Soros „megbízható szövetségesei” az Európai Parlamentben

2017. április 19. 12:02
A Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma.

„A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot. A »Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014-2019« nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több »megbízható szövetségese« van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma (215 fő).

A listán olyan befolyásos neveket találunk, mint Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke; Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos; Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője; Alexander Lambsdorff, az EP alelnöke; illetve Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Sophie in’t Veld és Ulrike Lunacek. Több jobboldali politikusról – például a CEU-ügyben megszólaló Frank Engelről – megjegyzik, hogy adott esetben készek szembe fordulni saját pártcsaládjukkal. A kézikönyvszerű kiadvány bevezetője megjegyzi, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványnak »tartós és bizalomra épülő« kapcsolatokat kell kiépítenie a 11 bizottságban és 26 delegációban helyet foglaló, „bizonyítottan vagy valószínűsíthetően” Open Society-szövetséges politikusokkal.

Nem okoztak tehát meglepetést a hazai balliberális média által felkarolt, a Soros alapítványok számára »megbízható szövetségesnek« tartott néppárti politikusok kijelentései, melyek például a Fidesz kizárását javasolták a Néppártból. Soros jól kiépített hálózata ellenére szerencsére a Néppárt többségének álláspontja nem ilyen elfogult, hanem Manfred Weber véleményét osztja, aki azt hangsúlyozta, hogy a hisztériakeltés helyett az Európai Bizottság obkjektív vizsgálatára van szükség a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán.”

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a válasz? Lebuktatok, elvtárs!

Orbánék érdeme , hogy egyáltalán Soros-probléma tudat van . Most már jöhet a nyilt harc .

Egyre több ország elgondolkodik. Most az olaszok kezdik vizsgálgatni a saját civil szervezeteiket.
Elindult egy folyamat, az biztos.

Annyira kedvetlen lettem:-))))))))))))))))))))))))))
Elmarad a mai tünti az orosz nagykövetség előtt, mert esik a hó:-)))))))))))))
Soros nem fizet nedvességi pótlékot?

Mesél a DC Leaks.

Ennyire nem fontosak a céljaik nekik, pár centi hótól megfutamodnak:-)))))
Szerintem csak a hóra fogták, tegnap nem esett, mégsem voltak az Oktogonnál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés