Gajdics: Adjon ki a Corvinus is amerikai diplomát

2017. április 13. 11:19
„Nem a CEU-val van bajunk, hanem a Soros-egyetemmel” – mondta Gajdics Ottó az Echo TV szerdai műsorában. A Magyar Idők főszerkesztője szerint nem azzal van a gond, hogy a CEU amerikai diplomát ad ki. „Adjon ki a Corvinus is” – mondta.

„Mi mindig azt mondtuk, hogy a CEU-t senki nem akarja bezárni, csak a törvények betartására kötelezni” – szögezte le Mráz Ágoston Sámuel az Echo TV Angard című műsorában szerdán. Gajdics Ottó erre az állításra még rátett egy lapáttal, ugyanis azt mondta: nem azzal van a gond, hogy a CEU amerikai diplomát ad ki. Adjon ki az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, vagy a Corvinus is amerikai diplomát. A Magyar Idők főszerkesztője szerint ezzel minden rendben van. Véleménye szerint a probléma azzal van, hogy a CEU előjogai uniós alapelvet, a diszkrimináció tilalmát sértik. „Nem a CEU-val van bajunk, a Soros egyetemmel van bajunk és ott sem az egyetemmel, hanem Sorossal” – zárta rövidre Gajdics. 

Mráz szerette volna egyérteművé tenni a műsor során, hogy a CEU-ügyben két egyetemről van szó, amelyek közül az egyik egy amerikai virtuális intézmény. A Nézőpont Intézet vezetője szerint Soros György hálózata igen kiterjedt, még az Európai Néppárt sorai közé is behatol. Böcskei Balázs ennek kapcsán elmondta: nem érti, mi ezzel a probléma. Minden politikai szereplő ilyen eszközökkel él. Mindenki igyekszik hálózatot építeni, holdudvart kialakítani és médiát vásárolni. 

Tóth Csaba szerint ugyanakkor mindenki rosszul van tájékoztatva az ügyben. „Rosszul van tájékoztatva a több tízezer tüntető, rosszul van tájékoztatva a fél magyar felsőoktatás – ha nem az egész – és az amerikai szövetséges, valamint Brüsszel is rosszul van tájékoztatva” – mondta. A Republikon Intézet stratégiai igazgatója szerint a kormány dezinformációs kampányt folytat, amivel az a célja, hogy elhitesse az emberekkel: ez az ügy nem a CEU-ról szól. 

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig jó beszélgetések vannak ott és rendszeresen vannak meghívott ellenzékiek is. Ez ma már szinte csak az echo-n működik:-)))))

Te atv-t és hirtv-t nézel biztosan.
Ugye megengeded, hogy mindenki azt nézzen, amit akar?

Így van. Mindenki ízlése és érdeklődése szerint.
Viszont elvárható, hogy a másik döntését tiszteletben tartsuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés