Orbán: Magyar Magyarországot és európai Európát szeretnénk!

2017. szeptember 18. 16:33
„Mi magyar Magyarországot akarunk” és „egy európai Európát is szeretnénk” – mondta hétfőn napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ezt segíti elő a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció. Ezt követően az LMP, az MSZP, a Jobbik, a KDNP és a Fidesz képviselete is reagált az elhangzottakra.

Az országgyűlés hétfői ülésszakának kezdetén a képviselők megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Lányi Zsolt volt országgyűlési képviselőről majd Orbán Viktor szólalt fel a napirend előtt. Bevándorló és nem bevándorló országokat különböztetett meg a miniszterelnök és így fogalmazott: „mi magyar Magyarországot akarunk” és „egy európai Európát is szeretnénk”.

A kormányfő szerint a választóvonal abban áll, hogy vannak a bevándorlást elfogadó, helyeslő, sőt időnként szervező országok, s vannak olyanok, mint Magyarország, amely ragaszkodik a biztonságához, életformájához, nemzeti, vallási, kulturális identitásához. Európa jövője azon múlik, hogy a két országcsoport tiszteletben tartja-e egymás demokratikus népakaratát – hangoztatta. Ma a bevándorló országok úgy kívánják feloldani az ellentéteket, hogy azt javasolják: legyünk mi is bevándorló országgá és ha erre nem vagyunk hajlandóak, akkor megerőszakolnak és rákényszerítenek bennünket – mondta Orbán Viktor, aki úgy értékelt: erről szól a kötelező kvóta, és ezt a tervet Soros György tervének tekinti, mert ő fogalmazta meg, tette közzé a saját neve alatt. A miniszterelnök a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción való részvételre buzdított.

Jobbik: A kormánypártok leszállópályára állították az országot

A Jobbik elnöke szerint a kormánypártok az elmúlt hét évben nem emelkedő, hanem leszállópályára állították az országot.  Vona Gábor Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta: ha pártja nyeri a jövő évi választásokat, három fontos nemzetstratégiai lépésben azonnal lépnek majd. Ide sorolta az ország biztonságának javítását, „a politikusbűnözők” elszámoltatását és az ország gazdasági felemelését.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, pártja hatalomra kerülése esetén marad a kerítés a határon, de még határőrség is lesz, és a „letelepedésikötvény-bizniszt” is eltörlik. A Jobbik megvédi az országot a migrációtól és a kvótáktól – hangsúlyozta. Pártja az elszámoltatást Orbán Viktorral fogja kezdeni, mert ő „a pókháló közepén a pók” – mondta, majd hozzátette: vállalja, hogy ezen szavaiért a kormányoldal „sajtóhiénái” erkölcsileg, emberileg megpróbálják majd tönkretenni. Elmondta azt is, a hazai gazdaság felemelése mellett az uniót is igazságossá kell tenni.  

Kijelentette: Orbán Viktor hiába állít szobrot Tisza Istvánnak, ha közben a politikai gyakorlatával Rákosi Mátyásnak és Kádár Jánosnak az emlékét csempészi vissza. Szerinte Orbán Viktortól azt lehet megtanulni, hogyan nem szabad egy közösséget, egy országot vezetni. Adománynak nevezte azt, hogy a kormánypártok kétszer is kétharmados támogatáshoz jutottak, amellyel sok jót tehettek volna, azonban szerinte a hatalmas történelmi lehetőséggel Orbán Viktor visszaélt. Nem az országot emelte fel, hanem a korrupció szintjét emelte korábban nem látott magasságba –értékelte Vona Gábor.
    
MSZP: A valódi kérdésekről kellene szólnia a nemzeti konzultációnak

Az MSZP szerint az embereket foglalkoztató valódi kérdésekről kellene szólnia a Fidesz által meghirdetett nemzeti konzultációnak. Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezetője azt mondta, a választókat az érdekli, miért nincs a falujukban háziorvos, miért kell a családtagjuknak külföldön dolgoznia, miért mindig a fideszes vállalkozó kapja a megrendelést.

A szocialista politikus szerint 2018-ban kormányváltás kell, amely után „igazságot tesznek” a közéletben, mert nem lehet, hogy Mészáros Lőrinc óránként 11 millió forintot keressen még akkor is, ha alszik. Úgy látta, hogy az MSZP és a miniszterelnök két különféle világban él, két „szélmalomban” őrölnek. A kormányfő világát úgy írta le, mint ahol a miniszterelnök Don Quijoteként vagy Sancho Panzaként küzd a démonaival, Brüsszellel, Sorossal, a kommunistákkal, a nihilistákkal. A másik világ pedig a valóság, ahol ott van Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Rogán Antal szomszédjai, Garancsi István, a közpénzszivattyú, az orvos nélküli kórházak, a széteső iskolarendszer és hatszázezer kivándorolt magyar – mondta Tóth Bertalan, aki szóvá tette az azeri baltás gyilkos kiadását is.

Szerinte a nemzeti konzultáció nem más, mint egy „mocskos üzlet”, amivel a kormánypártiak barátai keresnek pénzt. Hozzátette: ez a konzultáció kísértetiesen hasonlít a tavalyi kvótareferendumra. Miniszterelnök úr, önöknek nem tűnt fel, hogy azt el tetszettek bukni? Emlékszik rá, öt háromra? – kérdezte, megjegyezve: ötmillióan mondtak nemet a gyűlöletkeltésre. Tóth Bertalan azt mondta, az MSZP kormányra kerülve adómentessé teszi a minimálbért, megduplázza a nyugdíjminimumot, igazságot tesz az energiaszámlákban, ingyenessé teszi az első diplomát.

LMP: A jövő évi választás nem a kerítésről szól majd 

Az LMP szerint a jövő évi választás egy valamiről fog szólni, arról, hogy a magyar emberek és Magyarország le tudják-e rázni az elmúlt harminc év politikáját. Szél Bernadett, az ellenzéki párt frakcióvezetője azt mondta, a 2018-as választás nem a kvótáról és nem a kerítésről fog szólni. A kerítést nem fogja senki lebontani, a kvótát pedig nem fogják bevezetni általános érvénnyel az Európai Unióban – fogalmazott az LMP-s politikus, aki szerint egyre inkább látszik: Magyarországot nem a Fidesz fogja megvédeni, hanem az LMP-nek kell ezt az országot megvédeni a Fidesztől. Kiemelte: az elmúlt 30 év politikájának építményét le kell bontani, mert már semmi jót nem hoz, sem Magyarországnak, sem a magyar embereknek.

„Önök és az elődeik ezt az országot szétlopták, szétcsalták, széthazudták, a magyar embereket magukra hagyták és átverték” – mondta, hozzátéve: ettől az országtól több esélyt már nem érdemelnek. Szél Bernadett kijelentette, a kormányfő mindenkivel harcol és háborúzik, ő azonban együttműködni akar: azokkal, akik nyolc órát becsülettel lehúznak a munkahelyükön, de nem tudnak megélni a fizetésükből, azokkal, akik kiváló oktatást akarnak és működő egészségügyet, de ezt nem kapták meg a kormánypártoktól; azokkal, akik egy erős és egységes Európában hisznek, aminek Magyarország is a része, s amelynek biztonságát a NATO képes garantálni.

Hozzátette: a miniszterelnök tiszteletet követel, de senki másnak nem adja meg azt. Szerinte azzal hitegetik magukat, hogy jól állnak a közvélemény-kutatásokban, de azok úgy változnak, mint az időjárás. „Önök a múlt és mi vagyunk a jövő. Önök kudarcot vallottak, most mi következünk” – fogalmazott az ellenzéki politikus.
    
KDNP: Kettős felelősség jelenik meg a migrációban
    
A KDNP frakcióvezetője a kettős felelősséget vetette fel a migrációval összefüggésben. Harrach Péter azt mondta, hogy egyrészt nem szabad engedni, hogy egy bejövő kultúra eluralkodjon a saját kultúrán, másrészt kötelesség segítséget nyújtani az üldözötteknek. A helyzetet úgy magyarázta: egy erős közösségnek vannak közös normái, ünnepei, büszkesége van, s ha befogad valakit, annak felkínálja ezeket és az részévé válhat a társadalomnak. De soha nem engedi meg azt  folytatta , hogy a bejövő kultúra egyenrangú legyen a sajáttal, pláne nem, hogy eluralkodjon rajta.

A kulturális sokszínűség érték, de amikor a másik kultúra eluralkodik, annak nem tudunk örülni fogalmazott, kiállva a nyugat-európai kultúra mellett. Harrach Péter ugyanakkor azt is megfogalmazta: nem tudja elfogadni azt, amit multikulturális társadalomnak neveznek. Egy hanyatló közösségnek nincs erős identitása, de van egy önpusztító ideológiája, amit ma Európában nyílt társadalom ideológiájának neveznek mondta, hozzátéve: ez azt tanítja, hogy mindenki szabadon választhatja bármelyik kultúrát. A társadalom érdeke az, hogy ne vegyes társadalomban, kultúrákban éljen, mert bebizonyosodott, hogy az nem működik hangoztatta a kereszténydemokrata frakcióvezető.

A kormánypárti politikus a Soros-terv önpusztító, nyílt társadalom ideológiájának megakadályozásával indokolta a nemzeti konzultációt. Kitért arra is, hogy különbséget kell tenni üldözöttek és szerencsét próbáló vándorok között. Minden üldözöttnek segítséget kell nyújtani, először például a közel-keleti keresztényeknek, akik minden találkozás alkalmával jelezték, hogy soha nem Európában kérik a segítséget, hanem a saját hazájukban fejtette ki, kijelentve: Magyarország eddig is megadta és ezután is meg fogja ezt adni.

