Figyelmeztető jelek – nagy bajban a vidéki sajtó

2017. augusztus 10. 10:40

Élő Anita
Válasz.hu
A jelenség tehát már régóta jelen van, ám azért nyomokban, laboratóriumi körülmények között kimutathatóan, de mégiscsak volt vidéki sajtó.

„A budapestiek pedig kérdezhetnék: mi közük hozzá? Ők fővárosi lapokat olvasnak – csakhogy fővárosi lapok nincsenek, csak országosak. Ezeknek pedig egyre kevesebb pénzük van vidéki tudósítói hálózatot fenntartani, ezért egyre fontosabb (lenne) a megyei lapok hírhozó képessége.

Aki veszi a fáradságot, hogy átolvassa ezeket, már évek óta láthatja, hogy a fővárosból szerkesztett egyentartalmat nyomattak, felöntve megyei halálozási hírekkel és kötelező protokollal (avatás, átadás, elfogadás, megszavazás). Következmény: a vidéki Magyarország egyre kevésbé jelenik meg az országos lapokban.

Ez a jelenség tehát már régóta jelen van, ám azért nyomokban, laboratóriumi körülmények között kimutathatóan, de mégiscsak volt vidéki sajtó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fővárosi újságírók mindezidáig csak pökhendin lenézték vidéki kollégáikat - ha egyáltalán foglakoztak velük-, vagy véletlenül egymásba botlottak egy országos jelentőségű vidéki eseményen.
Nem túl hiteles az aggódás.

Talán ez a baj:

"Nagy Bandó: “Megkúrhatnád anyádat szájba tiszai barátom”, így szólt a nagy nemzeti író"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés