Öt államot követel a feketéknek a Fekete Párducok egyik vezetője

2016. július 11. 10:22

Fekete országot hozna létre az Egyesült Államokon belül Babu Omowale, az Új Fekete Párducok Párt egyik vezetője. Omawale ismerte Micah Johnsont, a dallasi lövöldözőt is: nem támogatja, de megérti a tettét.

Babu Omowale, az amerikai Új Népi Fekete Párducok Párt „védelmi minisztere” szerint a feketéknek vissza kellene vándorolniuk öt amerikai államba és egy országon belüli országot kéne alkotniuk. Omowale egy rádióinterjúban beszélt a forradalmi tervéről. Arról beszélt: ha a feketék betelepülnek, a fehérek valószínűleg elkezdenek kiköltözni, így könnyen megvalósítható a reconquista. Omowale szerint a Louisiana, Mississippi, Dél-Karolina, Alabama és Georgia államokra tarthatnának igényt. 

A Fekete Párducok vezetője azt mondta: a feketéknek a saját kezükbe kell venniük a visszafoglalt területeken a gazdaságot, a politikát és az oktatást. „Nem vagyunk képesek arra, hogy teljesen elszigeteljük magunkat az Amerikai Egyesült Államokban és ezzel tisztában vagyunk. (…) Ez egy folyamat része lesz.

Omowale egyébként a Huey P. Newton Lövészklub alapítója is és ismerte a dallasi lövöldöző Micah X. Johnsont fekete közösségi eseményekről. Johnson tettéről Omowale a Reuters-nek azt nyilatkozta, hogy „nem bocsátjuk meg, nem támogatjuk, de megértjük”.  

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/101982

Ajánljuk még a témában