjövedelmet.

Tisztelt Kamarás István!
Hárman összefogtunk és magunk mellé vettünk 12 cigány felnőtt embert akiknek nem volt meg a nyolc osztályuk. Segítettük őket, hogy befejezzék a nyolc osztály és a szakmunkás képzést. Három év alatt elvégezték és mindegyikőjüknek lett megfelelő munkája, jövedelme. Megvásárolták a tanácsi bérlakást, vagy maguk építkeztek. Ma ezeknek az embereknek az unokájuk mindegyike elvégezte - bukás nélkül - a nyolc osztályt, a többségük szakmát tanul, és egy kisebb része a középiskolát végzi, felsőfokú képzésben tanul.
Ezt kellene önöknek, értelmiségi cigány vezetőknek is tenni. Ehhez nincs szükség anatómiára.

Az emberek alapból felhorgadnak az ilyen pofátlanságra, arra, hogy mások turkálnak a dolgozók zsebében.

De ez az interjú, megszólalás nem véletlenül született. Célja a Fidesz ellenében a Jobbik szavazótáborának aktivizálása. Azé a vidéki Magyarországé, amelyet már agyonnyom a cigány bűnözés, amely szűkösen él, s nem akarja az élősködőket is eltartani.

Mindez felpaprikázza, feléleszti a Jobbik táborát, Gergely nekik bontott újabb zászlót.

No, szóval: Katalónia mióta is van?
Ön, drága, honnan is jött? Melyik cigányország kisebbségijeként tetszik Magyarországon élni? Milyen állampolgárként tetszett születni?
Aztán abba a nagy autonómiába kiket vinne el, a gazdag cigányokat, vagy mindet? Hol tetszik elképzelni azt a területet, ahol önállósodhatnának? Úgy nem megy az autonómia, hogy a magyarok dolgoznak Önök meg majd megmondják, mi legyen ebédre!

Amúgy meg mire föl ez a fenyegető mutogatás?

Megnyugtatásodra. Rá is.

Nem szabad túlzásokba esni.
Minden gyerek: lehetőség.
A cigány gyerekek is.
A gond az, hogy: nem kapják meg a nemzőiktől.
Tisztelet a kivételnek, mert az is tény.
És az a cigány ember, házaspár, akik normál emberré nevelik a gyerekeiket, minden tiszteletet megérdemel.
Miért? Mert - valljuk be - hátrányuk van, és végigcsinálni mégis: nagy dolog.
A döntő többség - sajnos - nem ilyen.
Ellenkezőleg. Bajt hoznak a környezetükre, bajt baj hátán és lenullázzák az általuk lelakott régiókat.

C-PRESS Hírügynökség
2013. január 13. ·
Kamarás István! EZT TE ÍRTAD? KINEK ÉS MELYIK CIGÁNY TESTVÉREDNEK?
"Kedves Testvérem!
Jól tudod, ki vagyok, de azért elmondom!
Kamarás István, roma nemzetiségű magyar állampolgár vagyok, és a zsidesz kormány üldözöttjeként vagyok a tavalyi évtől Kanadába! Kálváriámról az alábbi cikkek tájékoztatnak:
http://www.nepszava.hu/article..
http://nol.hu/…/menedekjogot_kert_kanadaban_semjen_roma_fot…
Személyemet és politikai világlátásomat fontos hangsúlyoznom, hogy hazámból való elmenekülésemig a Jobbik egyetlen roma származású tagja, és Albertirsai alapszervezetének vezetője voltam; a facebook-on biztonsági okokból Kata Kamarás-Lakatos néven vagyok fenn.
Önöknek most, mint a Magyarországi Cigányság Egyetlen Hiteles Vezetője írok!
(Ezt a pozíciómat Habsburg Lotharingiai Mihály főhercegtől kaptam.)
Ami miatt írok, az az a mérhetetlen felháborodás, amit Dániel Péter tette okozott nálam! Öntudatos roma-értelmiségiként szeretnék elhatárolódni, és jelezni, hogy ez egy aljas zsidó, nem pedig egy derék cigány. Mélyen elítélem, amit tett! És remélem, hogy Horthi-kormányzó úr ellen elkövetett bűne el fogja nyerni méltó bűntetését! A Magyarországi Cigányság Egyetlen Vezetője minden derék magyar roma nevében írom, hogy megelégeltük, hogy idegenszívűek élnek jól a mi nyomorunkon!!! Ez mi Romák megelégeltük, és ha hazatérek, ezért elégtételt fogok venni!
Kamarás István
Történész-Politológus
Kanada"

Te úgy tudod, hogy jelentős számú cigány tanul a jogi egyetemeken?
Te úgy tudod, hogy jelentős számú cigány tanul az Eltén, és a Tanárképző Főiskolákon?

"Ez a kvóta bevezetésével valósulhatna meg a stratégiai helyeken, tehát legalább a törvényhozásban, a végrehajtó hatalomban, a bíróságokon és az ügyészségen, az önkormányzatoknál, iskoláknál a cigányságnak létszámarányosan kell jelen lennie."

Hogy bízhatnánk meg bennetek, ha neked is ilyen rossz véleményed van a cigányságról?

Szóval egyik párt sem támogatja azt a fantasztikus ötletedet, hogy:
"Azt szeretnénk, hogy minden egygyermekes család kapjon tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást, két gyerek esetén tizenötöt, három gyermek esetén pediglen húszmilliót. Ki akarjuk hagyni a bankokat."

Egyetemről, főiskoláról beszéltem. Illetve amiről beszélt, ahhoz ilyen végzettség kell.

Gondolom, a polémia lényeg az, hogy pártjuk legyen és a ballibre szavazzanak. Az autonómia-kérdés pedig indokolja, hogy bértüntessenek a választásokig, ugyanis nincs kizárva a tettlegesség sem, ahogyan én elnézem a ballib pénzéhségét.

Persze, próbálják meg, de ha befuccsol a dolog, akkor mi lesz?
Egyébként mennyi pénzt vitt el a költségvetésből az ő integrációjuk?

Ilyenbe ne reménykedj!
Én annak is, ha legalább a nyolcadikat elvégeznék időben.

Magyarban sincs ilyen.
De még a finneknél sem.

Mi örülnénk a legjobban, ha tanulnának a cigányok, akkor nem kellene őket eltartani.
Kvóta! Persze! A jogsit is úgy veszik meg.

Miért kell lopnin? Nem ezzel a kérdéssel kellene foglalkoni a civány értelmiségnek?
Hétvégén az egyi idős bácsi mondta, bejött acigány ember és szedte ki a szomszéd sárgarépáját...stb gondozott terméseit

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés