Sunyi járatritkítás zajlik

2016. augusztus 23. 10:42

Vitézy Dávid
Facebook
Őrült, aki ilyet tesz, mondta a Hagyó-féle járatritkítási tervekre Tarlós István 8 éve. Igaza volt. De most sincs ez másképp. Sunyin, titokban előkészített, hazugságokkal leplezni próbált járatritkítás zajlik.

„Folyamatosan kerülnek nyilvánosságra az új őszi menetrendek és válik teljesen nyilvánvalóvá a fű alatt bevezetett járatritkítási csomag. 

Az ilyenkor kötelező társadalmi egyeztetés elmaradt, a szokásos forgalmi változásokról szóló közleményt nem adták ki, a honlapon csendben jelennek meg az új menetrendek, míg a címlapon eközben főcímként virít: »nincs járatritkiítási csomag a BKK-nál«. Szemérmetlenül azt hazudják: »A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot, sőt, folyamatosan fejleszti a közösségi közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatás színvonalát.«

Közben a trolik menetrendjeit elég összenézni, szinte minden időszakban ritkább lesz például a 76-os (az eddigi és a szeptembertől érvényes munkanapi menetrend látható egymás mellett a fotón) - de a 72-es vagy a 82-es troli menetrendjeiben is ott a járatritkítás, a Budai Fonódó villamosokról nem is beszélve. 

A 76-osnál maradva: ez a járat zsúfolt, a ritkítása már csak ezért sem indokolt. De ezen túlmenően a belvárosi trolik jellemzően néhány megállós utazásokra szolgálnak. Újlipótvárosból a Lehel térre, a Lehel piactól Terézvárosba, az Andrássytól a Keletihez és így tovább. A járatkövetés ritkításával ezek a járatok fokozatosan értelmüket vesztik, az utasok elpártolnak és majd újra lehet őket ritkítani.

»Őrült, aki ilyet tesz« – mondta a hasonló Hagyó-féle járatritkítási tervekre Tarlós István 8 éve. Igaza volt. 

De most sincs ez másképp. Sunyin, titokban előkészített, hazugságokkal leplezni próbált járatritkítás zajlik - még nincs késő visszavonni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 76-os troli eddig se 5-7 percenként járt, hanem ritkábban. És mindig zsúfolt valóban.

A Kárpát utat most újították fel, lehet nyugodtan trolinak is, és az autóknak is furikázniuk rajta.

Nem "na és", mert óvoda, bölcsőde van ezen az útvonalon. Ráadásul a XIII. kerületben nagyon sok a gyerek.

Megnéztem a linket amit tegnap küldtél és ezért mondtam, hogy nem 5 percenként jár a 76-os troli csúcsidőben, mint ahogy írva van. 16-17 óra a csúcsidő, igaz? Sokat kell várni rá. És, ha még ezt ritkítani fogják...
Már a Katona József utcában megtelik. Ez az egyik végállomás. Magasak a lépcsők, az idősek és a gyerekek, alig bírnak felmászni rá.

Mert ahhoz két autó kellene.

Az autós útvonal valóban sokszor be van állva.
És a troli tele van. Nem lehet mással menni, ez visz el a Jászaiig. Nem panaszkodnék, ha eddig 5 percenként járt volna, de nem nem járt. Sőt járatkimaradás is van többször.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés