Mennyi egy liter tej? Attól függ!

2017. március 21. 14:22

Nálunk én vásárolok be, minden árat ismerek, válaszolt tejárat firtató kérdésünkre Fodor Gábor. Ezzel minden általunk megkérdezett parlamenti politikus így volt, a fideszes Pócs János tévesztett csak, de nem nagyot. Azonnali kérdések perce.

Miután Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke is eltalálta a Mandinernek nyilatkozva, mennyibe kerül egy liter tej, tettünk egy kört a parlamentben, hogy leellenőrizzük, mennyire vannak képben a politikusok. Nos, nem is kicsit.

Csupa domesztikált, aktívan boltba járó férfit sikerült csak elkapni az Azonnali kérdések perce eheti adásában, honanyákat keresve sem találtunk. A jobbikos Mirkóczki Ádám, valamint a liberális Fodor Gábor büszkén mesélték a Mandinernek, hogy ők intézik otthon a bevásárlást. Fodor hozzátette: szeretik a tejet, szívesen fogyasztják, Mirkóczki pedig arról beszélt, akár zsíros, akár kevésbé az, fő, hogy magyar legyen.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek olyan pontossággal mondta fel az árakat, mintha egész életében nem tanult volna másról, csak a tej fogyasztói árának aktuális állásáról. Ami a KSH honlapján is elérhető amúgy: eszerint februárban az 1,5 százalékos zsírtartalmú tehéntej literjének átlagára 202 forint volt, míg a zsírosabbé 214 forint. Az átlagártól legmesszebbre a fideszes Pócs János lőtte be a tejárat: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselő először 130 forintot mondott.

A szocialista agrárpolitikus, Gőgös Zoltán szakértői szerepben tündökölve még az előállítási költségekbe is beavatta volna a Mandinert.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/110022

Ajánljuk még a témában