Fidesz: Európának a maga kezébe kell vennie a sorsát
    
A Fidesz frakcióvezetője szerint „a Soros-terv” mindenki számára ismert, és jó lenne, ha végre az európai nemzetek mint a lengyelek, a szlovákok, a csehek  a sarkukra állnának és azt mondanák: Európának a maga kezébe kell vennie a sorsát, ne amerikai tőzsdespekulánsok határozzák meg, hogy az itt élők kivel éljenek együtt. Kósa Lajos azt mondta, nem meglepetés, hogy az ellenzék migráció- és bevándorláspárti, ezekben az ügyekben végig hazudtak.

Kiemelve a szocialista képviselők által mondottakat, ezt azzal indokolta, hogy az ellenzék minden megszólalója tagadta a kötelező betelepítési kvóta létét, korábban pedig azt is tagadták, hogy a migráció létezne. Most a ma már mindenütt elérhető Soros-tervet tagadják, azt is tagadják, hogy Soros György valaha járt volna Magyarországon vagy az Európai Unióban tette hozzá.

Kósa Lajos reagált a korrupciós vádakra is. Közölte: Magyarország valaha volt legnagyobb összegre elkövetett korrupciós ügye a négyes metró ügye. Arra kérte a szocialistákat, tegyenek beismerő vallomást erről a több mint 150 milliárd forintról. Hozzátette: a magyar demokrácia 27 éves történetében arra is csak egyszer volt példa, hogy egy magyar európai parlamenti (EP-) képviselőt egy kémügyben vonjanak eljárás alá. Megjegyezte, Kovács Bélának, a Jobbik EP-képviselőjének van egy kis korrupciós ügye is, de az mellékszál ahhoz képest, hogy „az oroszoknak kémkedett”. Kósa Lajos szóvá tette azt is, hogy a tavaszi ülésszak végén az ellenzék volt az, amely nem szavazta meg a pártok feketefinanszírozását megakadályozó törvényt.

(MTI)

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pár szóval a határtalan korrupciós vádakról is szólhatott volna...
Mert, az, hogy Fidesz-közeliek, Mészáros Lőrinc nyeri a közbeszerzések 3, azaz HÁROM százalékát:
EZ A KORRUPCIÓ CSÚCSA...
A nem Fideszes 97%, az a smafu...

"A kerítést nem fogja senki lebontani, a kvótát pedig nem fogják bevezetni általános érvénnyel az Európai Unióban – fogalmazott az LMP-s politikus, aki szerint egyre inkább látszik: Magyarországot nem a Fidesz fogja megvédeni, hanem az LMP-nek kell ezt az országot megvédeni a Fidesztől."
Bernike belelát Soros lelkébe!
Butább ez a nő, mint az "álproblémás" szoc. Lollobrigia.
Vona hazugságai, az MSZP megvalósíthatatlan ígéretei csak annyit érdemelnek, hogy Christine "angard" asszony már el is dobhatja a tőrt, ha Bernike hatalomba kerülne, mert ez a szörnyen hüle sk. végezné ki Magyarországot.

Nocsak, nocsak! Csak nem Bernike , vagy valamelyik ballib szépasszony kattog itt?
Csak nyugi, nem pályázom a kacsójára, nem tartok fenn kuplerájt, le lehet rólam szállongani, ha mégsem, akkor jön az X, ez fix!

Érdekes volt nézni Vona felszólalása alatt a jobbikosok arcát. A Mirkóczki kivételével mindegyik zavarban volt és szégyen ült az arcukon.

Vona Gábor megígérte, „Nem mellébeszélünk: föl fogjuk számolni az országot!” – mondta, majd javított: „Föl fogjuk szántani az országot!”
http://mandiner.hu/cikk/201601..

Nagyon úgy néz ki, hogy az első állítás lenne a valós, bár a második sem sokkal jobb.

2018-ban viszont könnyen megtörténhet, hogy Vona lesz beszántva a susványosban.

Nyugaton a mai napig is úgy gondoljákk, hogy a szélsőjobb ultranacionalista Jobbik a Fidesszel koalicióban van.

MÉG LEHET.....
....................

A mostani Jobikkal, Vonával SOHA

Ne törd magad. A te dumádat senki sem veszi be.

Nem kell ezt annyira komolyan venni. Elég jól ismertem pár angolt és franciát (németet kevésbé). Mindegyik elsősorban angol illetve francia volt és csak másodsorban európai. Belátható időn belül ez a helyzet nem fog szerintem változni. Lehet, hogy jobban együtt fognak működni a maradék tagállamok, de olyan, hogy a francia haderőnek például egy német parancsoljon az elképzelhetetlen, a franciák keményen nacionalisták.....A Közös Piacot is azért hozták létre, hogy csökkentsék a gyűlöletet és egy újabb háború valószínűségét.

A valódi nemzeti konzultációjuk sem sikerült. Holdudvar sincs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés