Csizi Péter: A politika magán kezdi a spórólást Pécsen

2017. szeptember 5. 21:55
A politika magán kezdi a spórólást Pécsen – jelentette ki Csizi Péter fideszes parlamenti képviselő kedden. A politikus szerint a város katasztrofális gazdasági helyzete nagyrészt a közösségi közlekedést érintő korrupcióra vezethető vissza.

A politika magán kezdi a spórólást Pécsen – mondta el a Pécsi Újság.hu-nak Csizi Péter fideszes parlamenti képviselő kedden. A politikus közölte: különadót tervez kivetni a pécsi multinacionális vállalatokra az a 27 pontból álló javaslatcsomag, amely a csütörtöki közgyűlésre készül el. Csizi Péter úgy fogalmazott, hogy a város 7,5 milliárd forintos hiányának lefaragását célzó csomag lényege, hogy a politika magán kezdi a spórolást, nem hárítja át a pécsiekre. A különadó pontos mértéke csütörtökön dől el, a lakosság újabb helyi adókra, vagy a jelenlegiek emelésére nem kell számítania – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy az NB III-ban szereplő Pécs Mecseki Futball Club a jövőben nem működhet az önkormányzat támogatásából.

Csizi Péter tagadhatatlannak nevezte, hogy nincs könnyű helyzetben a pécsi önkormányzat. Emlékeztetett: katasztrofális állapotban vették át a közösségi közlekedést a várost 2009 előtt irányító MSZP-től. „A járatok havonta ezerszámra maradtak ki, és még ki is lopták a járműparkot egy külső cégbe” – fogalmazott a politikus, hozzátéve: hatmilliárdos hitelt vettek fel a buszok cseréjéhez, „a törlesztéséből fakad a hiány döntő hányada”. „A mostani hiány gyökere 2009 januárjában keresendő, amikor a szocialisták eladták a buszokat” – jelentette ki Csizi Péter.

A politikus leszögezte: nem történt puccs a városban azzal, hogy az ő vezetésével felállt az önkormányzat irányítását segítő új, stratégiai kérdésekben a határozatokat előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség. Továbbra is Páva Zsolt polgármester vezeti a várost. A tanácsadó testület nem az önkormányzat, hanem a pécsi Fidesz-KDNP frakció stratégiai irányítását végi – szögezte le Csizi Péter. A politikus közölte: számítanak a kormány segítségére, azonban a konkrét javaslatokkal az önkormányzatnak kell előállnia.

(MTI)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az már tényleg a végjáték, ha a fociklubot is eleresztik...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés